Solstollarna

13 kommentarer

 1. Det är fantastiskt att dessa serier, och flera andra också så klart, nu finns att hitta på Öppet Arkiv. Jag hoppas att det är många som hittar dem och upptäcker hur otroligt bra de är. Likaså håller jag givetvis tummarna för att ännu fler produktioner ska dyka upp. Det finns ju mycket kvar att lägga upp från Herrarna Ström och Dunsö.

 2. Det var underbart att Cozmoz lades upp på Öppet arkiv, jag har längtat efter den sen den visades första – och enda väl – gången. ”En kopp kaffe” var ju en jättebra låt.
  Straffan Westerbergs serie ”Den flygande näsduken” där O & P är med finns också upplagd. Jag hoppas ju att Toffelhjältarna och andra säsongen av Solstollarna kommer också.

 3. Underbart!

  Tjatar med jämna mellanrum på SVT att lägga upp Toffelhjältarna och andra säsongen av Solstollarna. Jag blev grymt besviken när de inte lade ut Toffelhjältarna till förra julen, hoppas att de korrigerar misstaget till kommande jul 🙂

 4. Målet är väl att allt material från SvT ska komma upp – så förmodligen kommer Toffelhjältarna också så småningom 🙂 Drog för övrigt igång vinylsvarven med ’Utebänkens sagor’. Westerberg o Dunsö/Ström i samarbete. Kan dock erkänna att jag föredrar Toffelhjältarna 😀

 5. Roligt att dessa fantastiska serier åter läggs upp!
  Vore roligt med nytt materal från Er – Ola och Per!

 6. Nej, vad roligt! Extra kul då jag faktiskt inte lyckades följa denna serie fullt ut 🙂 Blir att kolla på den någon dag.

 7. HEj där!:D roligt att denna sidan rör på sig igen.Tänkte påminna alla Ola o Per fans att tv-program Retro på fredag kommer att delvis handla om fenomenet Sollstollarna o vad j förstår medverkar också Ola o Per med kommentarer.Detta hoppas jag ger ytterligare en kick framåt att minnas o återuppleva fler av Dunsö o Ströms tv-produkt.Håll utkik efter RETRO SVT! FRedag 😛

 8. Skrattade så jag höll på att dö. ”Nämen vad kuuul!” Kommer ihåg när jag träffade ”Skumberg” och er andra i Norrköping på Domus 1987, då var jag bara 7 år. Minns hur blyg jag blev 🙂

 9. Tv-serien Retro kan ju vara värt att nämna i detta sammanhang också 🙂 Vad roligt att återse er igen där!

 10. Cozmoz är tillbaka på SVT play/Öppet arkiv! Passa på och se, den är bara tillgänglig tillfälligt. Vad kul att SVT Öppet arkiv börjar leverera, även om det finns mycket att önska i övrigt. Nu får vi bara hoppas att Solstollarna 1 och 2 också återkommer. Men för att det ska bli möjligt så är det viktigt att så många som möjligt ligger på SVT om att bägge säsongerna av Solstollarna ska komma tillbaks SVT Öppet arkiv. Tillsammans gör vi det möjligt! Det är förövrigt väldigt märkligt att bägge säsongerna av Toffelhjältarna ligger ute tillsvidare men inget av Solstollarna.

  1. När jag var liten så fastnade jag aldrig för Cozmoz och har bara ett väldigt svagt minne av att jag har sett någon snutt ur serien. Jag tror att en anledning till att jag inte riktigt gillade Cozmoz när jag var liten var dels att det var en helt ny serie med enbart nya karaktärer. Det gjorde automatiskt att det blev mer motstånd att ta till sig. En annan anledning till att det var svårt att ta till sig programmet var att det handlade om gymnasieungdomar och när man var liten så tyckte man att de såg väldigt stora och fullvuxna ut! Det gjorde att det var svårt att veta vem programmet vände sig till. Men efter att jag nyligen har sett om Cozmoz i sin helhet för första gången så måste säga att jag blev positivt överraskad, det var bättre än jag trodde och som vanligt fantastisk musik! Rekommenderar gärna andra att passa på och se den. Finns tillfälligt på SVT play/Öppet arkiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *