Solstollarna

En ofattbar stor sorg

En ofattbar stor sorg har drabbat oss.
Vår älskade André som varit med i nästan alla våra program, togs ifrån oss lika hastigt som oväntat i söndags pga av hjärtsvikt.

André, här tillsammans med Martyna, Victoriateatern 2007, vårt sista framträdande tillsammans…

Våra tankar går självklart till Andrés sambo och son samt övriga familjen.
Vår saknad går inte att beskriva i ord…

Ola & Per
och hela Solstolle- och Toffelhjältegänget

André i den roll han älskade allra mest, som Oliver i Toffelhjältarna

André i Solstollarna – så älskad – och så saknad…

50 kommentarer

 1. Vila i frid, André… Läste nyheten genom Pure Malts blogg. 🙁 Sorgen i mitt hjärta är enorm, kommer aldrig glömma hur jag stod och pratade med André efter någon av konserterna på Victoria. Han var så glad och uppspelt över att allt flöt på så bra, och så tittade han på mig, log och sa ”Men när det sitter massvis av folk som du i publiken som ler konstant och ser lyckliga ut, så är det svårt att misslyckas.

  Finns ett gammalt fornnordiskt uttryck som jag brukar nyttja vid såna här tillfällen där någon ryckts ifrån oss för tidigt; ”Ty den som gudarna älskar dör unga”.

  Sov gott, Oliver, kanske du är med spökflickan nu.

  Ditt fan och din vän
  Johan R

 2. Oj.. detta var mycket tråkigt att höra.
  Jag visste inte ens att han hade problem med hjärtat.

  Vila i frid André…

 3. Nej, vad tråkigt! André var ju jämngammal med mig, och det är ingen ålder att dö vid. Förutom alla minnen från honom i de program han varit med i, så har jag likt Johan ett mycket speciellt minne av André efter att vi stod och samtalade efter nostalgikonserten 17 juni. Han var otroligt öppen och pratade glatt och gärna om sina minnen och om de roller han hade haft.
  Det är otroligt orättvist att såna människor ska tas ifrån oss så tidigt och att hans son nu ska bli faderlös.

 4. Usch, väldigt tråkigt att höra. Är ju uppväxt med André genom TV-rutan. Hoppas att allting gick fort och att hans familj och vänner kan gå vidare med fina minnen av André.

  Det som gladde mig mitt i sorgen var att jag hittade till er webbsida. Jag har alltid varit ett STORT fan av Solstollarna och allt ni producerat. Är själv programledare på SVT för ett barnprogram som heter ”Den Itusågade Kaninen” och försöker att leverera bra program. Dock måste jag erkänna mig besegrad och tycker att Solstollarna har gjort det bästa barn-ungdomsprogram som sänts i svensk TV. Så jag får tacka er och André för det!

  Mvh/Daniel Karlsson

 5. Fy vad tragiskt att André ha gått bort..
  Man sörjer verkligen ikväll… Du må leva kvar i våra minnen….
  Mina tankar gå till hans närmaste…

 6. Vila i frid Andre:-)
  Du var min stora kärlek i tv-rutan som barn!

 7. Sänder en tanke till Andrés familj och även till gänget i solstollarna och toffelhjältarna. Ända sen första programmet sändes hade man André som idol och svärmade för. Framför allt så faschinerades jag av honom då han var jämngammal med mig.

  Vila i frid

  ”En sång har tystnat, ett liv har släckts – i salongens slutna ögon, lyser minnerna som väckts. En vit ros för födelsen, en gul för ditt liv…och en röd ros för döden, men också för kärleken och poesi………du gav oss aaaallt….”

 8. R.I.P André
  Varma tankar till släkt, vänner, bekanta… Till alla som vet vem André var!

 9. Vila i frid fina Andre. Du var även MIN tv-kärlek i de program du var med i <3

 10. Vila i frid Andre. Minns solstollarna som om det vore igår.

 11. Jag beklagar!!!Och skänker en tanke till hans familj och kollegor..
  R.I.P
  Kram till er alla

 12. Vila i frid. Tack för pratstunden efter konserten i Malmö.
  Mina tankar går även till hans familj och vänner.

 13. Så otroligt hemskt och tragiskt!! Kunde inte tro att det var sant när jag läste det… Vila i frid…

 14. Tråkigt att höra om André. R.I.P.

  Kul dock att Solstollarna har en egen blogg. Jag såg serien som liten och tyckte den var otroligt bra. Kul att ni finns på nätet. Tack för de roliga stunderna ni gav mig som barn.

