Startsida Aktuellt/Blogg TV-serier Radioserier Medverkande Spelningar Städer och hotell 
Musik Texter/ackord Böcker/nothäften Historik Kontakta oss Ola Ström Per Dunsö

Yngve Sprätt och oväntat monsterbesök

Många av de frågor vi får handlar om vår musik. Ofta om låtar som ger lite känslomässiga minnen, som ”En väv av legender” eller ”Balens Drottning”. Men i sann demokratisk anda får även en del andra låtar uppmärksamhet. Så här skriver Johan Pamp i Svedala:

”Jag och min syster är en av alla de fans som växte upp på 80-talet och hade er som idoler. När jag var på ett scoutläger för ett tag sen så var det någon som framförde Yngve Sprätt från Toffelhjältarna går igen, på ett lägerbål. Jag är nästan helt säker på att de hade fel text. Jag och min syster kunde inte komma överens om hur den riktiga texten är så därför skriver jag till dig. Om du kan skicka texten så vore jag tacksam så skall jag se till att den framförs på ett korrekt sätt i fortsättningen.”

Vi tror att såväl du, Johan, som din syster har rätt. Det finns tre olika versioner av ”Yngve Sprätt”, med lite olika text. Vi lägger ut dom på textsidan i morgon.

Låten hördes första gången framföras av herr Sprätt själv i Drömplanket, nymålat. Men även Svenske Chaplin har tolkat stycket inte mindre än två gånger i julprogrammet ”Toffelhjältarna går igen”, då med något avvikande text. Bl.a. byttes versen om den gamla tanten ut mot den mer politiskt korrekta halta geten, vilket, som synes ovan, ledde till en smärre syskonfejd i familjen Pamp.

Mer om detta vid senare tillfälle. Nu måste vi avsluta för idag, ty in genom Olas dörr träder ingen mindre än chefen för Friskis&Svettis Malmö, Lasse Twetman. Han ser betydligt fräschare ut denna lördagkväll än han gjorde för arton år sedan som Monstret i TV-serien ”Cozmoz”.

Ola och Per

Den normalt sett tvålfagre Lasse Twetman förvandlas till Monstret i Cozmoz.

Comments are closed.