Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö

Arkiverade poster mars, 2007

Vad i all världen är detta?

lördag, 31 mars 2007, 23:49

När jag öppnade min dator i dag poppade det upp en mycket märklig bild. Jag fattade ingenting.

Först trodde jag att det var en stackars uteliggare som värmde sig mot en vägg. Men sen förstod jag, det var naturligtvis någon som ville ha en biljett till vår konsert, som i synnerligen god tid lagt sig framför biljettluckan. Så som folk brukar göra när Rolling Stones släpper sina biljetter.

Men så kom jag på att vi har ju inte någon biljettlucka än. Och dessutom så har det ju inte direkt varit någon rusning efter biljetter till vår konsert, så det måste ju röra sig om något annat.

När jag sätter på mig glasögonen för att titta riktigt noga på blden blir jag nästan chockad. Det är ju Per som ligger där. Vad i all världen sysslar han med?

Ja, den som kan svara på det - eller i alla fall är i närheten - får en DVD med några av våra reklamfilmer för TV-shop. Ni har bara i morgon, söndag, på er.

Ola

Dags att beställa biljetter till livekonserten!

fredag, 30 mars 2007, 22:35

I dag har vi definitivt spikat att det kommer en ny DVD till hösten, med arbetsnamnet Ännu mera Solstollar och Toffelhjältar. Och vår förhoppning är då att också spela in en livekonsert att lägga med som bonus.

Om det blir av bestämmer vi den 9 april då bandet samlas för att se om det är genomförbart. Det beror helt och hållet på er. Vårt bolag Auto Images filmar konserten, men alla andra kostnader måste täckas, själva inspelningen, hyra av lokal, tekniker, resor, utrustning, repetionskostnader etc.

Gänget som sammanstrålar den 9 april: Thomas, Håkan, Per, Ola och Mora.

Det låter kanske konstigt för er, men det handlar inte alls om att tjäna pengar, utan bara om att täcka utgifter. Vi ska ju inte åka på någon turné eller så, utan det blir bara detta enda tillfälle, så det är därför det är lite speciellt.

Därför kommer vi nu att erbjuda hemsidans trogna läsare att förbeställa biljetter. Konserten kommer att gå av stapeln runt midsommar någonstans i en intim lokal i Malmö. Exakt datum spikar vi den 9 april. Vi kommer att försöka få med Martyna, Carina, André och Anna, men även andra som var med då.

Martyna, Anna och André. Kommer – kommer inte?

Kanske tar vi med någon av dagens artister, men huvudsakligen kommer vi att sjunga själva, Per och jag. Vi behöver ett eller flera barn i den ålder som Martyna och Anna Book var när det begav sig (10-15 år). Hör gärna av er med tips. Vi skulle eventuellt också behöva någon violinist, cellist, flöjtist eller någon annan -ist.

Kanske tar vi en tur till stranden och spelar ”Tusen bitar”.

Biljettpriserna kommer att ligga runt 200-300 kronor, och kanske kommer vi också att ha speciella VIP-biljetter som är lite dyrare, och som då inte bara gäller att man får inta platserna längst fram, utan kanske att man får vara med på en repetition eller får något extra.

Nu låter det här kanske lite kaxigt, nästan som om jag tror att vi är Beatles, men så är det inte alls. Jag vill bara försäkra mig om att det är ekonomiskt genomförbart, annars ger vi ut DVD:n med något enklare bonusmaterial (t.ex. att jag sjunger Fege Knege till en ostämd akustisk gitarr i duschen).

Kanske kunde Lili & Sussie framföra Fege Knege.

Vi kommer att ha ett speciellt formulär från och med nästa vecka där ni kan anmäla ert intresse, men ganska omgående måste vi få garantier (pengar) för att ni verkligen kommer.

Vill ni redan nu maila in ert intresse går det bra. Kanske är det bara sju stycken som är intresserade, och dessutom bara beredda att lägga några tior var. Men vi blir inte lessna för det. Vi är vana. En gång i Halmstad kom det inte en enda, och en annan gång när det regnade, stod det bara två damer med paraply framför scenen.

