Solstollarna

Ses vi på bokmässan, eller?

JODÅ, JAG KOMMER att vara på bokmässan i Göteborg, men inte som utställare och inte heller som publik, utan som redaktör. Det är jag nämligen för Thor-Björns bok Ängeln vid Hovs hallar.

HÄLFTEN AV PENGARNA för försäljningen kommer att gå till Bris. Läs mer på Thor-Björns blogg.

Jag försökte hitta bilder här på hemsidan från Göteborg, har absolut för mig att det finns en från ett hotellrum, men den dök inte upp. Det närmsta jag kom Göteborg (i bildväg) var när Per & jag och våra söner Nils & Jonathan var i Oslo. Då gick båten från Göteborg.

Det här är inte heller Göteborg, utan Hovs Hallar där mycket av historien från boken utspelar sig. Hjärtligt välkomna! Vi ses i montern. Och Kjell, om du läser detta, snälla, dyk upp.

Ola

56 kommentarer

 1. jag har länge tänkt köpa den boken, så då passar det ju att göra det på bokmässan:) Så vi ses där! Sökte etfter tider på nätet, kan du lägga ut dem här eller maila dem eller nått? Alltså så hittade jag inte tiderna i programmet:)

  Peter F

 2. Bilderna från Göteborg måste väl vara när Per var där med tävlingen. Vinnaren träffade Per utanför Liseberg, minns jag.

 3. Ett STORT GRATTIS till André Gjörling som fyller år idag!!! Hoppas att din dag har varit bra!

 4. Hallå Ola!
  tyvärr kan man inte inta mässan….annars så hade vart kul!

  Men det är några mil emellan….
  Ha det gott och ta det lite lugnt
  Kramar

 5. Vi sågs aldrig, hade fullt upp med massa seminarier och kunde dessutom inte hitta er! Gick runt hela mässan. Missade Er:( Tåkigt Men men så är det ibland.

 6. Själv var man där och köpte boken. Har tänkt köpa den länge, men har inte blivit av bara. Så var ett bra tillfälle att äntligen köpa den. Och få träffa Thor-Björn själv, dessutom. Och så Ola förstås.
  Det blev en dubbelt signerad bok 🙂

 7. Provade att titta på streamad hyrfilm i förra veckan. Det tog lång tid att leta igenom filmutbudet, men till sist hittade jag äntligen den film som jag hade letat efter. Det blev lite varmt om öronen med hörlurarna, men jag ville inte dela med mig av ”Ännu mera solstollar och toffelhjältar” till resten av huset.

 8. Städat ur garderoben och hittade i en tub en reklamaffisch för ”Ännu mer Solstollar och Toffelhjältar” som jag har över. Den är i A3-format, och suveränt skick. Fick två posters av Christer på Auto Images i Malmö, la ner dem i tuben, ramade den ena och den andra blev liggandes i tuben så den är i kanonskick.

  Först till kvarn får den. Vill ha betalt för porto + bensin till affären så en 50-lapp typ.

  Hör av er på min blogg, bara att skicka en kommentar.

  /JR

 9. Hej Ola…
  när då vi läsa nytt inlägg på sidan från dig.. kanske om ditt äventyr i göteborg 😀 tack förresten för att tröjan kom fram.. flickvännen älska den….

  du Johan ha du kvar affischen man kan få köpa ??

 10. Nu är det dax för ett nytt inlägg OLA!! Såg hela DVD´n i fredags med min sambo som också var på konserten! F-n vad bra konserten var!!

