Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö

Signering och julfest

Vi har just kommit hem från Auto Images julfest som var en synnerligen trevlig tillställning. (Det är ju Auto Images som gett ut vår DVD, ”Solstollar och Toffelhjältar”, som du ju kan vinna i vår veckotävling.) Hettan i det exotiska tilltugget smittade uppenbart av sig på festens galanta damer, som inte var mindre heta dom, och vi tvingades lämna festen redan vid tiosnåret för att inte äventyra vårt goda rykte som klämkäcka familjeunderhållare.

Tidigare i dag var vi i Helsingborg, på Väla centrum och signerade DVD:n. Det är lika roligt varje gång med alla människor som kommer fram, inte bara för att köpa DVD:n, utan för att dela med sig av lite nostalgiska minnen från 80-talet.

Två förtjusande kvinnor berättade att de som barn döpt sina hamstrar efter oss. Vad säger ni, ska man ta det som en komplimang, eller? Det tyckte i alla fall Per. Då jämförde han med den gången vi var på Zoo i Köpenhamn där en av flodhästarna hette Per.

Som vanligt när vi signerar frågar många om inte hela Solstollarna eller Toffelhjältarna kommer på DVD. Vi hoppas ju det. Alex, som säljer DVD-boxar i Akademibokhandeln i Väla varje dag, tyckte absolut vi borde ge ut en box med Toffelhjältarna. Han såg omslaget framför sig: Greve Toffelsparres slott, i fönstren tittar alla figurerna fram, längst upp naturligtvis spökfamiljen med Martyna, i hörnrummet Amalia som försöker sätta fast ett spindelnät i gardinstången och Max med sin gonggong som skymtar i riddarsalen… Ja, så drömde Alex, kanske kan det bli verklighet om något år.

Är ni i Malmö i morgon, lördag, så finns vi på Lazer på Hansacompagniet mellan klockan 13.00 och 15.00 tillsammans med Bo (Skumberg) och Håkan Nyberg (Dansken). Välkomna!

Ola och Per

”Film!” Alex drömmer om en DVD-box med Max och alla de andra i Toffelhjältarna.

3 Responses to “Signering och julfest”

 1. Lars skriver:

  Den boxen drömmer även jag om!
  Kan ni inte lägga ut er version av ”Änglaspel” från Toffelhjältarna nu till jul?

 2. Linda skriver:

  Hej hej! Tack för omnämningen – men det var marsvin inte hamstrar 😉
  Ha de så bra och God Jul

 3. roger skriver:

  Älskade toffelhjältarna när den gick i tv.Den var som en mysig varm rolig värd att kika in i varje julmorgon. Köpte direkt skivorna och spelade dom varma.Jag ser fram emot en toffelhjälte box gärna båda säsongerna.Det är påtiden att ni får uppmärksamhet för dessa och andra produktioner många karaktärer är folkkära och väcker positiva minnen. Vakna svt föresten är det ju helt er förtjänst att det blev några serier.Så sug åt er av en som förstår vad som är hjärtevarm underhållning Love you Ola o pär och gänget. Roger i skåne