Solstollarna

Friskis och Palme

En hel del har nu sett vår DVD och alla har – i alla fall hittills – varit odelat positiva. Även om många gärna skulle vilja ha serierna i sin helhet.

I går föreberedde jag mig faktiskt för en ny DVD-inspelning genom ett besök på Friskis och Svettis gym vid Heleneholm. Inte en enda gång tittade jag direkt på någon dam. Det gör man nämligen inte, man smygtittar via alla speglar. Jag har inte riktigt lärt mig det där än, men alla andra killar visste exakt vilken maskin de skulle välja för att kunna spana in sina favoriter.

Det är en av mina absolut bästa vänner, Lasse Twetman, som ansvarar för Friskis i Malmö. Så självklart har jag då och då tvingat honom att medverka i våra program. Det är Lasse som är monstret i Cozmoz, om ni minns.

Alla ni som köpt DVD:n kan titta på honom i ”Ulla-Bella och badbollen”, där jag sätter på honom Ulla-Bella-mössan. Han är den ende som fått ha mössan på sig sen Ulla-Bella började använda den. I söndags undrade ju Jimmy var mössan är köpt nånstans. Den är inhandlad i en secondhandbutik vid Triangeln i Malmö, där centrat nu ligger, för 3 kronor.

Det skulle vara ohyggligt kul att spåra mössan bakåt i tiden, ungefär som man försökt göra med Mockfjärdsrevolvern som man tror sig ha hittat i dag och som är intressant för Palmeutredningen. Undrar förresten om någon på fullt allvar gått omkring i Ulla-Bella-mössan och tyckt att den varit snygg?

Palme mördades som ni vet den 28 februari 1986, klockan 23,21 i korsningen Sveavägen/Tunnelgatan. Dagen efter, på lördagkvällen, skulle reprisen av ”Solstollarna” sändas. Självklart ställdes programmet in, liksom alla andra program med lättsammare innehåll.

Jag träffade aldrig Palme men har i alla fall sett honom tala vid några tillfällen. Däremot har jag haft förmånen att träffa Lisbet Palme under hennes tid som ordförande i Svenska Unicef. Bengt i Älmhult vill veta vad jag själv arbetade med inom Unicef, om jag var ambassadör som Mikael Persbrandt just har blivit. Det var jag tyvärr inte, men jag lovar återkomma med uppgifter om mitt Unicefarbete.

Ni kanske vill passa på att stödja Unicef? Så här i juletider är det väldigt enkelt. Köp Unicefs vackra julkort och skicka till era vänner. Och kanske till någon ovän också. Det är aldrig för sent att försonas. Nu kan man skicka Unicefs julkort som e-post också. Gå in på Unicefs hemsida och titta hur man gör.

Ola