Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö

Visst är det skönt vid julbrasan – men torparen fryser

När det gäller veckans tävling får vi faktiskt in en hel del felaktiga svar. Och vissa av er säger att ni bara gissar. Men det behöver man inte göra. Det går att säkert lista ut vem det rör sig om.

Under årens lopp har det ju skrivits ganska mycket om oss i tidningarna. Det har varit minst sagt blandade omdömen. Det som kanske gjort oss mest stolta (fram tills nu) var en recension i DN gällande vår bok ”Professor Djurström och Göte Skötare”. Överskriften löd: ”Ett litet mästerverk”. Det är klart man hoppas det ska stå något positivt, men just det låg en bit över våra förhoppningar.

Men av allt som skrivits undrar jag om inte det som stod att läsa häromdan i Västerbottenkuriren är det mest positiva jag har sett. Och då menar jag inte bara i bemärkelsen att Staffan Westfal som han heter, överöser oss med beröm, det har hänt förr, utan för att han har lyssnat aktivt på våra texter och bemödat sig om att förstå våra intentioner, vilka kanske inte alltid varit så uppenbara då vi alltid valt det konstnärliga framför det uttalat pedagogiska i vår kulturgärning.

Eller vad sägs om följande rader ur Staffans recension: ”Dunsö och Ström var faktiskt en korsning mellan bröderna och Karl Marx. Vansinneshumor, som Ulla-Bella i Solstollarna, hopkopplad med socialt medvetande. Som när en tjusig sång, med feta popharmonier och text som handlar om hur lugnt och skönt det är vid brasan i det trevna hemmet, döps till Men torparen fryser. Då har man inte bara utsikt, utan även insikt.”

Du kan läsa artikeln här. Kan du inte öppna den, ska jag skriva ut hela texten till helgen.

Och jag ska nog lägga ut ”Men torparen fryser” på textsidan också. Som tack till Staffan för ord som kommer att värma hela julen.

Ola

Comments are closed.