 11. Hihi, vilken bra början på dagen!!! Mix Megapol spelade Ulla-Bella Rap kl 7:10 imorse… Kan det bli bättre än så??
  (Nu låg den i och för sig i deras ”dödsskallearkiv”, men ändå…. ;-))

 12. Katarina!

  JAg hörde det oxå.. trodde inte det var sant när man precis kommit till jobbet och tagit sig en kopp kaffe, knäppte på radion och…. -Neeeej direktörn är inte inne….. 🙂

 13. Hej.. vad händer….
  har ola totalt glömt bort o uppdatera denna sida… fullt upp med sia andra jobb/projekt.. mm… synd isåfall… se fram emot vad han ha o skriva nästa gång…

 14. Hej!
  Nästan ett år sen jag var här, upptäckte jag, men en gång solstolle-fan alltid solstolle-fan. Ser till min glädje att min gamle kollega Conny fortfarande är här inne och huserar. Ja, trognare beundrare av er finns nog inte. Ser med mindre glädje att Ola ska flytta norrut, jag har inte hunnit läsa mig till vart ännu. Nåja, jag hoppas och antar att det inte blir Svalbard….? Lycka till, Ola!
  Hälsningar
  Jan-Åke

 15. Jan-Åke, du kan vara lugn! Han har flyttat inom malmö… 😉

 16. Har idag tittat på gamla youtube klipp med solstollarna och beställt efter båda DVD filmerna på Ginza. Också vill jag tacka dig Ola plus alla andra i Solstollarna för en underbar serie som jag saknar väldigt mycket. Det ni gjorde under 80-tals eran, musiken, kläderna, stilen är oslagbart idag.

  Mvh Torbjörn Född70

 17. Haha, NU ska jag till Göteborg!! Men gissar att Ola inte är kvar där… 😉

  Trevlig helg alla solstollar!!

 18. Nu måste jag ställa en fråga. När ni körde era konserter i Malmö 07 så hade ni ju en utställning med olika saker, i en monter låg Hjördis skärp, men var finns Hjördis klänningar? Dom från Solstollarna och Toffelhjältarna? Gick Hjördis upp så mycket i vikt att hon skänkte klänningrna till Röda korset?

 19. Klicka på mitt namn så kommer ni till bloggen för Pers nuvarande projekt. Lite småkul att läsa.

  /J

 20. Otroligt kul! Kollade på Medverkande/Produktion, och vad läser jag?

  Text & Musik: Per Dunsö/Ola Ström

  Jobbar D&S ihop igen? Härligt!

  /J

 21. ”Otroligt kul! Kollade på Medverkande/Produktion, och vad läser jag?
  Text & Musik: Per Dunsö/Ola Ström
  Jobbar D&S ihop igen? Härligt!”

  Hej Johan!

  Jag noterade samma sak. Otroligt kul.

 22. Här händer det tydligen inte mycket längre. Synd att inte ta bättre hand om sina fans. Jag tror inte jag återkommer. Hej då.

 23. Grattis Johan du är en jobbig fjortis som aldrig själv bloggar.

  Till skillnad mot jan-åke så kanske Ola har ett liv och inte har tid att blogga för otacksamma fans.

  men vad vet jag

 24. Dr Dre: Nä precis, vad vet du? 🙂 Att jag aldrig bloggar är väl att ta i, ja, det går några dagar (nu senast 20 dagar pga datorbekymmer) mellan inläggen ibland, men det sker med en högre frekvens än här.

  Inget illa ment i det, klart att Ola har mer än bloggen här att syssla med, de har jag väl respekt för, men ett litet hej ibland, kanske en eller två kuriosa historier om TV-tiden eller dylikt är inte för mycket begärt om man ska driva en sådan här sida tycker jag.

  Men så är det inte heller min sida, men sina åsikter måste man väl få uttrycka så länge det går. Skulle Ola inte tycka om det så är det ju faktiskt fullt möjligt att stänga av kommentarerna genom ett par klick i WordPress.

  Personligen ger jag aldrig upp, jag tittar in här och hoppas på ett nytt inlägg, även om det blir fler dagar mellan besöken för varje gång som man inte får något nytt.

  Önskar både Ola och dig allt gott.

