Solstollarna

Den icke fåfänge Per

Ni som sett vår DVD ”Solstollar och Toffelhjältar” vet att jag inledningsvis avslöjar att jag ibland haft lite kontakt med Pers fru Ingalill bakom ryggen på Per. Oftast har det rört sig om att Ingalill bett mig rätta till Pers frisyr eller avlägsna eventuella näshår innan vi ska spela in någon scen. Eftersom Per är den kanske minst fåfänga människa jag träffat, ägnar han tiden åt annat. Jag har faktiskt aldrig sett honom titta sig i spegeln, inte ens när han är hos frisören.

Nu har Ingalill hört av sig igen. När hon häromdan storstädade en gammal byrå, upptäckte hon två bilder hon aldrig sett tidigare. Troligtvis har Per försökt smuggla undan dem, vilket är fullt förståeligt. Ingalill tyckte dock att hemsidan ska slå vakt om sanningen, hur obehaglig den än kan te sig.

Därför publicerar vi bilderna utan hjälp av Photoshops förskönande filter. Den första föreställer Per som nybakad student. Huruvida han är oerhört förkyld eller om det är ett försök att odla någon typ av mustasch har Ingalill ingen aning om eftersom de inte kände varandra på den tiden.

En fjunigare mustasch får man leta efter. Och på tal om att leta. Så här skriver Johan från Lomma: ”Mina absoluta favoritkaraktärer är dock de danska kvinnliga ”bagarna” i Solstollarna med Ulla-Bella. Orden ”den lille silleman” kommer jag aldrig att glömma. Men vad heter hon som Ola spelar? Den kraftige av dom.”

Förstår inte riktigt vad Johan menar med det där ”den kraftige av dom”. I alla fall, Per heter ju Ilsegerd, men jag kunde absolut inte komma ihåg vad jag hette. Och nu har jag suttit i över två timmar och bläddrat genom alla bageriscener bara för att upptäcka att jag inte hette något.

Man får väl säga att det var tur att Sverige inte drogs in i någon krigssituation i slutet av 60-talet. Det var nämligen då Per gjorde lumpen. Säg den fiende som skulle bli rädd för mannen här under. Kan det vara efter att ha sett dessa båda bilder som Per undvek att titta sig i spegeln. Troligtvis. Med den positiva följden att han nu inte är det minsta fåfäng.

Om någon timme går tiden ut för veckans tävling. När det gäller månadens tävling – Look a like, där ni ska vara lik någon av oss eller någon av våra figurer – har ni däremot hela februari på er. Om du kan hitta en person som liknar Per på någon av bilderna ovan, eller om du själv råkar se ut så, ja, då utlovar jag följande priser: En DVD, en CD, ett klistermärke, 5 idolkort och en singel. Ja, som tröst naturligvis.

Ola

4 kommentarer

  1. Enligt boken Ulla-Bella min sekreterare så hette den bagerskan som Ola spelade Kirsten.

  2. Så illa är det inte… Per ser något för alvarlig ut på sin studentbild, men så är det ju oxå en viktig händelse. Men på militärfotot ser han ju riktigt vänlig och trevlig ut. Blir det krig vill jag defenitivt mötas av vänlga soldater. 🙂

  3. Vem vill titta på sig själv i spegeln? Jag försöker visserligen under danslektionerna, men spegeln bekräftar bara hur jag tror att jag ser ut när jag dansar och det är inte så coolt och nonchalant precis.

  4. han var ju söööööt på bilderna,hihi.
    Nu vill vi så klart se bilder av Ola som student och soldat också 🙂

Kommentarer är stängda.