Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö

Arkiverade poster september, 2007

Per mellan glada vinnare

lördag, 29 september 2007, 23:53

* Beställ solstolletröjor här * 

I torsdags kunde ni som var i Halmstad vinna en solstolletröja om ni anföll Per vid Norre Port. Någon dam vågade sig ju inte dit, men det var ju heller inte att vänta. Men två modiga herrar dök upp. En av dem var ingen mindre än Peter Edlund som bidragit med en del bilder här på sidan.

Vinnaren står till vänster (i bild) och jag vet inte vad han heter men han var ditskickad av Tomas Webster, flitig besökare på hemsidan men uppenbart inte i Halmstad. Till höger står Peter Edlund som skriver så här: ”Hej Ola. Hoppas allt är väl med dig o dina datorer inte krånglar lika mycket. Vore tråkigt att besöka hemsidan ifall du skulle sluta blogga. Kanske du o Per ska turas om o skriva. Jo, ikväll fick jag träffa Per igen, det var en rolig o uppskattad stund. Kom över en t-shirt till som min lillbrorsa ska få, stackarn fick aldrig någon på konserten.”

Värt att notera är att Per nästan ser helt normal ut på bilden, på gränsen till sympatisk. Men titta på bilden här under, tagen alldeles efteråt när Per inte längre kan hålla andan och såväl tungan som magen återgår till normalläget.

 

Jag har själv samma problem men har lärt mig några små knep. Betrakta bilden här nedan från Skånemässan där jag under helgen hjälper min gode vän Håkan Fossto från Thailandbostäder att sälja toppenfina hus i Hua Hin.

(Foto: Thor-Björn Bergman.)

Lägg märke till att jag håller munnen stängd och hur avslappnat som helst råkar hålla en broschyr framför magen. Håkan är för övrigt vår mest meriterade badmintondomare och reser jorden runt och dömer VM-finaler och andra stora tävlingar. Hans enda miss är väl egentligen att han inte var på plats när jag vann B-klassen i Örkelljunga 1977.

Om du dyker upp på Skånemässan i dag (söndag) och köper ett hus så lovar jag att det ligger två Singha, en solstolle-dvd och ett signerat kort av Ulla-Bella i kylen när du flyttar in.

Ola

Tillbaka till brottsplatsen

onsdag, 26 september 2007, 23:28

* Beställ solstolletröjor här *

Någon gång i mars slog sig Thomas, Håkan, Per, Bo, Thor-Björn och jag oss ner vid ett bord inne på Margarethapaviljongen och bestämde att vi skulle ge en konsert som skulle spelas in och läggas på en dvd. Vi var inte överens om något, så det var precis som vanligt.

Thor-Björn och jag vid det i solstollesammanhang klassiska bordet. (Foto: Thor-Björn Bergman.)

Men en konsert blev det, till och med tre stycken, och om exakt en vecka kommer dvd.n. I dag när jag tog mig en promenad i Pildammsparken, stötte jag ihop med Thor-Björn just utanför nämnda paviljong. Naturligtvis gick vi in och fikade, och satte vi oss vid samma bord som den gången.

Vi saknade de andra, inte minst Per, men han är ju i Halmlstad. Du som råkar vara i Halmstad i morgon, glömmer väl inte att du kan vinna en Solstolletröja. Det är hur enkelt som helst, gå bara fram till Per och säg ”Har Hjördis sett min tröja?”.

Här hittar du Per i dag, torsdag. Exakt kl. 18,00 dyker han upp.

En helt annan sak. Om inte mina datorer slutar krångla, så slutar jag blogga om en vecka. Det tar helt enkelt för mycket tid.

Ola

Per: Har Hjördis sett min tröja?

tisdag, 25 september 2007, 22:22

* Beställ solstolletröjor här * 

Jag glömmer aldrig Hotel Mårtensson i Halmstad. Ola och jag och Bo var på turné i Halland, senhösten 1983. Minns inte vad vi spelade, men jag kommer ihåg att vi skulle fortsätta turnerandet igen efter nyår. Just under de dagarna vi bodde på Hotel Mårtensson fick vi det fantastiska beskedet från Sveriges Television att vi skulle få spela in Julblocket, alltså det som sen blev Toffelhjältarna.

Mitt i all glädjen uppstod nu ett problem: Hur skulle vi göra med de planerade turnéerna i januari-februari? Det blev min uppgift att ringa arrangören, en stenhård kvinna nånstans i södra Sverige, och ställa in turnén. Hon blev rosenrasande förstås och sladden till telefonen glödde fortfarande när jag la på.

Dessvärre har man nu byggt om Hotel Mårtensson, så den gamla telefonen där på väggen i entrén finns inte längre. Men minnena finns i högsta grad kvar.

Och vill du vinna Solstolletröjan (se gårdagens blogg), så kom fram till mig vid Norre Port 18,00 på torsdag och uttala de magiska orden: ”Har Hjördis sett min tröja?”.

Per

Vinn en T-shirt – Per i farten igen

måndag, 24 september 2007, 23:57

* Beställ solstolletröjor här * 

Ja, nu är Per, den spjuvern, i farten igen. Denna gång i laxastaden Halmstad. Har du tur, kan du vinna en T-shirt. Oerhört enkelt dessutom.

 

Här ser du Per, eller rättare sagt, här ser du T-shirten och Pers ena sandal. På torsdag, exakt klockan 18,00, kommer Per att befinna sig här igen, vid Norre Port i Halmstad, alldeles vid Hotell Mårtensson.

Då ska du gå fram till honom, och säga ett hemligt lösenord, så är tröjan din. Vad det är för ett lösenord, skrev Per inget om i mailet till mig. Så det är tydligen oerhört hemligt.

Förhoppningsvis avslöjar han det innan torsdag.

Ola