Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö

Arkiverade poster februari, 2007

NY tävling: Gissa vilket instrument?

tisdag, 27 februari 2007, 20:41

Då var det dags för ännu en omgång av vår serie ”Gissa vilket instrument?”. Den här gången är det Per som spelar - om det kan vara till någon hjälp att veta. Och låten det gäller är ”Om natten” från Toffelhjältarna. Här är det Carina som sjunger, men låten skrevs egentligen till ”Gammalt och Nytt” och då var det Per och jag som sjöng.

Och så till frågan: Vad är det för instrument Per spelar, som kommer in lite lekfullt i andra versen och som de sista takterna får agera soloinstrument?

Lyssna på låten i musikspelaren. Ditt svar vill vi ha senast lördag den 3 mars och svarar gör du som vanligt på kontaktsidan. Och tro det eller ej, men om du vinner kan du räkna in CD:n ”Än finns det sånger att sjunga” i din skivsamling i fortsättningen.

Sol-Bjö… förlåt, Thor-Björn sprider lite ny glans över de falnande stjärnorna. (Foto: Magnus Gertten.)

Här sitter vi i våra gamla solstolar och funderar på vad vi ska säga på DVD:n ”Solstollar och Toffelhjältar”. Kanske sitter Per också och funderar på om han ska använda det instrument han spelar på i ”Om natten” när det är dags för den nya DVD:n. Då ska vi ju spela in en livekonsert?

Och i morgon är det absolut sista chansen att delta i vår Look a like-tävling. Inte har det varit någon större succé sett till antalet bidrag. Få men roliga.

Och i dag var det sista chansen för mig att ”rätta till något” i Thor-Björns manus. Titta gärna in på hans blogg och följ arbetet med att själv skriva och producera en bok.

Ola

Några ord från Alex Bergdahl

tisdag, 27 februari 2007, 0:25

Det som hände Jonathan sätter ju fortfarande spår såväl fysiskt som mentalt, och då känns det ibland lite svårt att få inspiration till att blogga. Då är det härligt att få ett mail från Alex Bergdahl, så han tilldelas utrymmet i dag. Men först en bild från Liseberg, det är ju så Alex vill se oss, live.

Per, Ola, Carina, Håkan och Thomas på Liseberg. (Foto: Vår kanske mest trogna supporter, Ami Svensson.)

Och här följer mailet från Alex:

”Snälla snälla låt det bli en livespelning med alla inkl. Carina och Martyna. Jag har sett massvis av konserter i mina dar, KISS, Iron Maiden, Robyn, Di Leva, Gospelkvartetter, opera och jazz och även Solstollarna, men ALDRIG ALDRIG ALDRIG en konsert med Ström/Dunsös musik som det stora dragplåstret. Jösses Amalia, jag kommer att drömma om den eventuella låtlistan i resten av mitt liv.

Tänk bara – konsertens början är såklart du o Per som går in ensamma med varsin gitarr och börjar med Gammalt & Nytt medan ljuset fortfarande är tänt i lokalen. ”Välkommen till butiken…..” Och sen, medan du o Per spelar, går alla de andra in. När låten är slut släcks ljuset och introt till Det Ljusnar i Öst ljuder. Sedan följer en hitkavalkad utan dess like och ordninarie set avslutas väl med En väv av legender? Till allra sist, den stora finalen, det sista extranumret – då börjar Bergdahl gråta för det är såklart Martyna och När morgontimman Gryr.

Du förstår nog inte riktigt hur mycket pengar jag faktiskt hade betalt för det här. Det gör inte Jennie heller för den delen, och jag hade nog fått en inkvisition värd de gamla spanjorerna om ni tog så mycket för biljetterna ;)
Alex Bergdahl”

Tack Alex.

