Solstollarna

Flytt, flytt, kommer aldrig igen!

Den stora dagen närmar sig, dagen då Ola tar sin son och sitt pick och pack och flyttar norrut.  Han tillhör, liksom jag själv, den rastlösa skara som mår bäst av att byta miljö en gång vart femte-sjätte år, och nu är det alltså dags igen.

Ola har alltid längtat till Globen. Och nu närmar han sig! Observera i bakgrunden bygget av Malmös nya fotbollsarena. 

I ett svagt ögonblick lovade jag hjälpa till med flyttningen. Jag har varit med om detta förr och anar vad som väntar. Men vad gör man inte för sina vänner.

Jag säger som Vaktmästaren i Solstollarna: Semester, semester!

Nej,  det får vara allt för idag. Nu måste jag sortera Olas pepparkaksformar och lägga dem snyggt och fint i sina askar.

Per

60 kommentarer

 1. Lycka till med flytten!
  Här kommer det kramar
  från Ljusfällans håll
  Linus & Mia

 2. Lycka till med flytten! Har själv rört på mig i sommar, dock bara tre mil.. Från Malmö till Kävlinge!! Man inser hur mycket skräp man samlar på sig…. Kram! //Katarina

 3. Men … Ola bor ju redan på globen. Fast det gör ju alla andra också. Men hur nära den där andra globen kommer han?

 4. Lycka till med flytten!!! Hoppas att ni kommer att trivas.

 5. Kul att du kommer närmare Ola. Själv har jag bott på samma ort i hela mitt liv utom 1 år. Det året kändes det som om jag aldrig åkte hem så jag har aldrig vågat lämna Saltsjö-Boo efter det. Kanske är dumt, det får jag aldrig veta. Lycka till i nya hemmet till er båda.

 6. jag själv som stockholmare har vågat flytta så långt norr över som jag gjort…..Kan på ett sätt tro att det är nyttigt…för kropp och själ……
  och framför allt för våra barn skull………………………..

  Men även vi som vuxna har rätten till ett bra liv…..Glöm inte det…våra barn i all ära men vi har av att föräldrarna mår bäst-……
  kram till Ola fran Mia & Linus

  och pass upp vi kommer snart och hälsar på!!!!!!

 7. Det är många som flyttar under sommaren. Blir för trångt på hösten när alla flyttfåglarna är på väg kanske? Lycka till med flytten.

 8. Lycka till Ola, och se nu till att åka på mindre spelningar med Per… ser framemot nästa inlägg på bloggen.

 9. Lycka till med den nya lägenheten, Ola!
  Så Ola har bara flyttat lägre norrut inom Malmö? Jag är lite förvirrad här… minns hur han tidigare pratade om Göteborg.

  Och tack för inlägget, Per!

 10. Hej Ola lycka till med flytten, blev lite glad där när jag såg att du skulle flytta norrut och antydningar om Stockholm men såg sedan lite längre ner att det var som du sa tidigare inom Malmö. Ha det bäst. Kram Jeanette

 11. Lycka till.

  Synd att det inte blir Göteborg:-) Då skulle jag bjudit dig på Liseberg och en ölrunda på Tyrolen. Besöker ni ”Götet” lovar jag att bjuda dig och din son på en tur om ni har lust.

  MVH

  Mats

 12. Lycka till med flytten… passa på o njut av värmen….
  se fram emot nästa blogg…

 13. Förlåt min negativism, men är det någon mer än jag som tycker den här värmen är vidrig? Själv lider jag alla helvetets kval.

 14. Räkna inte med mig. Jag kan inte få nog av värmen nu när den är här. Om det är något som allmänheten är bra på så är det att längta till det väder som inte råder för tillfället …

 15. Håller helt och hållet med Glenn L Andersson. Värmen är v-i-d-r-i-g. Kvavt och jobbigt utan tillstymmelse till minsta lilla vindpust. Man blir genomsvett bara man går ner till affären och handlar… Man känner sig stressad att springa ut för att solen skiner fastän att det inte finns någonting att göra ute.
  Jag kommer i alla fall inte att klaga när hösten kommer.

 16. Känner igen det där från första Toffelhjältarna. Det var väl Per som låg i sängen och längtade till sommaren och Ola som sa att på sommaren längtade Per alltid till vintern.

 17. Äntligen ett inlägg från Per! Det är inte ofta! KUL!

  Jag önskar Ola lycka till med flytten!

