Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö

Tre bilder ur det som kallas livet

Hej, det är Per igen!

På en DVD-signering häromdagen träffade vi butiksföreståndaren Leena. Hon sa att hon kom ihåg mig från lekskolan Dalhem i Malmö för mer än trettio år sedan. Och det stämde, för just där praktiserade jag hösten 1973 inför min utbildning till förskollärare.

Kanske känner någon annan igen sig. Maila och berätta!

När jag kom hem igen letade jag upp ett foto från denna tid och visst fanns vi där, båda två, jag sittande på golvet till höger och hon, en blond lockig tös i stickad väst i mitten.

Detta sammanträffande har även en artistisk poäng. Kvinnan till vänster i barnaskaran var lekskolefröken själv, Iris. Denna mycket trevliga finlandssvenska hade en make som arbetade på Broströms-rederiet i Göteborg.

Jag hade alltid drömt om att jobba på en båt och tack vare Iris (och hennes man förstås) fick jag våren 1974 chansen att tillbringa några månader på världshaven som ”hyttnisse” på tjusiga lyxkryssaren Gripsholm.

Jag tvåa från vänster.

Jag kom snart i kontakt med musikerna som spelade ombord och tillsammans med dessa och några andra show-glada anställda lät vi uppföra diverse spektakel till de rynkiga, amerikanska dollarmiljonärernas extatiska glädje.

Per

Comments are closed.