Trygg på rygg. Häruppe kändes det tryggt. Elefantsafari i Thailand 2001. Från vänster: Jonathans fötter, elefant, elefantskötare och Olas knä. (Foto: Jag)

Och veckans tävling kommer i morgon i stället. Sov gott,

Ola

Husse Polis och Tollaren

söndag, 25 februari 2007, 20:16

I dag har det varit dragning i veckans tävling. Och för att allt skulle gå rätt till hade Thor-Björn och jag bjudit in en polis och en tollare. Alla förstår då att det rör sig om ingen mindre än Lasse Polis, för dagen omdöpt till Husse Polis, eftersom han hade en av sina hundar med sig. Och denna mycket trevliga dam, Terra, tillhör just rasen tollare. Eller om man vill var petig, ”Nova Scotia Duck Tolling Retriever”.

Husse Polis, Tollaren Terra och Ola. (Foto: Thor-Björn Bergman)

Frågan gällde ju vad det var för ras på den hund som bagaren (Mora) hade med sig i ”Vems är tvätten?” som vi sjöng i Drömplanket. Många har påpekat att på skivan sjunger vi inte om någon hund. Och det är alldeles riktigt. Men i originalversionen i TV gör vi. Per och jag brukar ju ofta ändra i våra texter.

Och vinnaren, Lasse Cronqvist i Oxie visste svaret: ”Detta var verkligen en fråga att för(h)undras över, men rätt svar på hundfrågan tror jag är en BEARDED COLLIE.”

Bagaren, balettdansösen (i skägg) och jultomten, här assisterad av bagarens hund Modoc, en äkta Bearded Collie.

Eftersom frågan gällde en hund, tyckte vi också att det borde vara en hund som förrättade dragningen. Och det gjorde Terra på ett synnerligen professionellt sätt, betydligt bättre än husse förra veckan. Och så här gick den unika dragningen till.

I morgon presenterar vi en ny tävling. Missa inte denna! Och nu har ni bara tre dagar på er att skicka in ett bidrag till vår Look a like-tävling. Ta chansen!

Ola

Falska solstolle-T-shirts. Thor-Björns bok klar!

söndag, 25 februari 2007, 0:37

Rövare och banditer, det är vad dom är som säljer falska solstolletröjor på nätet. Förbaskade ockrare och lögnare. KÖP INTE DESSA TRÖJOR! Ni blir nämligen lurade. Det står att det är exakta kopior av originalet, men det är det inte. Långt ifrån! Och köper ni, kommer ni bara att bli besvikna när vi säljer äkta tröjor lagom till vårvärmen.

Självklart ska vi göra något åt saken - om vi kan – nuförtiden tycks folk kunna göra vad som helst utan att det händer något. Men dom har naturligtvis inte tillstånd att sälja. Dessutom har dom troligtvis stulit loggan av oss, Thor-Björn har nämligen medvetet lagt ut en felaktig logga på sin blogg.

Och tack Camilla i Västerås för att du påpekade detta för oss.

Thor-Björns bok blev klar i dag! Lämnas till tryckning om en vecka.

Och på tal om Thor-Björn, i morse när jag låg i badet, glömde jag fullständigt bort alla små bekymmer jag själv har, när jag läste några av de sista raderna i hans bok ”Ängeln vid Hovs Hallar”: ”…bönföll jag honom att sluta. Men det var inte längre en människa som plågade mig, jag var ensam med djävulen.”

Jag blev så gripen att jag bara låg där och skakade. Jag har ju fått förtroendet att tillsammans med Thor-Björn själv gå genom manuset en sista gång. Och nu är vi klara!

Thor-Björn vill också att jag ska skriva en baksidestext. Det kommer att vara något av det svåraste jag har gett mig på, att försöka teckna hans skakande och fasansfulla berättelse ur livet med några få penndrag.

Melodifestivalen i dag var av normal karaktär, och jag menar då förstås att det fanns artister med som också varit med i något av våra program. Det var ju Magnus Uggla som var med i premiärprogrammet av Yezzp.

Här repeterar vi inför söndagens direktsändning av Yezzp. Det är dock inte herr Uggla just på den här bilden. Det är herr Panda (nere till höger).

Ola