  /J

 25. Ha inte hänt nått på sidan sen sist man kollade.. lite nya kommentarer .. men tänker fortsätta titta in då o då… hoppas Ola kommer skriva igen.. eller Per…. här var så mycket skoj o hänga runt förr…

  sakna den gamla goda tiden.. bådde när det hände saker p sidan o ännu längre bort när serierna gick på TV… ha det gott

 26. Hej DrDre
  Jag har ett Mycket innehållsfullt liv fyllt av Mycket, varav bl.a. Solstollarna betyder mycket som nostalgi. Om jag varit lika uppskattad och älskad som dom var – och är – skulle jag gjort mitt yttersta för att bibehålla kontakten med det här mediet och med fansen. Därav min besvikelse. Samtidigt förstår jag att det kan finnas sånt som gör att man inte orkar med det just nu. Så tack för din ”tillrättavisning”. Jag kommer att titta in här då och då.
  Hälsningar
  Jan-Åke

 27. Kommer nog alltid att ”titta förbi” 🙂 med jämna mellanrum… man vet ju aldrig;-)

 28. Ni är fantastiska. Ni kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.
  Tack för alla fina barndomsminnen!
  Glömmer det aldrig!

  Kramar Josefin

 29. Ja, jag säger som många! jag går in här dagligen och hoppas på ngt nytt…Men tyvärr… Igår tittade vi på konserten och två avsnitt av Toffelhjältarna går igen… F-n vad bra! Nu hoppas jag att Ola läser våra meddelanden och kanske tänker lite på vad min GAMLE kollega Jan-Åke Magnusson skrev! Glöm inte alla era fans!!

 30. Nej! nu är det snart jul och idag har jag visat delar av Toffelhjältarna för mina gymnasieelever och de tycker det är skitfräckt! Visade även avsnitte från Solstollarna med Samantha Fox! Nu får du Ola eller Per höra av sig på sidan!!

 31. Hej Conny, GAMLE kollega!
  Med risk för att göra det här till en chat mellan bara dig och mig skriver jag ändå detta! Alltid roar det nå`n, eftersom Solstollarna har ”TOFFLAT” till det på det här stället! (flåt, flåt, flåt alla fans).
  Jaha, kul att du fortfarande plågar dina elever med gamla filmer om Stollarna! Fast om jag minns rätt var dom (eleverna, alltså) inte särskilt begeistrade senast vi tittade på dom tillsammans, och när vi var på inspelningsplatsen på ”Ribban” var deras uppträdande närmast en hädelse på denna heliga mark! MEN det gläder mig att du tydligen numera fått hand om elever som har lite mer humor och förstånd och som förstår att uppskatta Stollarnas humor!
  Så fortsätt så på samma sätt fram till pensionen! Och om du har så mycket tålamod så kanske det till slut kanske t.o.m. dyker upp något inlägg från Stollarna på den här sidan. Vem vet……..(?)
  ”Worth waiting for….”…? (som en go, kall pilsner)
  Hälsningar
  Janne
  (med en önskan om God Jul o.s.v. till Conny och Pia och alla andra, eftersom jag nog väldigt sparsamt kommer att titta in här inom en överskådlig framtid)

 32. Bryr du dig inte om dina ”fans”? Så skriv nåt nytt då….Längtar….

 33. denna eviga väntan… inget nytt på sidan… men jag liksom många andra här kolla in här då o då… mm..så här nära jul skulle det sitta fint o se bägge säsongerna på toffelhjältarna.. gjordes väl två vad jag vet… tyvärr har man inte serien 🙁

 34. Jag har dem, men vill kanske själv ha dem under julen! Kom från Ola under hans aktiva period! Kompletta, med alla tecknade serier! Något avsnitt har blivit fel, där är i stället ett avsnitt från Solstollarna! DVD alltihop! Kan väl tänka mig att låna ut dem till dig Peter halmstad! Hör av dig!
  connyohlsson@telia.com

 35. För h-e Ola! En julhälsning tror jag alla förväntar sig! Kan du inte lägga ut via Yotube eller här: Änglaspel?

 36. Jag brukar inte göra min röst hörd här på sidan, men jag är en trogen besökare och längtar varje dag efter ett nytt inlägg. Jag tänker hela tiden att nä nu slutar jag att kika in här, det händer ju ändå inget. Men så tänker jag att kaaaaanske Ola har skrivit något nytt och så går jag in på sidan. Men tyvärr tyvärr. Nu blir jag glad om det finns nya kommentarer i stället. Därför bidrar jag med en nu och önskar alla Solstollarfans en riktigt God Jul och jag hoppas ni fortsätter skriva kommentarer så jag får något nytt att läsa varje dag. Hoppas också att allt är bra med dig Ola och att du myser i vintermörkret.

