Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö

Arkiverade poster april, 2007

Veckans tävling avgjord. ”Ulla-Bella” vann!

måndag, 30 april 2007, 16:59

Ja, Ulla-Bella vann veckans tävling. Nästan i alla fall. För vad sägs om följande bild på vinnaren, Patrik Eriksson från Västerhaninge, som vinner CD:n ”En och annan sång” med Dunsö Kapell.

Så här skriver Patrik: ”Här är mitt bidrag till veckans fråga. De som sitter och tittar på inspelningen är från vänster: Mr. Ström, Paul Glaser, Catarina Andersson (Annika), Britt Dahlén och sedan gissar jag på att den sista är Lena Philipsson. Den där afrikanska busken på huvudet, som Tullaren kallade det, är väl hon tämligen ensam om.”

Alla fem rätt! Mycket bra. Många svarade fel på Lena Philipsson, och det är klart, det är ju 20 år sen. Så här såg vi ut då.

Paul och Catarina var dansare och Paul var ju dessutom koreograf. Och Catarina spelade ju även dotter till Gösta & Hjördis och hette då Annika.

Så här ser jag ut idag. Nej, det gör jag verkligen inte! Alla förstår att jag har ålderssminkat mig som det kallas på fackspråk, för att anpassa mig till den uniformsjacka som jag en gång i tiden bar i Toffelhjältarna. (Foto: Thor-Björn Bergman.)

Och så här gick dragningen till, med uniformsjacka och allt.

I morgon är det dags för en ny tävling. Om jag blir klar med deklarationen vill säga. Och på tisdag släpps biljetterna till konserten den 17 juni.

Ola

Det är livsfarligt att stretcha!

måndag, 30 april 2007, 0:55

I dag sprang Jonathan ett varv runt Pildammsparken tillsammans med sitt kusinbarn August. Efteråt ville de att jag skulle vara med när de stretchade. Det lär ju vara nyttigt så varför inte.

Vi satte fötterna på en stubbe för att stretcha baksidan av låret. Så lutade vi oss fram så som barnens tränare lärt ut. När vi skulle byta ben, kunde jag inte resa mig upp igen. Jag hade stretchat fast på något sätt, helt enkelt fått ryggskott. Jag har haft det tidigare, men då har jag ju gjort något dumt. Lyft fel eller nåt.

Vi skulle ju egentligen ha dragning i veckans tävling men det får vänta tills i morgon. Det var inte mycket jag kunde göra så jag satte mig på balkongen och funderade lite på vad som ska vara med på den utställning vi ska ha på Victoriateatern i samband med vår konsert den 17 juni.

Kanske kunde tavlan med direktör Knegoff hänga här i Victoriateaterns foajé, om nu någon skulle vilja se den. Eller så kunde tullarens löständer ligga på disken under en ostkupa. Och på väggen bakom skulle väl vår första solstolleaffisch platsa?

Vi får väl se vad det blir. I morgon vinner någon en CD med Per. Nu ska jag krypa bort till sängen. Aj, som…

Ola

Solstolletröjor på gång!

lördag, 28 april 2007, 16:49

Efterlängtat pris?

I dag fick jag mail från Anna som inte fått sitt pris. Det är säkert fler som inte fått. Oftast beror det på att ni inte skrivit er adress, i alla fall inte just i mailet ni skickat till tävlingen. Eller så är det jag som varit slarvig. Ni som inte fått era priser, hör av er så ska jag skicka med en gång.

Nu ska vi trycka upp originaltröjorna från första Solstollarna. Vet inte hur lång tid det tar men de kommer i alla fall att vara klara till konserten den 17 juni på Victoriateatern.

En viss hjälp för oss hade det varit om ni berättade vilken storlek ni vill ha. (S, M, L eller XL eller om det inte räcker?) Pris någonstans mellan 150-200 kronor.

I dag hade vi ett möte i Pildammsparken angående konserten, Thor-Björn, Elin, Petra och jag. Ni kommer så småningom att få reda på dessa båda systrars roll i sammanhanget. (Foto: Thor-Björn Bergman.)

Nu ska jag gå ut på balkongen och titta på Malmö FF-AIK!

Ola

Välkomna till Victoriateatern.

fredag, 27 april 2007, 21:19

Här, mitt på gågatan i Malmö, på anrika Victoriateatern, kommer vi att spela den 17 juni. Som du ser är det Lill-Babs som uppträder där just nu. Men snart smäller vi upp våra affischer och börja sälja biljetter. Ni som förhandsbokar, mailar till oss via kontaktsidan har förstås förtur. (Foto: Thor-Björn Bergman.)

Det blir en så kallad picknick-teater, man får alltså själv ta med sig något att äta och dricka, t.ex. en god waldorfsallad och en flaska vin. (Foto: Thor-Björn Bergman.)

Men självklart kan man få sig en kopp kaffe och ett danskt wienerbröd i pausen.

Här kommer du in och Elin som jag står med här är AD på Rönngards reklambyrå och hjälper till med att utsmycka teatern med allt som har med Solstollarna och Toffelhjältarna att göra. (Foto: Thor-Björn Bergman.)

Utan Pierre som har hand om Victoria hade det inte blivit någon föreställning. Pierre hjälper oss med precis allt. Ja, som Ulla-Bella skulle sagt, och lite till. Dessutom mycket annat. (Foto: Thor-Björn Bergman.)

Efteråt inspektion av lokalen slog vi oss ner mitt emot Victoria på Espressohouse. (Ola, Bo, Håkan och Thomas) I huset bakom Thomas ligger förresten Bullen där Per och jag en gång möttes 1975 och bestämde oss för att göra ett radioprogram ihop. Det är anledningen till att vi sitter här nu. (Foto: Thor-Björn Bergman.)

I morgon är det sista chansen att delta i veckans tävling!

Ola