 18. Tja, nu handlar det ju inte riktigt om att längta till annat väder än vad som råder rent principiellt. Jag klagar aldrig under hösten eller vintern – tvärtom.
  På sommaren är det OK om det håller sig runt 20 grader men om det går upp till 25 eller 30, då brakar mitt system samman. Fattar inte hur folk kan tycka det är skönt att stekas i solen och att svettas bara man rör sig.
  Men visst, vill ni ligga och svettas om natten så gärna för mig.

  Sjän tycker jag att det här är en veritabel mardröm.

 19. Jag håller med – otroligt kul att Per hoppar in med ett inlägg. Att Ola är upptagen med tanke på att han flyttar är fullt förståeligt – jag tror vi alal vet hur myckt jobb det innebär. Så, mycket bra av Per att ta tag i det hela och bryta tystnaden och hålla oss informerade. Stort tack.

 20. Skönt i alla fall att jag har en bundsförvant i Kebab-Kungen.

 21. Hmmm Varfør inga nya inlægg ?? Jag som ælskade denna sida så ….

 22. RICHARD! Som du kan läsa så håller Ola på med att flytta. Om du inte visste det så tar detta tid. Ola kommer säkert att skriva här så fort han har tid.

 23. He j ola kommer du ihåg p7 i ystad det var jag som tog era vakter när ni hade spelning med Gonks .
  bor själv på söder sen 23 år så vem vet vi kanske springer på varandra
  på söder nu när du flyttar hit.
  då kan vi ta en bärsa å snacka minnen
  Välkommen till till stan Ola
  mvh Lennart ”Göteborgarn” Håman

 24. Berätta om flytten nu Ola! Vi är många som är nyfikna! Var bor du? Hur trivs du och var kan vi se någon från gänget spela under hösten??

 25. Jag saknar värmen ……. värme värme kom tillbaks.

 26. Ser ut att vara en MYCKET trevlig lägenhet. Hoppas ni kommer att trivas där…. ser framemot mer info om flytten.

  och till Thor-Björn, tack för uppdateringen.

 27. Jisses, det verkar vara en sådan underbar äldre paradvåning. Verkar ha en hel del charm. Och vilket läge!
  Bara att gratulera Ola – ser mycket fint ut!

  Och tack, Thor-Björn.

 28. En sån lägenhet har jag alltid drömt om att bo i.. Grattis Ola och jonatan!! Grymt avundsjuk…. 😉

 29. NU!!!!!!!!!! är det nog dags att skriva och berätta om flytten till city + mycket annat som vi alla vill ta dela av!

 30. Men wow vilken fin lägenhet! Urtjusig verkar den vara, och vilket läge!
  Grattis till den, minsann!
  (o . Tack Thor-Björn 😉 för att du ”berättade” för oss nyfikna )

 31. Puh, vilken tur att du håller dig kvar i Skaune i alla fall! Jag har ju gått här å våndats att det var till 08-området du skulle flytta till, inte narras på det viset!!!!

  Grattis till lägenheten, den verkar vara riktigt najs!!

  Å lite mer blogginlägg hade ju inte skadat heller, men det kommer säkert snart, det är jag övertygad om! =)

 32. Lycka till. Har precis hittat hit och är helt förtjust över bloggen. Älskar eran julkalender och tittar på den fortfarande. mvh zarah i Uppsala

 33. Jaha så du har flyttat nu…jag bodde ett stenkast ifrån dig och så flyttar du??? Men grattis till den nya lägenheten iallafall, den verkar vara rena rama drömmen.

 34. MEN Ola! Glöm inte alla dina fans, fast det är malmöfestival!

 35. Om man ska ha teknisk support på mitt jobb ska man slå 2 följt av 888. Kan det vara Ulla-Bella? Om det skulle vara det, hur mycket hjälp får man då? 🙂 Ha det bra alla!

 36. Mer än en månad och inte ett ord från Ola!!????? Har du problem med bredbandsinstallationen!, eller har du flyttat långt bort? Kom igen nu! Festivalen slutar idag och vi är många som längtar efter dina ”visdomsord”!

