Solstollarna

Dags att beställa biljetter till livekonserten!

I dag har vi definitivt spikat att det kommer en ny DVD till hösten, med arbetsnamnet Ännu mera Solstollar och Toffelhjältar. Och vår förhoppning är då att också spela in en livekonsert att lägga med som bonus.

Om det blir av bestämmer vi den 9 april då bandet samlas för att se om det är genomförbart. Det beror helt och hållet på er. Vårt bolag Auto Images filmar konserten, men alla andra kostnader måste täckas, själva inspelningen, hyra av lokal, tekniker, resor, utrustning, repetionskostnader etc.

Gänget som sammanstrålar den 9 april: Thomas, Håkan, Per, Ola och Mora.

Det låter kanske konstigt för er, men det handlar inte alls om att tjäna pengar, utan bara om att täcka utgifter. Vi ska ju inte åka på någon turné eller så, utan det blir bara detta enda tillfälle, så det är därför det är lite speciellt.

Därför kommer vi nu att erbjuda hemsidans trogna läsare att förbeställa biljetter. Konserten kommer att gå av stapeln runt midsommar någonstans i en intim lokal i Malmö. Exakt datum spikar vi den 9 april. Vi kommer att försöka få med Martyna, Carina, André och Anna, men även andra som var med då.

Martyna, Anna och André. Kommer – kommer inte?

Kanske tar vi med någon av dagens artister, men huvudsakligen kommer vi att sjunga själva, Per och jag. Vi behöver ett eller flera barn i den ålder som Martyna och Anna Book var när det begav sig (10-15 år). Hör gärna av er med tips. Vi skulle eventuellt också behöva någon violinist, cellist, flöjtist eller någon annan -ist.

Kanske tar vi en tur till stranden och spelar ”Tusen bitar”.

Biljettpriserna kommer att ligga runt 200-300 kronor, och kanske kommer vi också att ha speciella VIP-biljetter som är lite dyrare, och som då inte bara gäller att man får inta platserna längst fram, utan kanske att man får vara med på en repetition eller får något extra.

Nu låter det här kanske lite kaxigt, nästan som om jag tror att vi är Beatles, men så är det inte alls. Jag vill bara försäkra mig om att det är ekonomiskt genomförbart, annars ger vi ut DVD:n med något enklare bonusmaterial (t.ex. att jag sjunger Fege Knege till en ostämd akustisk gitarr i duschen).

Kanske kunde Lili & Sussie framföra Fege Knege.

Vi kommer att ha ett speciellt formulär från och med nästa vecka där ni kan anmäla ert intresse, men ganska omgående måste vi få garantier (pengar) för att ni verkligen kommer.

Vill ni redan nu maila in ert intresse går det bra. Kanske är det bara sju stycken som är intresserade, och dessutom bara beredda att lägga några tior var. Men vi blir inte lessna för det. Vi är vana. En gång i Halmstad kom det inte en enda, och en annan gång när det regnade, stod det bara två damer med paraply framför scenen.

Som artist gäller det att ge lika mycket av sig själv oavsett om det står två eller tiotusen i publiken. Men det är aldrig roligt när man är fler uppe på scenen än nedanför.

Ola

20 kommentarer

 1. Räkna med mig och brorsan! Vi ska ändå nedöver kring midsommar eftersom jag ska se Genesis i Danmark, så det blir inga problem att stanna kvar i Sydsverige. Vi har några släktingar i Blekinge vi kan våldgästa också i väntan på er spelning.

 2. Men åååååååååååååååååååh !!!
  Jag brukar vara glad att jag är Norrlänning,men inte nu.
  Snyyyyyft att jag inte kan komma.
  Årets konsert, ja årtusendets konsert hittils.
  Hoppas jag blir rik så jag kan hyra in er när jag fyller 40, än om det är några år kvar 😉

 3. Samara, allt går med lite vilja, tåg finns ju! //Grabben som sitter på Arlanda och väntar på Thailands-flyget

 4. Om vi inte är bortresta kommer vi garanterat!!!! JAG var ju tom där i somras med gymnasister vid barnscenen på malmöfestivalen!!

