Solstollarna

Ditt j-a ålahue!

Ditt j-a ålahue!

Jo, då, så kan det låta i Skåne. Jag vet inte om man brukar säga så uppåt landet. Men det går väl knappast, ”Ditt j-a ålhuvud”, så kan man ju liksom inte säga. Men ditt j-a ålahue, så säger vi i Skåne, och då är det väl inte precis avsett som en komplimang.

Nu visar det sig emellertid att det finns trevliga ålahueden också. Som Mats Ålahue, som skrev en kommentar till gårdagens blogg. Mats efterlyste texten till Tullarens visa. Och den finns inskriven nu.

Jag har förstått att en del inte vet var man hittar musiken. Den ligger ju heller inte på ”Musik”, vilket kanske vore naturligt, utan på sidan Texter/ackord. Alla titlar med en liten notsymbol går att lyssna på. Lyssna gärna på Tullarens visa. Om någon kan höra vad Åke Gömstedt säger efter ”… om jag hade snabel som en flodhäst”, så meddela oss gärna. Varken Per eller jag kan lista ut vad det ska va’.

I dag har jag varit på Mediegymnasiet i Malmö. Härlig skola. För mig är det lite som att åka tillbaka i tiden, till 70-talet. Det vimlar av punkare, svartrockare och andra färgglada typer vad dom nu kan kallas. Vad jag uppskattar är attityden, lite slapp kanske, men vänlig och trivsam, jag är så trött på det aggressiva machoMalmö. På alla ålahueden.

Ola

4 kommentarer

 1. Hej Ola, Per och gänget!

  Tackar för DVD och fint julkort. Kortet hänger numer på kylskåpsdörren – första i år!

  🙂

  Vill bara meddela att musiken endast kan avnjutas i webbläsaren Explorer. Funkar inte i Opera eller Firefox. I alla fall inte på min dator. Kanske därför många inte kommer åt musiken.

  Hoppas ni ger ut en ”Best of Ola & Per”-CD.

  Tjing!

  /Björn

 2. Jo det stämmer jag är ett trevligt ”ÅLAHUE”. Tack för den snabba leveransen av tullarens sång. Nu kan jag njuta för fullamuggar. TACK

 3. Trevligt att man kan lyssna på flera av låtarna ni komponerat genom åren, men den absolut vackraste av dem alla är ännu inte lyssningsbar – ”Sommarnatt kom” med Martyna. Snälla, aktivera den också!!

  Hälsningar
  Ola

 4. Min idé på vad texten kan vara:

  om jag hade snabel som en flodhäst – Gnägg.
  om jag hade tulltitulltitulltull (låter som jollrande utfyllnad som egentligen inte ska höras)

Kommentarer är stängda.