Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö

Arkiverade poster augusti, 2007

Dom är nästan lika otäcka som vi!

fredag, 31 augusti 2007, 10:38

Mina datorer luras. Det är inte snällt. Men dom låtsas att dom fungerar, dom gör allt för att jag ska tro det, men i slutändan så drar dom mig vid näsan. Dom blir helt enkelt allt mer lika oss människor.

Dom drar sig inte för att lura små barn heller. Här sitter Jonathan framför datorn och tror att den är till för att hjälpa honom. Han har ingen aning om att han redan nu är på väg att bli beroende, den är precis som vilken drog som helst.

Bilden påminner mig för övrigt om min Cola-light-period, som jag övergivit för länge sen. Nu befinner jag mig i Ramlösa-citrus-eran.

Datorns senaste påhitt var att lura mig att radera en massa mail, era mail, kära läsare, så ni som undrar varför jag inte svarar kan väl skriva igen.

Gonatt

Ola

Veckans tävling avgjord

onsdag, 29 augusti 2007, 21:38

* Beställ solstolletröjor här *

Så har vi, något fösenade, dragit vinnaren i veckans tävling. Det hela rörde sig ju om en tipsrad, och en hel del av er hade alla tretton rätt. Här följer de rätta svaren.

1. Vem av dessa figurer har mustasch?
1. Greve Toffelsparre. (Men som Patrik Eriksson påpekade, så bar ju även Gösta mustasch, även om den oftast var målad, vilket ju egentligen inte är en mustasch, utan ett konstverk. Å andra sidan har ju greven lösmustasch, men som sagt, en 1 eller ett X.

Gösta i Toffelhjältarna. ”Äkta” skägg, men målad mustasch.

2. Vad heter serien där Ola & Per sitter i soptunnor?
x. Drömplanket

3. Vad heter betjänten i Toffelhjältarna?
1. Max

4. Vad har Ulla-Bella för bil?
1. En röd Mercedes

5. Vem av följande personer bär inte glasögon?
1. Greve Toffelsparre

6. Vilket yrke har André Gjörling i Toffelhjältarna?
2. Receptionist

7. Vem av följande figurer använder löständer?
2. Tullaren

Tullaren som han ser ut i ”Toffelhjältarna går igen”. Om det bara är tullemblemet som är på sniskan, eller om det även gäller Per, är svårt att avgöra. Men det kan ju bero just på löständerna.

8. Vad heter spökflickan i Toffelhjältarna som sjöng ”En väv av legender”?
1. Martyna. (Men så här skrev Fredrik Lindberg: Det fanns ett fel i frågorna… Fråga 8 ska egentligen vara Cecilia Lästrup för det är namnet på spökflickan. Men hon som spelar rollen är Martyna Lisowska. Såg du att jag fick med Cecilias efternamn? Tänkte bara imponera lite :) )

Alldeles riktigt. Men oavsett detta så har ingen svarat fel.

9. Vad gör Lena Philipsson reklam för i Solstollarna?

1. Knegoff’s choklad

10. Vad heter tvillingarna i Toffelhjältarna?
x. Hansson

(Någon har faktiskt svarat Zinkernagel men det är namnet på min f.d. kiropraktor.)

11. Hur anlände Samantha Fox till Knegoff’s café?
2. Med helikopter

12. Vem spelar spökmamman i Toffelhjältarna?
x. Per Dunsö

13. Vilken av följande av Ola & Pers låtar har inte legat på svensktoppen?
2. En väv av legender. (Jo, då, både Ulla-Bella rap och Stureplan har legat på svensktoppen, visserligen bara en vecka, men ändå.)

Och vem vann då? Jo, det gjorde Anders Rönnqvist från Märsta som hoppades på tur. Och det hade du ju Anders, men en hel del skicklighet också. Alla 13 rätt. Grattis. Maila önskad storlek på Solstolletröja, är du snäll, Anders. Samt adress.
Återkommer med ny tävling snart!

Ola

Per halvnaken på DVD:n

tisdag, 28 augusti 2007, 20:59

* Beställ solstolletröjor här *

Ett av extrainslagen på nya DVD:n Ännu mera Solstollar och Toffelhjältar är hämtat ur Barfota, vår allra första TV-serie. Jag har nästan lika långt hår som Sjöjungfrun, men så blev jag ju heller aldrig gift.

Mer 70-tal får man leta efter. Två självupptagna fåntrattar i snickarbyxor och hängslen och broderi på bröstet. Måtte detta årtionde begravas i glömska.

Så var det det här med Per. Programmet heter ju Barfota, och ibland sprang vi med små, små steg barfota i sanden. Och så stora fötter som Per har, kan man nästan säga att han då var halvnaken.

Ännu har jag lite problem med att skriva inlägg och uppdatera hemsidan. Jag måste springa mellan tre olika datorer, men det kommer säkert att lösa sig så småningom.

Ola

Tyvärr – ingen förhandsvisning

måndag, 27 augusti 2007, 20:24

* Beställ solstolletröjor här *

Nej, någon förhandsvisning av DVD:n blir det inte, däremot kanske någon stillbild. Eller eventuellt lite musik, vi får väl se. Men just nu måste jag bestämma omslagsbilder. Tre är redan klara, men vi saknar en. Och svårigheten är inte att vi inte vet vad vi vill ha, men det finns bara inte. Den här bilden tycker jag är väldigt fin, men den blir nog inte aktuell eftersom den inte är i färg.

Martyna som spökflickan Cecilia i Toffelhjältarna går igen. Det är nog den finaste bild vi har från Toffelhjältarna.

Nu ska jag rota i garderoben. Man vet aldrig vad som kan dyka upp.

Ola