Solstollarna

Cozmoz på museum

Hans Jakobsson från Märsta har varit och besökt Svedinos Bil- och Flygmuseum i Ugglarp, beläget mellan Halmstad och Falkenberg och självklart hade han kameran med sig.

Har ni sett Cozmoz känner ni säkert igen magister Björks bil, en vacker Mercedes 170 S från 1950. Lägg märke till den lilla skylten i fönstret. Hans tog en bild på den också.

Det är magister Björk som sitter bakom ratten med Moz bredvid sig. Bredvid bilen står vår producent Marie Finnson. (Ja, egentligen är det Coz som klätt ut sig till magister Björk som sitter bakom ratten.)

Vi tackar Hans som varmt rekommenderar Svedinos Bil- och Flygmuseum och också låter meddela att föreståndaren för museet var lika sympatisk som tillmötesgående, även om han inte kunde trolla (?). Läs mer om Svedino, ”ficktjuven”, här.

Ola

(Om någon vill ge mig en sådan bil i julklapp, kommer jag inte att protestera.)

4 kommentarer

  1. Kul att se att bildern uppskattades! Bilen står direkt innanför huvudentrén på muséet, så den är svår att missa.

    Knegoffs läckra röda Mercedes-Benz 300SL är för övrigt fortfarande i livet, inne på sin 12:e ägare som förhoppningsvis är en entusiast som vårdar skönheten ömt. Bilen togs i trafik i maj 1987, vilket borde innebära att den var helt ny när ni hade den i Solstollarna?

  2. Den röda Mercan är jag kär i än,den är ju bara sååååå underbar.
    Har köpt en sån modellbil,hihi

Kommentarer är stängda.