 37. Önskar er alla en trevlig vinter, och hoppas att ni har det lika mysigt som jag!

  Det är i tider som de här som man drar på ”Toffelhjältarna går igen” och kryper upp i soffan med en kopp varm choklad och en korvmacka.

  God jul från mig!

 38. Avdelningen för komiska anekdoter nr 327:

  I Solstolle-sketchen där Peter parlamenterar med Gösta och Hjördis om att gå och se Dodo & the Dodos (ursprungligen sänt Lördagen den 5:e december 1987, kl 19:00 på TV2, tror vi i alla fall…) gör André två lustiga misstag. Först kan han inte låta bli att slänga ett hastigt ögonkast rätt in i kameran, varefter han skall ringa till Bris, men glömmer bort att slå telefonnumret och lyfter helt enkelt upp luren och börjar prata…
  Hahahahahaha!

  För er som har tillgång till den andra DVD:n, härefter kodifierad som ÄMS&T (Ännu mera Solstollar och Toffelhjältar) går detta att avnjuta 54 minuter in på huvudspåret.

 39. Avdelningen för komiska anekdoter nr 476:

  I scenen när Morbror Knegoff berättar slutet på sagan om sjöjungfrun (Vi är osäkra på vilket avsnitt det är ifrån, men det borde vara ett av de sista av Solstollarna 1985) tappar Martyna läppstiftet på riktigt, men är professionell nog att fortsätta som om det vore en del av handlingen! Detta kan ses på ÄMS&T vid 01:29:59, mellan replikerna:
  – Har du läppstiftet, Lisa?
  – Ja, vänta lite bara…

  Hoppas hon lyckas lika bra vid premiären i morgon! (Eller vänta nu, så får man ju inte säga, bryt någons ben istället!)

  -Du och ditt puder!!!

 40. Avdelningen för komiska anekdoter nr 291:

  Idag hämtar vi för enkelhets skull alla våra exempel från ÄMS&T.
  Vid 01:08:11 sitter André och Martyna och jämför gamla minnen, och Martyna försöker släta över sina dansinsatser i Solstollarna med att hon ”rörde armarna och benen lite… då och då”
  André gör en skeptisk grimas men är artig nog att inte svara något…
  Höhöhöhöhö!

 41. Men det här var ju för tråkigt. Är den här bloggen nedlagd? Hände mycket mer här för nåt år sedan, med filmer och tävligar… Vad gick fel..?

 42. Här är en tävling:

  På ett ställe (men vi säger inte var) avslöjas att sjöjungfrun (från solstollarna 1987) skriver en dagbok som hon kallar för Kitty efter Anne Franks exempel. Men vad heter Martynas dagbok?

  (Här menar vi då rollfiguren och inte skådespelerskan, i fortsättningen kallad Martyna Knegowska för att undvika sammanblandning…)

  Först inskrivna rätta svar vinner äran att hitta på en ny fråga!!!

 43. Hallå igen! Vi presenterade oss i ett inlägg igår som dessvärre tycks ha hamnat i något sorts limbo vid namn ”Your comment is awaiting moderation.” Möjligen på grund av att det innehöll en weblänk, nu har vi i alla fall tagit bort den. Det här var vårt ursprungliga inlägg:

  Hej allesammans!
  Vi är ett gäng 77:or som fötts upp med Per-Olas sagoäventyr ända sedan dagis. Vi hittade dock helt nyligen till den här hemsidan och har knappt hunnit sätta oss in i problematiken. Vi tror dock att vi har ett förslag som skulle kunna vara lösningen. För att ta en helt annan hemsida som exempel: lena-olin.com
  En alldeles utmärkt guldgruva för de som beundrar Lena att utforska i timtal med all tänkbar information, bilder, inskannade pressklipp och till och med nedladdningsbara kortfilmer!
  Ändå är det ju knappast Lena själv som gör den, utan hennes fans, eller hur?
  Ergo borde vi som är professorns och skötarens elever erbjuda oss att sköta denna djurpark åt dem eftersom de inte själva hinner, inte sant?
  (något krystade formuleringar, men vi har svårt att komma överens om tangentbordet här)
  Alla som är med på detta räcker upp en hand!!!