 15. Oerhört tråkig läsning att André har lämnat oss, men i våra minnen lever han för evigt!

 16. Vad ledsen jag blir att få höra detta!!! Beklagar verkligen er sorg!
  Vilka minnen han alltid kommer att finnas i… Vila i frid André!

 17. Hej!
  Vill passa på att beklaga sorgen har alltid älskat era program ochctyckte särskilt om när Andre’ jobbade som oliver i toffelhjältarna. Sen gillade jag även all den fina musiken som var med. R.I.P andre’ tänker pådig och saknar dig nåt enormt skänker även en tanke till resten av gänget i både solstollarna och toffelhjältarna. Massor med kramar min vänner…

 18. Nej! Ni måste ha varit en viktig del i hans alldeles för korta liv! Han är en del av er! Tänker på er, detta var var, milt uttryckt, verkligen tragiskt =( Kram

 19. Tänkte titta in på sidan efter lång tid och detta är andra sorgebeskedet denna veckan.Mycket tragiskt att höra men fint att han fick vara med o glänsa på victoria. Ja någon skrev något om att speciella människor rycks bort för tidigt från jordelivet kanske är det så. MInns ifrån toffelhjältarna tänk att människor som betyder mycket för andra är dom som har det svårast i livet. Stor deltagande kram o tanke till alla som älskade andres unika närvaro o starquality. Roggan

 20. Tack André för dina fina roller i både Toffelhjältarna och Solstollarna. Jag har Polis 3 (spel) där du var med har även videofilm med Solstollarna. Mina tankar går till din sambo och son samt din familj nu har Pure Malt blivit ett proffs fattigare/Susanne.

 21. Vila i frid André. Jag läste den sorgliga nyheten i går och ägnade kvällen åt DVD:erna, som en hyllning. Det kändes konstigt att tänka tanken att André inte längre finns, mitt i 80-tals-nostalgin, som alltid kommer när man sätter på Solstollarna.

 22. Vad sorgligt! Jag minns André med glädje, från alla Toffelhjälteavsnitt.

 23. Jag fick redan på denna ”nyhet” först idag sön. 21/5, via ”Per Blomqvist”s inlägg den 16/3, kl. 23:03 på Facebook-gruppen ”Vi som såg på Solstollarna”.

  Icke desto mindre blir jag DJUPT CHOCKAD!
  ____________________________________________________________
  Jag är ett STORT fan av såväl ”Toffelhjältarna”, som ”Solstollarna” och hade precis, av en slump (?) sökt på ”Per Dunsö” på Facebook, m.m.

  En av mina favoritsånger är: ”Röda stugor”, om den nu heter så.
  Text: ”Än kan man bo i röda stugor…”, etc.

  Det finns givetvis fler, t.ex. (från Toffelhjältarna:) ”Klockan är tolv” (?), ”Din sång har tystnat”, ”En väv av legender”.

  Vad gäller min personliga relation till André Gjörling, så har jag faktiskt en sådan, fast inte på det sätt som någon kanske tror, när jag uttryckte mig så.

  Jag fick tyvärr aldrig möjlighet att träffa honom rent fysiskt.
  Min dröm var att se ”Solstollarna” live på scen men tyvärr bor jag i Storstockholm och missade följaktligen framträdandet i Malmö 2007.
  ____________________________________________________________
  Åter till min relation till A. G. …

  Jag såg honom för flera år sedan på tv, som bisittare i ett s.k. betalprogram, d.v.s. ett program där man ska ringa in och gissa på ett ord för att vinna pengar.

  De flesta som ringer in förlorar på det, eftersom spelet är ett lotteri, där programmet tjänar pengar på antal samtal.

  Med tanke på att jag tyckte att det var under A. G:s värdighet att medverka i sådana program, så skrev jag ett sms till honom.

  Bl.a. skrev jag att jag kände igen honom.