Som artist gäller det att ge lika mycket av sig själv oavsett om det står två eller tiotusen i publiken. Men det är aldrig roligt när man är fler uppe på scenen än nedanför.

Ola

Smulorna från de rikes bord. Per = Rige-Nils

fredag, 30 mars 2007, 0:33

Smulorna från de rikes bord är inte bara ett utdrag ur ett bibelcitat, utan också rubriken på en liten köksoperett som Per och jag skrev till TV-serien Drömplanket. Vi tänkte ta med den på DVD:n, eftersom vi själva tycker den är ganska rolig. Den kommer kanske på nästa DVD i stället.

Nåväl, just i dag tänkte jag mer på min dentala situation, att jag inte får äta för min tandläkare. Ja, äta får jag, men inte tugga, hur nu det går till? Och vad skulle socialstyrelsen säga? Men när förbudet försvinner, funderar jag på att åka upp till Per. Så här såg det nämligen ut när Jonathan och jag besökte Saxemara för några veckor sedan.

Hos Per är det aldrig vardag, i alla fall inte i köket, utan ständig fest. Det ser både han och Ingalill till. När det gäller ”den rikes bord”, så kallades Per ett tag för Rike-Nils, eller på skånska Rige-Nils. Visserligen bara av mig, men ändå. Det var nämligen så att alltid när vi hämtade ut våra TV-gager, så var jag skyldig honom pengar.

När jag som tonåring sommarjobbade på Kockums i Malmö, hade jag skåpet bredvid ”den riktige” Rige-Nils. Det var ingen mindre än fotbollslegenden Bosse Larssons pappa. Han hade en gång fått ut några kronor mer än sina arbetskamrater, därav namnet.

Ytterligare en anledning till Pers smeknamn var hans uppenbara likheter med miljardären Howard Hughes. Båda har en överdriven bacillskräck, och tvättar alltid händerna innan maten. Dessutom heter Pers pappa Nils.

Scen ur köksoperetten ”Mat i magen” eller ”Smulorna från de rikes bord” i Drömplanket 3. Från vänster: Ola, Anna, Lotta, Truls och Per. Säkert har Per tvättat händerna innan tagningen. (Foto: SVT)

Det var verkigen en lång historia i en oerhört nedbantad version. Kanske berättar jag hela nån annan gång. Gonatt.

Ola

Solstollar i Jämtland och Per bara njuter.

onsdag, 28 mars 2007, 19:37

I dag har jag varit hos Bosse Bildoktorn. Han såg visserligen ut som min tandläkare Johan Derving, men det kan det omöjligt ha varit. En tandläkare arbetar ju med små fina instrument, den här körde in stora skruvmejslar i gapet på mig och klagade dessutom på att jag inte var Mick Jagger. ”Det är så trångt härinne” sa han, ”och jag som har hört att du ska va’ så stor i truten”.

Nu är jag stor i truten. Johan lyckades nämligen mejsla ut inte bara en tand, utan två stycken. Så här sitter jag och lider, medan Per trängt sig ner bland alla solstollar i Östersund.

Här sitter Per på isen i Östersund och myser. Bakom skymtar Badhusparken där vi spelade med Solstollarna 1985. (Foto: Ingalill med mobilen.)

Men Per har minsann också problem med tänderna ibland. Åtminstone när han ska agera tulltjänsteman Åke Gömstedt. När vi signerade vår DVD strax innan jul inne på Akademibokhandeln på Väla centrum, fiskade Alex Bergdahl fram sin mobil och tog denna bild.

Nej, det är faktiskt inte som Per petar sig i näsan, han bara förbereder sig för rollen som Åke Gömstedt genom att sätta dit löständerna. Om min tandläkare Johan fortsätter att använda mejseln lika flitigt som i dag, får jag nog låna tullarens tänder snart.

Nu ska jag äta yoggie med sugrör och kika på fotboll.

Ola