Solstollarna

Farbror Stig och Tanja

Usch, så besvärliga människor kan vara. Som förälder måste man allt som oftast bita ihop för sina barns skull, och umgås med folk man aldrig skulle ägnat en tanke annars.

Men nu ska jag inte gnälla, tvärtom. Det finns underbara människor här i världen också. Och jag är så lyckligt lottad att jag fått träffa en del av dem. Två av dem har till och med varit med i våra program, i det direktsända morgonprogrammet Yezzp. Du ser dem på bilden här nedanför.

Med all respekt för de tre barnen i mitten, tänker jag nu på farbror Stig (Stig Erberth) längst till vänster och flickan som sitter i mitt knä: Tanja. Såväl Per som jag hade förmånen att ha Stig som biologilärare på lärarhögskolan, och ingen fråga är lättare att besvara än ”Vem är den bästa lärare du haft?”

Så när vi behövde någon som kunde ta hand om naturfrågorna i Yezzp så var farbror Stig – som han kallades i programmet – given. Det ska bli ett sant nöje att skriva mer om honom så småningom.

Och Tanja var helt underbar. Tillsammans med Elin, som av någon outgrundlig anledning inte är med på just den här bilden, satt hon i vår lilla publik i första programmet, men vi lyckades övertala både henne och Elin att vara med i resten av serien också. De blev snart alla tittares favoriter och vi fick tiotusentals brev med teckningar och små historier om Tanja och Elin. Oj, vad jag saknar den tiden. (Har någon sparat en sådan teckning, skicka gärna en kopia.)

Ola

3 kommentarer

  1. Ja, det är tur att de underbara finns, det är bara svårt att föreviga dem för det går aldrig att få med alla dimensioner.

  2. jag går i paralellklass med Stig Erberths barnbarn :). ja, barnbarn tror jag det blir..hehe.

  3. Haha! Det är ju min syster som sitter i ditt knä! Det här fotot måste jag bara visa henne.

Kommentarer är stängda.