  Jag fick ett svar, som jag gärna skulle ha kunnat återge, om jag hade hittat det. Det finns nämligen sparat, fast tyvärr på en annan hårddisk.
  ___________________________________________________________
  Jag har inget mer att säga än att:
  visst var André (http://www.solstollarna.se/bilder/andre/andre.jpg) väldigt lik Ola Rapace (http://www.heppfilm.se/beyond/media/photo-ola.jpg), eller är jag ”ute och cyklar”?

  Personerna verkar f.ö. nästan jämngamla.
  ___________________________________________________________
  C.H.O.C.K!

  /
  M.v.h,
  Robert

  PS!
  Hoppas ändå att det kan uppstå någon form av återförening av ”Solstollarna” igen.
  DS!

 24. Verkligen ofattbart. André som verkade vara så full av liv och energi. 🙁 En gammal barndomsidol har lämnat mig – och oss.
  Vila i frid, André!

 25. Jag blir så ledsen att läsa detta, även om det gått en tid sedan André försvann. Hade förmånan att få gå i skolan ihop med André innan han flyttade in till Adolf Fredrik. En genuint underbar kille med mycket, mycket solsken i sig – och en gudabenådad sångröst. Glömmer aldrig den skolavslutning när han och hans bästa kompis (som också hamnade på Adolf fredrik) sjöng andra stämman på Alla fåglar kommit re’n … och överröstade alla oss andra i klassen.

  Mina tankar går till Andrés sambo och son.

 26. I’m in deep chock to hear this very
  Very sad news. I don’t know how to process
  This information. For the last 6 months
  I’ve been thinking about Andre so intensly.
  Wondering how he was doing, what he was
  doing. Living here in NYC, on Manhattan
  Where I met Andre at the 2 year program
  At the School for film and Television,spending
  intense time with him working so enthusiastically
  On our scenes together.What a force Andre is.
  All these years later I remember his work so clearly.
  I have some still on tape.
  I never met his family yet my heart goes out to them.
  This is a hard goodbye, I always thought we meet again.
  I am deeply saddened.
  R.I.P Andre. I miss you!

 27. Såg detta först nu i november. Oerhört tragiskt när en så pass ung människa går bort. Alla kommer vi att minnas André som den söta killen i Toffelhjältarna och Sollstollarna. Må André vila i frid.

 28. Läste just på nätet att han gått bort alldelses för tidigt. Tragiskt. Växte upp med solstollar och Toffelhjältar. Det är bland de bästa program jag sett som barn. André och de andra var så bra. Vila i frid André!

 29. Vilket tragiskt besked!

  Jag tittade på DVD:n med klipp från olika år bara för en vecka sedan, då helt ovetande när jag såg inslaget på André som vuxen.

 30. Andrè var min stora kärlek när jag var liten jag fick en chock nu när jag gick in här & såg att han gått bort det är en stor sorg & saknad jag känner i denna stund R.I.P André

 31. Å vad sorgligt!!!Tyckte han var såå bra o sööt när jag som mindre kollade på toffelhjältarna& solstollarna:)
  R.I.P Andre

 32. Hej i över ett års tid har jag inget vetat av detta.Jag beklagar verkligen sorgen till alla som kände andre, själv kommer jag bara att känna honom via alla underbara scener jag såg som barn.R:I:P Andre mina tankar finns hos dina anhöriga.

 33. Hej allihopa. … Jag är mycket chockad och mycket ledsen över att André har lämnat oss. Och han var alldeles för ung! … I sina bästa år. … Ja, det är en mycket stor förlust för oss alla. … Jag visste inte förrän nu. Jag gick in här på Solstollarna första gången nu ikväll

 34. Jag blev ytterst ledsen när jag läste att André lämnat jordelivet. Solstollarna och Toffelhjältarna var mina favoritserier när jag var liten. Första gången jag såg toffelhjältarna var julen 1987 och då var jag bara 7år gammal men jag kommer ihåg det som igår. Jag hittade Toffelhjältarna igen ute på Youtube och har under helgen tittat på fem delar och är inne på min sjätte del just nu. Det är många minnen som dyker upp igen när jag ser serien. En sista sak jag skulle vilja säga är: Vila i Frid André.

Kommentarer är stängda.