  Conny

 5. Johan, ja det går tåg,men blir det vid midsommar så är jag utomlands,det var ju också typiskt att jag ska ut och resa,fast inte Thailand för mig ,utan Rhodos.

 6. Hejsan Ola och ni andra..!
  Forstar att du e orolig och vill vara saker pa att det ska ga ihop ekonomiskt. Nar man ska genom fora en sadan har stor grej vill man ju ha alla pusselbitar pa plats sa att ni inte gar minus det e helt sjalvklart.. Tanker da pa i forsta hand alla som ropar och tjatar om en konsert till hoger och vanster Och sen nar det da antligen ska bli av sa har manga en massa andra planer och ursakter Nagon bor inte ett stenkast fran Malmo sa da e det allt for langt och aka en annan har en massa andra planer just den dagen och den tredje har inte rad..
  Men mycket bra att ni nu e ute sa har 3 manader innan sa att alla hinner planera och spara pengar sa att alla verkligen kan komma
  Man maste ha nagon alldeles otroligt stor ursakt om man inte kan komma t.e.x brollop,begravning eller nagot i den stilen.
  Annars e man inget riktigt solstolle fan Men och andra sidan borde man ju va det om man besoker denna sidan
  Vi e sa manga som tjatat och langtat efter det har
  Jag sjalv bor som jag nammt nagon gang tidigare inte i sverige utan pa Gran Canaria men for mig e det en sjalvklarhet och flyga dom 500 milen till Malmo och se denna konserten Tycker inte det e konstigt sa mycket som jag tjatat och langtat efter denna konserten
  Har alla Solstolle avsnitten inspelade och med mig har alla mina svenska vanner vill lana dom och se dom
  Alla alskar solstollarna
  Sa aven om man bor i umea sa finns det billiga sista minuten biljetter till sturup som sagt 3 manader och spara
  Ska man ut och resa bokar man val om det sa att man inte missar konserten One night only !
  Som sagt hoppas nu att vi blir riktigt manga som kommer och att de blir av sa att vi alla som kommer va dar dar och trangas far ett riktigt roligt och vackert minne !!
  Kom igen nu alla !!!
  Mvh !!

 7. Richard,hur vet du var jag bor, är du synsk ?
  Och att boka om en charterresa går tyvärr inte, det står i resevillkoren,endast om man har läkarintyg kan man få avboka och få pengar tillbaks.
  Hmmm det kanske funkar ? övertala en läkare att jag blir sjuk av förtvivlan om jag missar konserten.

 8. Samara Pa min tid nar jag bodde i sverige och boka charter fanns det avbesallnings skydd slopat nu eller ? Sen vet du ju inte vilken datum det blir i nu For du ska val inte resa hela sommaren Kom igen va nu optimistisk !!

 9. Jag kommer garanterat. Detta är nostalgi i lyxförpackning. Lite lyx att bara ha 4 mil till Malmö!!! Så nu hoppas jag bara att tillräckligt många köper biljetter så att detta blir av. Om 1000 år kommer detta att stå i historieböckerna som 2000-talets största händelse.

 10. WoooooWWWW…. det var glada nyheter… jag kommer också beställa en (VIP) biljett.. detta är ju ett unikt tillfälle o träffa solstolle gänget…
  förmodligen bli det man få ta ledigt ett par dagar o ta tåget till malmö..

 11. *Funderar…
  Kommer nog bara att säljas VIP-biljetter:)
  Jag ska också ha VIP!!!

 12. Glöm inte att kränga T-sirts också.

  Det är inte bara jag som vill ha, eller … ?

 13. Vad kul att det blir av! Jag hoppas kunna samla ihop ett gäng och komma och titta.

Kommentarer är stängda.