Solstollarna

Första gången

Ja, i dag såg jag den för första gången, och jag undrar, hur tusan kunde PC vinna över Mac?

Jonathans badmintonkompis Andy har lyckats komma över en iPhone. Jag säger som Nanne: Jag blir så avundsjuk!

Ser ni den lilla gula skylten?

På väg till Amarant där jag fikar i stort sett varje dag, upptäckte jag att kommunen äntligen gjort en sak som jag länge efterlyst, man har satt upp skyltar som berättar vad det är för träd vi ser i vår omgivning. Hur många gånger har inte Jonathan frågat mig ”Vad heter det trädet?” eller ”Vad är det för en blomma?”. Och hur många gånger har jag kunnat svara?

När jag gick fram för att tillfredsställa mitt botaniska intresse, visade det sig att det rörde sig om något helt annat. Men man kan ju fråga sig vad det är för ett speciellt träd just detta, som inte hundarna får kissa på.

Jag har givetvis noterat det oerhörda intresse som rör huruvida jag ska bo kvar i Malmö eller ej. En sak kan jag ju säga: att vart jag än styr kosan i vårt avlånga land, känner jag mig mer välkommen än vad jag gör i Malmö. Men det är inte därför jag överväger att flytta.

Ola

14 kommentarer

 1. iPhone är verkligen en mycket intressant mobiltelefon. Skulle vara intressant att se hur Ulla-Bella gör för att ringa med den, borde passa hennes sätt att slå nummer?

  Mvh
  Mårten

 2. Gul lapp = förbud, Vit lapp med eller utan glas över = informationslapp om blommor etc. Ungefär så brukar det vara, men de kunde ju ha satt dit en vit lapp också när de ändå var på gång och skyltade tycker jag.

 3. Tråkigt att du inte känner dig bekväm i Malmö, men det finns andra trevliga orter i Skåne. Man behöver inte flytta långt om det inte handlar om något gymnasium för Jonathan?

 4. Jag tror att det är bra att röra på sig ibland, Det kan bli bättre eller sämre beronde på hur det såg ut innan. Kan nog jämföras med att byta bil till en ny skoda typ. Byter du från en gammal Volvo från 70 talet så känns det nog bra men har du en BMW från 2006 så kanske det inte känns så bra, Man kan ju flytta tillbaks om man känner för det.

 5. Apple, ”gjorde en betamax”. Och det betyder att de vägrade låta nån annans fabrik tillverka deras macar. Detta medans PC har massor av producenter som konkurrerar mellan varandra, med bättre priser som följd.

  Samma sak var det med betamax videobandspelare på 70-80talet. De lät bara sony tillverka kassetterna och spelarna. Vilket gjorde att priserna blev för väl tilltagna. Medans vhs hade många olika tillverkare och vann på sin billighet.

  Allt handlar om pengar.

 6. Har ni hört radioreklamen om dvd-boxen?? Störtskön!
  Jag hörde nyss en intervju på P3 ang solstollarna dvd-box, det var ett jäkla liv i lokalen där jag var, men nog tyckte jag att det var Ola och Pär som hördes på en knackig telefonlinje? Någon som hörde?

 7. Alltså det var ett ganska lamt försök till att vara roliga bara. Kan säga att Cirkus Kiev aldrig legat bland favoritprogrammen. Tacka vet jag Deluxe.

  //Johan

 8. Off Topic –> Johan! Har du plockat bort bloggen helt nu eller…? När man klickar på ditt namn så får man ett meddelande om att sidan är ”suspended”…. Minns att du hotade med att sluta blogga!!

 9. Slutade blogga också. Ingen verkade bry sig om vad jag skrev i alla fall 🙂 KANSKE lägger upp den igen när jag fått tid nog o slänga upp min Linux server här hemma.

  Krams!
  Johan

  (Som nu nås på ny mailadress z3mlan@hotmail.com)

 10. oj vad ha hänt med ola.. ingen blogg på en hel vecka.. flyttplaner på gång kanske ??… fick hem på hyrdvd Rolling like a Stone… trevlig liten dokumentär fast jag ha inte sett den ännu.. bara små glimtar.. en väldigt ung Ola Ström o nutidens.. ska se hela i veckan…

  i know.. totally off-topic 😀

Kommentarer är stängda.