Solstollarna

Fölsedagsnoja

*** Beställ solstolletröjor här ***

Många har mailat och hoppats att jag hade en trevlig fölsedag. Nja, knappast. Jag firar ju aldrig fölsedagar, utan jag satt ensam hela dan. Men det var alltså självvalt. Det är inte så att jag har åldersnoja, jag har fölsedagsnoja. Det började när jag var 18 då jag helt sonika lämnade mitt eget kalas. Och på den vägen är det.

Det hindrar dock inte att jag uppskattar alla mail jag har fått, ni har varit fantastiska. Tusen tack! Någon har också skickat en helt underbar bukett, utan kort, så jag har ingen aning om vem. Men denna bukett står i alla fall nu alldeles framför mig.

Så har jag fått en helt makalös teckning. Eller vad tycks:

Visst är den fantastisk. Och vill ni veta vem som ligger bakom, så kika här:

Vem hade inte önskat att kunna rita så!

En som verkligen gör skäl för namnet är Skumberg. Eller Mora som jag fortfarande kallar honom trots att han ju heter Bo. Varje fölsedag – om han inte glömmer bort den, det gör han ibland – så skickar han en gammal bild på sig själv eller på mig. Jag har bönat och bett att jag ska få alla bilder som han har på oss, men då säger han alltid att nu har han inte fler.

Men när jag fyller år, då dyker det upp en ny. Och den här gången blev jag verkligen glad. Jag har börjat träna (det gör jag varje årsskifte) på Friskis&Svettis naturligtvis, och nu kör jag mycket spinning. Allt för att komma i mina gamla jeans. Och då är den här bilden en verklig inspirationskälla.

Det är Mora som tagit bilden. Vi (Gonks) hade krockat och vi skulle hämta ett nytt släp till våra instrument i Stockholm. På den tiden (1967 tror jag) var det fri hastighet i Sverige och vi körde oftast på nätterna för att det gick förstås fortast. Så vi var uppe i Stockholm innan släpförsäljaren öppnat. Då tog vi denna bild. Om ägaren av motorcykeln hör av sig, så skickar jag en signerad solstolletröja.

Jag har faktiskt kvar Lee-jeansen men hyser inga större förhoppningar om att komma i dem. Men skam den som ger sig. Det är bara sisådär 20 kilo som är i vägen.

I morgon (i dag) ska Kanal 100, alltså Thor-Björn och jag göra en film om Parkmöllan, Friskis&Svettis första egna lokal i Malmö.

Ola

12 kommentarer

 1. Vilken otroligt bra teckning. Vad roligt det skulle vara att kunna rita så bra.
  Hoppas du får reda på vem som skickade blommorna. Kanske det är roligt att gissa också.

  Ami

 2. En fantastisk teckning.

  Bara en undran, vem är mannen med köttbullen, är det Greve Toffelsparre? Det är den enda jag inte kan ”placera” i sitt sammanhang direkt.

 3. Det kanske är Jessica Alba…? 😉

  Blommor är alltid trevligt att få, själv fick jag tre stora tulpanbuketter på min ”stora” dag! Älskar tulpaner…

  Idag är jag hemma och ”vabbar”, sonen är sjuk… Han ville se Ulla-Bella på TV:n istället för Bolibompa på barnkanalen!! Kanske skulle man ligga på SVT lite, och be dem sända era program där… Ni som inte sett denna kanal kan inte ana vilket skräp som ibland sänds där!! Allt är inte dåligt, men ibland undrar man hur de har tänkt.. OM de har tänkt alls… Lite Dörren eller Sångbåten vore inte dumt!!

 4. Det var säkert en blyg beundrarinna som skickat blommorna.. 😉 eller vad tror du Ola? 🙂

  Grattis i efterskott!

 5. Rolig blogg idag Ola!! Jag är rätt säker på att hojen är en silverpil från HusQvarna. Ville alltid ha en så´n, men det blev aldrig av. Kanske inte försent? Någon som har en, för mc-kort har jag!

 6. Ja, det var en fin teckning, eller FLERA fina teckningar förresten. Mannen med köttbullen är alldeles säkert Greve Toffelsparre, då han ju fick för sig, att köttbullarna spionerade på honom. He, he!

 7. Grattis i efterskott Ola.. vilken fin teckning du fick.. man är stolt över ha varit med signerat den… var där några fler från gamle Solstolle/Toffelhjältar gänget som grattade dig ??

  sakna era tv serier.. även dem jag aldrig fick se..

 8. Måste bara få skriva av mig och säga att jag idag fick hem en nyinköpt kassett med toffelhjältarna går igen! Martyna i sitt ess med ”nya” versionen av en väv av legender… jag gillar den versionen bättre än den i 1a toffelhjältarna, även om den oxå e helt otrolig 🙂 Hela kassetten ligger nu i min mp3 spelare 😉

 9. Det gick inte att kommentera de inlägg som handlade om just ”solstolletröjor”, så jag valde att skriva här istället.

  Går det fortfarande att beställa t-shirts, (samt ev. annan ”merchandise”) med Solstollarna?

Kommentarer är stängda.