Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö

Arkiverade poster februari, 2008

Fölsedagsnoja

måndag, 25 februari 2008, 0:23

*** Beställ solstolletröjor här ***

Många har mailat och hoppats att jag hade en trevlig fölsedag. Nja, knappast. Jag firar ju aldrig fölsedagar, utan jag satt ensam hela dan. Men det var alltså självvalt. Det är inte så att jag har åldersnoja, jag har fölsedagsnoja. Det började när jag var 18 då jag helt sonika lämnade mitt eget kalas. Och på den vägen är det.

Det hindrar dock inte att jag uppskattar alla mail jag har fått, ni har varit fantastiska. Tusen tack! Någon har också skickat en helt underbar bukett, utan kort, så jag har ingen aning om vem. Men denna bukett står i alla fall nu alldeles framför mig.

Så har jag fått en helt makalös teckning. Eller vad tycks:

Visst är den fantastisk. Och vill ni veta vem som ligger bakom, så kika här:

Vem hade inte önskat att kunna rita så!

En som verkligen gör skäl för namnet är Skumberg. Eller Mora som jag fortfarande kallar honom trots att han ju heter Bo. Varje fölsedag – om han inte glömmer bort den, det gör han ibland – så skickar han en gammal bild på sig själv eller på mig. Jag har bönat och bett att jag ska få alla bilder som han har på oss, men då säger han alltid att nu har han inte fler.

Men när jag fyller år, då dyker det upp en ny. Och den här gången blev jag verkligen glad. Jag har börjat träna (det gör jag varje årsskifte) på Friskis&Svettis naturligtvis, och nu kör jag mycket spinning. Allt för att komma i mina gamla jeans. Och då är den här bilden en verklig inspirationskälla.

Det är Mora som tagit bilden. Vi (Gonks) hade krockat och vi skulle hämta ett nytt släp till våra instrument i Stockholm. På den tiden (1967 tror jag) var det fri hastighet i Sverige och vi körde oftast på nätterna för att det gick förstås fortast. Så vi var uppe i Stockholm innan släpförsäljaren öppnat. Då tog vi denna bild. Om ägaren av motorcykeln hör av sig, så skickar jag en signerad solstolletröja.

Jag har faktiskt kvar Lee-jeansen men hyser inga större förhoppningar om att komma i dem. Men skam den som ger sig. Det är bara sisådär 20 kilo som är i vägen.

I morgon (i dag) ska Kanal 100, alltså Thor-Björn och jag göra en film om Parkmöllan, Friskis&Svettis första egna lokal i Malmö.

Ola

Friskis & Svettis webb-TV

onsdag, 20 februari 2008, 0:11

*** Beställ solstolletröjor här ***

Nu har Kanal 100 börjat samarbeta med Friskis&Svettis i Malmö som är först (?) i Sverige av alla idrottsföreningar med att ha egen webb-TV på sin hemsida. Där kommer man så småningom att kunna se allt som händer inom Friskis&Svettis. Är du intresserad av att se hur världens största Friskis&Svettis-anläggning Johanneslust i Malmö färdigställs så klicka in dig på Kanal 100 uppe till höger. Därefter går du till ”Titta på Webb-TV” och i spalten till vänster väljer du ”Byt kanal” och väljer Friskis&Svettis. Inte alls så krångligt som det låter.

Solstollarna är ju också intimt förknippade med Friskis&Svettis. Både Hjördis och Vaktmästaren var ju aktiva medlemmar och chefen för Friskis&Svettis i Malmö, Lasse Twetman, är ju också med i ett par scener.

En lite större roll har Lasse i Cozmoz där han spelar robot.

Lasse Twetman förvandlas till roboten/monstret i Cozmoz av Bodil, maskör. Här sätter Bodil en dragkedja på Lasses hals.

Nu reser jag för Kanal 100:as räkning i väg några dagar. Vi hörs igen till helgen.

Ola

Rätt låtar vidare! Tvillingarna Hansson, eller?

lördag, 16 februari 2008, 23:33

*** Beställ solstolletröjor här ***

Jag ska inte göra någon djupare analys av melodifestivalen, men jag vet ju en del om hur det går till bakom kulisserna. Oavsett detta, så tyckte jag det var glädjande att de två bästa låtarna gick vidare till Globen. Och inte bara de bästa låtarna, de bästa sångarna också.

Jag var förvånad över att Sanna – som ju brukar sjunga klockrent – först sjöng så falskt. Men ofta beror sådant på tekniken, att man inte har rätt lyssning till exempel. Men sen, när hon gått vidare, sjöng hon helt perfekt. Internationellt gångbart! Och tvillingarna, de sjöng helt perfekt  – båda gångerna.

Kanske något för melodifestivalen nästa år? Tvillingarna Hansson med ”Vi är lika som bär, både här och – där”. Och ett stadigt grepp om hakan är aldrig fel. Då kanske den inte dallrar så mycket som Carolas gör.

Ola

Grattis Katarina!

fredag, 15 februari 2008, 22:36

*** Beställ solstolletröjor här ***

I dag gratulerar vi en av våra mesta kommenterare Katarina som fyller hela… ja, sånt där ska man ju inte tala om. Men fyller gör hon i alla fall, både år och bloggen med kommentarer.

Och i morgon åker mina kära grannar Stefan och Marianne på sin årliga resa till Söderhavet, närmare bestämt till Kiribati. Nu är det inte vilka grannar som helst. Förra  året  dom var där så deltog Stefan i Look a like-tävlingen och vann med sin utsökta imitation av Ulla-Bella i Söderhavet. Kolla själv.

YouTube Preview Image

Och vill ni följa Stefans och Mariannes spännande resa så titta in här.

Ola