Solstollarna

DVD-omslag? Tjohoo – jag kan!

* Beställ solstolletröjor här *

I morgon, eller rättare sagt i dag, ska jag träffa Auto Images som ger ut DVD:n för att diskutera hur omslaget ska se ut.

Ett omslag har ju egentligen bara en enda uppgift, att sälja innehållet. Men jag – eller någon annan inblandad i detta projekt – skulle aldrig någonsin godkänna ett omslag som jag/vi inte tyckte om, hur säljande det än månde vara.

Förra DVD:n hade ju en bild på Skumberg, Ulla-Bella och Tullaren, och det var väl bra, dom flesta som vill ha en DVD med oss känner självklart igen dessa figurer.

Men vi kan ju inte gärna ha samma? Själv tycker jag mycket om denna bild, tagen av Bo.

Bilden tagen i samband med inspelningen av ”Ett vykort hem till dig”. Men den kanske inte är tillräckligt säljande?

När det gäller mitt ”Tjohoo” beror det på att jag nu åter kan skriva in text på hemsidan, det var väl ett halvår sen senast. Detta firade jag med att lägga till ett namn på ett visst ställe, ett namn som har med mig, Per och tjejer att göra. Men det kan ingen av er lista ut.

Nu vet jag förstås inte om vissa datorprogram fungerar så att de tjoar till när det hänt något nytt på en sida, och att man då får veta vad det rör sig om. Jag tror att det är så. Men annars skulle ni aldrig kunna hitta detta lilla nya namn.

Glöm nu inte att lämna in en tipsrad till ”Veckans tävling”. Dom allra flesta har 12 eller 13 rätt, den sämsta hittills har 10.

Ola

6 kommentarer

 1. Slänger in en kommentar på lånad dator 🙂 Tycker ni på något sätt borde använda er av porträtten, alltså de på Fjodor Toffelsparre, Ulla-Bella, Knegoff, Birger osv på något sätt.

  Kan vi inte få se ett klipp med smakprov från DVDn?

  //Johan

 2. Bifaller med förre skribent. Det skulle vara roligt med ett collage av porträtten på omslaget.
  Varför inte ha den bild som Mora tagit på baksidan, med lite text om innehållet på DVD:n precis ovanför, och så ett collage av porträtten på framsidan.
  // Patrik

 3. En variant är att behålla samma omslagsbild och bara numrera filmerna med 1, 2 och så vidare. Fast om titlarna varierar så kan det nog vara bra med olika bilder också för att inte förvirra.

 4. Gillar bilden. Hoppas att den kommer med på nästa dvd.

  /Daniel

 5. Liten tanke som slår mig när jag ser bilden av oss där i solstolarna:
  Bilden är ju från sommaren 1987. Precis tio år tidigare, augusti 1977, befann vi oss på den lilla ön Borstö i Finlands skärgård. På denna ö hade illustratören Veronica Leo sitt sommarställe och här förberedde vi tillsammans den första bokversionen av ”Professor Djurström och Göte Skötare”, som sedan blev refuserad av Rabén och Sjögren. Jag minns att det var just då vi var där, för en kväll när vi satt i köket hos en granne på ön hörde vi på radion att Elvis Presley hade dött.
  Vi hade väl ingen speciell relation till Elvis, varken Ola eller jag, men jag kommer ihåg att det ändå kändes en aning sorgligt när vi så småningom travade hemåt igen till Veronicas stuga i sensommarnatten under en ofattbart gnistrande stjärnhimmel.

Kommentarer är stängda.