  Vi föreslår vidare att denna (som skall bli den bästa av alla hemsidor) bör ha ett mindre begränsande namn än bara “solstollarna”, länken kan ju finnas kvar, men vi tänker oss något mera storhetsvansinnigt i stil med:
  “Per-Ola Dunströms samlade värk”
  Ja, namnet kan vi ju diskutera förstås…
  Vi har själva samlat på oss massor av material vi skulle kunna fylla på med, information som kan läggas till (eller i vissa fall rättas) o.s.v. dock är ingen av oss någon hejare på programmering, men det kanske finns andra?

  Detta är ett upprop som bör åhöras!!!

  önskar Ozma, Loke, Fröja, Nikko, Mara, Frö, Glinda & Hygglo

 44. I morgon har “Den Gudinnliga” premiär med sin senaste musikal som Sally Bowles i Cabaret på Östgötateatern (här försökte vi lägga in en länk, men det går tyvärr inte. Gå istället till ostgotateatern.se och klicka på ”Cabaret” eller på ”Personal” och vidare till ”Skådespelare” och till ni vet vem…)

  Än finns det biljetter kvar…

  Var Där Eller Bli Fyrkantiga!!!

 45. Avdelningen för komiska anekdoter nr 887:

  På den tiden då det begav sig (1980-talet, inte under Kejsar Augustus) brukade SVT sända små trailers vid namn “Vykortet” från kommande program. Vårt favoritvykort är naturligtvis det som sändes Fredagen den 12:e juli 1985, kl 21:00 på TV2, påannonserandes Solstollarna kommande Måndag. Det var för övrigt dagen innan Live Aid. Detta går att se på YouTube under titeln ”Vykort från Solstollarna”
  Det är inte vi som har lagt upp det utan någon annan entusiast. Bortsett från alla andra dråpligheter slutar inslaget med att Ola ber de unga artisterna “hälsa dom därhemma”. Martyna har inga syskon men hälsar till sina föräldrar och sin bästis, Anna hälsar till halva Stockholm, men André som har två syskon hälsar istället till sina katter!?!
  Hur tänkte du egentligen André? Förstår verkligen katter svenska eller var det någon sorts intern kod för dina småsyskon?
  Som straff tvingar Ola honom att hälsa till en fiktiv fästmö…
  Ljuvligt!

 46. Ja, ikväll kl 18:00 gäller det!!!

  För er som inte kan vara där utan får nöja er med att läsa om det i tidningarna imorgon, kan det ju alltid vara en tröst att kika på dessa förhandsfotografier på allas vår lagom långa favoritprimadonna i huvudrollen! Eftersom det inte går att lägga in hela länkar, får ni lägga in det vanliga prefixet före:

  ostgotateatern.se/img/2008/12/8/87690.jpg

  samt:

  ostgotateatern.se/img/2008/12/8/87694.jpg

  och glöm nu inte att hålla tummarna allesammans för premiären ikväll!!!

 47. OK! jag har alla avsnitten av Toffelhjältarna på DVD som jag skrev…MEN jag har gett ett löfte att de ska stanna hos mig så att de inte kopieras. Om det sker kan Ström-Dunsö råka i trubbel och det vill jag verkligen inte! Ni som vill se serierna får väl hälsa på hos mig! Ångrar att jag skrev att jag hade dem!

  Lucia på er alla!

 48. Ingen fara Conny, vi förstår precis!
  Vi kommer hem till dig och våldgästar på Julafton, alla sjutusen toffelstollar, men vi kan ju medtaga egen förskaffning så behöver du bara hyra ett par armétält! 😉 Lusse lelle på dig själv!

  Minns ni förresten ”Gammalt och nytt”? Det är 25 års-jubileum nu!!!
  Ja, det sändes ju visserligen i oktober, men det var ju i alla fall nästan rätt…

Kommentarer är stängda.