Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö

Solstollarna på Öppet arkiv

Som många av er påpekat finns nu Solstollarna serie 1 till beskådan på SVT:s Öppet arkiv.
Vi hade i och för sig blivit glada om något annat visats, inte i stället, utan också, exempelvis Toffelhjältarna, Gammalt & Nytt eller någon annan serie.

Man kan ju önska vad man vill se på Öppet arkiv och vi vet att många redan önskat sig Toffelhjältarna, och Öppet arkiv visar ju programmen med en (teknisk) kvalitet vi annars inte har tillgång till.

Aftonbladet passade på att skriva en krönika om att vi troligtvis fått i oss magiska svampar när vi gjorde programmen. Inget vi själva känner till dock, champinjonerna i matsalens salladsbuffé var synnerligen beskedliga i smaken.

Här kan ni läsa Aftonbladets krönika

20 kommentarer till “Solstollarna på Öppet arkiv”

 1. Johan Rönn skriver:

  Skriver som jag skrev där. Bara överanalyserande pappskallar som Sandra Wejbro, som letar efter cheap shots att få publicitet på som hänger upp sig på nakenheten i Solstollarna. Alla andra ser ett bra underhållande program med riktigt bra musik.

  Fått besked om att det kommer ”massor av Ström och Dunsö på Öppet Arkiv då efterfrågan är hög. Håll utkik!”. Glädjande.

 2. Fredriksson skriver:

  Jag hoppas att svt lägger ut mer från er produktion. Att det ska skrivas om svampar och nakenhet och att just en tjej skriver det får mig inte höja på ögonen. Ni var bäst i TV:)

 3. Niclas Eriksson skriver:

  Vart ska man höra av sig för att få tag i en sån där Solstolle-Tshirt? =)

 4. Sverker skriver:

  HA! Jag brukar kolla av er sida, för att förhoppningsvis nått nytt skulle dyka upp. Och nu gjorde det det, och med bra nyheter också!
  Tack för det ni gjorde då.
  Ni kanske gör nått bra nu också, men det känner jag inte till 🙂

 5. M Wedin skriver:

  Man får lov att tycka fel.

 6. Patrik skriver:

  Jag hade missat den där artikeln. Att den är skriven av en person som anser sig vara för fin för solstollarna råder det ingen tvekan om, men det är också ganska typiskt nöjesjournalistiken av idag.
  Det frustrerar mig att man försöker göra gällande att Solstollarna skulle ha varit ett program som profilerat sig på nakenhet. Förutom sjöjungfrun så förekom ju endast badgäster i badkläder, och hur skulle man annars vara klädd på en strand?
  Röd tråd? Det fanns tillräckligt med röd tråd för att man skulle hänga med i serien, men Sandra Wejbro väljer att glömma att Solstollarna vände sig till barnen och det krävdes inte något djupare än vad vi bjöds på. Det ska absolut inte tolkas som att Solstollarna var något ointelligent, det är fortfarande betydligt bättre underhållning än det mesta som visats sedan dess.
  Min personliga åsikt är att Sandra Wejbro kanske inte rökt några svampar när hon skrivit sin recension, men nog skulle hon dra ned på ättikan.

 7. Anna-Karin skriver:

  Feelgood-tv var det. Musikvideosen längtade man efter att se för låtarna var bra. Tur att det var samma varje vecka 🙂 Hon skrev ju faktiskt att det var lite charmigt också. Fick samma känsla när man såg serien som när man såg Dirty dancing.

 8. Anna-Karin skriver:

  Försökte kommentera via mobilen men gick kanske inte. Vill bara kalla kalla serien vid dess rätta benämning: Feel good-TV! 🙂

 9. Anna-Karin skriver:

  Aha, nu fattar jag. Dom här två sista kommentarerna behöver inte postas 😉

 10. Benita skriver:

  Toffelhjältarna finns på youtube, upptäckte det bland en massa barnprogram från förr, älskar att titta på solstollarna än. Tack för att ni gjort så mycket bra!

 11. Perra Dox skriver:

  Jag har sett många som önskat både Toffelhjältarna, Drömplanket och CozMoz (Jag själv också.) Det kommer nog får vi hoppas. Önskar er en skön, och förhoppningsvis solig, kommande sommar 🙂

 12. Michelle skriver:

  Född -84 och jag säger bara ”Det var bättre förr!!!” Ett enormt exempel på det är Solstollarna. Det bara pirrar av lycka när jag får min dos nostalgi. (Undrar också om t-shirts finns kvar att köpa?)

 13. Dennis skriver:

  Härligt att svt äntligen tar till sig lite av vad folket vill! Underbart med lite vettiga program i öppet arkiv:-)

 14. Dennis skriver:

  Nakenhet i solstollarna? Vad är det då inte i idol, let’s dance, big brother, robinsson mfl? Massa hud, sprit och svordommar, det är modern barn och ungdomsteve! Fy skäms på de som gnäller på solstollarna, en drygt 25år gammal serie vars flera skådespelare var barn (för barn), på en svensk sommarstrand och utan fult språk! Heja svt! (Äntligen)

 15. Uffe Bluff skriver:

  Ja, vi får hoppas att CozMoz är nästa serie upp på Öppet arkiv.
  Kan inte skriva mer nu utan måste gå och utföra en seans.

 16. Perra Dox skriver:

  Hej Ola och Per. Hoppas livet lever fortsatt gott med er.

 17. Janne skriver:

  Inskränkta 25-öresjournalister finns det alldeles för gott om och av någon anledning verkar de samlas i klasar på Aftonbladet. Jag var ung när Toffelhjältarna och Solstollarna visades första gången. Idag är jag 50+ och tittade igår kväll på de första två avsnitten av Solstollarna via Öppet Arkiv. Jag har inte sett de avsnitten sedan serien visades 1985 och jag kan konstatera att uttrycket ”Det var bättre förr” är inte bara en gammal klyscha…

 18. Perra Dox skriver:

  Såg precis att CozMoz nu äntligen finns i Öppet Arkiv. 🙂

 19. Tomas skriver:

  Nu finns CozMoz i SVT:s öppna arkiv 🙂

 20. Anders skriver:

  Sen ett par veckor tillbaka finns även CozMoz på Öppet arkiv!

<< Backa

Skriv en kommentar