 37. Jag sakna din bloggar med Ola… hur ha det gått med flytten ??
  fin fin lägenhet ni fick tag på.. bocka o buga till thor-björn för att han tipsade oss om länken…

  men ha du problem att få internet där du bor nu?? saknat som sagt din blogg liksom många andra fans… ha det gott

 38. Nog är det ett väldigt bök med flyttbestyr och att installera sig i en ny bostad, men det börjar dröja lite väl länge nu med uppdatering av sidan, kanske… 🙂

 39. Verkar vara mycket på G enligt TB’s blogg… Får kanske helt enkelt acceptera att det finns annat i livet än denna blogg. Alltid kul med nya inlägg dock. Minns tillbaks förra året när det var veckotävlingar och ett inlägg om dan i princip. Spänningen man hade varje morgon när man knappade ”www.sol…” och undrade över vad Ola skrivit om härnäst. Men men, tiderna förändras, människor lika så. Har insett det och är just nu bara glad över att sidan över huvudtaget ligger uppe, sidan i sig är ju ett monument över vad som varit.

  /J

 40. Nja inte så mycket. Bara tänkt om och börjat tänka att jag ska vara tacksam för det vi fått istället för att grina över det som inte kommer. 🙂

  /J

 41. Wow, SVT visar klipp ur Solstollarna så här på fredagskvällen. Fantastiskt!

 42. Ta tag i detta NU! Ola! Vi vill ha kontakt med dig och helst hela gänget!

 43. Vi vet alla hur det kan vara att flytta.. det är mycket som ska fixas och inte nog med det, man får andra tankar, kanske man ska renovera lite, måla, tapetsera etc, jag vet för jag flyttade nästan samtidigt som herr Ström och jag har fortfarande inte kommit till ro.. jag är inne och läser eller kollar till ungefär varannan dag här på sidan, mot innan flytt då jag istort sett var inne varje dag:-) Är säker på att Ola eller Per är inne titt som tätt och kollar av.. -utan att skriva något, troligen andra prioriteringar med flytt och inredning, vad vet jag.. tror att Ström/Dunsö gör en uppryckning när höstmörkret faller på, det finns då kanske lite mera tid för datorn då;-) Men det förstår vi nog allihop, vi är bara otåliga och kanske lite oroliga för att det är slut… vilket jag inte hoppas/tror!:-)

  Ha de fint alla!

  /Andersson

 44. Ps! Johan Rönn! Mycket fina och intelligenta inlägg du skrev! Håller med dig fullt ut! 😉

 45. Ja dagarna går Och væntan hær kænns lång Så lååånnnng…..
  Ser in hær varje dag efter något nytt
  Ola vad sker ???

 46. Hej Per.Tror inte att du kommer ihåg mig,men vi har träffats många gånger genom mitt jobb.Jobbar inom äldreomsorgen.Tyvärr är jag inte kvar på samma plats.Jag hade iaf turen att få höra mycke trevlig pianomusik i matsalen.Jag fick också uppleva många nattliga goa skratt.

  Köpte en utav dina barncd-skivor till min son som vi dansat mycke till. .Och kom då att tänka på er solstollar.Undrar vad min son kommer att minnas då han blir äldre.
  Er är det jag minns bäst utav alla tv-program då man var yngre.
  Och om du visste vad jag tappade hakan då jag träffade dig för första gången.En barndomsidol stod plötsligt framför mig.

  Hoppas jag en dag får träffa dig ola med.De var ett bra tag sen jag tappade hakan så det är nog dags snart *L*

  Ha de gott pojkar.
  Kram susann

 47. inget nytt på sidan sen 18 juli 🙁

  vad håller ni på med Ola o Per.. någon kan väl få tid o skriva några rader..
  vi som besöker sidan sakna er.. tror knappast det inte bara är jag…

  finns här ingen annan från solstolle gänget som kan skriva ??.. vad gör andré idag, martyna m.fl. ge oss alla som vänta ett tecken så sidan inte faller i glömska… det vore synd…

 48. I och för sig, så anser jag väl att själva hemsidan med låtar, kuriosa och texter är av större intresse än själva bloggen. Ska jag vara ärlig så känns det viktigare att hemsidan uppdateras med fler låtar och lite rolig info om programmen (plus bilder och annat) med mera.
  Visst, det ena utesluter inte det andra, och jag saknar också veckotävlingarna, men nog finns det så mycket mer att göra med att utöka och uppdatera materialet som finns på hemsidan, även om det som redan finns där är en skatt i sig.

 49. Där precis vid Olas axel bor jag! HAHAHA
  Alltid lika trevligt var det att stöta på dig, oftast i affären.. alltid ett Hej!! =)
  Hoppas ni trivs där ni bor nu!!

  En väv av legender.. forever!! =)

Kommentarer är stängda.