Solstollarna

Extratävling! Gamla manus hittade.

I dag är det min kåserionsdag, och jag som tänkt börja fila på manuset till min självbiografi. Av gårdagens kommentarer att döma hade jag fått sålt minst tre stycken. På tal om manus, för ett tag sedan skrev Melinda i Malmö ungefär så här:

”Nu har jag suttit i över en timme och kollat på er underbara hemsida, herregud vilka minnen. Ni är lika snygga i dag som ni var för 19 år sedan, framför allt gillar jag Olas frisyr skarpt. Något som chockade mig ganska så mycket var att det faktiskt inte fanns något manus, det hade varit extremt kul att få läsa och samtidigt se bilderna ”framför sig” när ni gör era karaktärer. Så kom IGEN nu Solstolle-grabbar, ge oss lite manus så vi har något att göra på kvällarna då vi bara sitter framför skärmen och ugglar!”

Jag har letat efter manus men jag har nog slängt det mesta. Men Per hade också läst Melindas mail och skickade några sidor. Vi lägger väl ut allt vi hittar så småningom, men här kommer ett litet smakprov på ett originalmanus.

Eftersom det är Pers gamla manus är hans repliker understrukna. Det är ju så att vi i själva inspelningsögonblicket ibland la till eller drog ifrån lite. Det har vi gjort i den här scenen. Och i vår lilla extratävling som Per kommit på, undrar vi följande:

Hur skiljer sig den färdiga scenen från originalmanuset här ovan? Vi är förstås intresserade av den mest påtagliga avvikelsen.

Pris: CD:n Än finns det sånger att sjunga. Svaret vill vi ha senast nu på lördag och som vanligt, svarar du på kontaktsidan.

Ola

Här sitter Per efter ett framträdande på Äpplet i Umeå 1991. Kanske sitter han och funderar på om han inte drog till med nån liten extra kommentar där i bageriet. Foto: Anna Bengtsson.

3 kommentarer

  1. Den som haft Mick Jagger sovandes i sin mammas säng får nog många böcker sålda.

    Vilken rolig tävling! 😀

  2. Den tävlingen har jag ingen chans i eftersom jag inte har dvdn och inte kommer ihåg avsnittet, det innebär att jag kan koncentrera mig fullt åt plugga på omtentan, jag fick noll poäng på hemtentan så omtentan borde inte kunna bli sämre i alla fall.

  3. Trist, Lena. Hoppas det går bättre på omtentan. Ge järnet!

    Oj, vad kul att se ett av era gamla manus. Visa gärna upp fler om ni hittar dem och lägg upp en del på sidan, till exempel. Gärna om det finns från Drömplanket-tiden också (fast de har väl blivit returpapper vid det här laget?).

Kommentarer är stängda.