Solstollarna

Glad midsommar. Beställ solstolletröjor.

Det skulle vara väldigt trevligt om alla som var på konserten ville skicka en bild på sig själv, en helt normal sådan. Eller, om ni tog en bild tillsammans med någon av oss, så är det ju också kul.

Är inte helt säker på vad jag kan tänkas använda dessa bilder till i framtiden, men kanske typ ”Vi som var på konserten”.

Många av er skickar redan bilder till oss och det uppskattar vi mycket. Om ni klicka in er här, så kan ni se Per-Åke Anderssons bilder.

Vill ni beställa T-shirts eller affischer, så går det bra här. (Ska bara ta reda på exakt vad de kommer att kosta med frakt, men omkring 180 för tröjan och 150 för båda affischerna.)

Så här ser de ut, i alla fall hemma hos Peter Edlund i Halmstad.

Och de danska wienerbröden som Amarant gjorde blev så uppskattade att de numera finns att köpa där. Jag vet inte om ni får rabatt om ni säger ”På fjernsyn” när ni går ut, men ni kan ju alltid prova.

Nu ska jag återgå till arbetet med DVD:n. Till alla er som tycker vi ska släppa konserten i sin helhet, i morgon ska jag försöka förklara varför det inte är så himla lätt som man kanske kan tro.

Ola

20 kommentarer

 1. Jag skulle gärna skicka mina bilder, men hur gör man det? Det går ju inte att bifoga något på ”kontakt sidan”. Har två bilder. En med mig och Martyna och en med Ola. Man är stolt över båda men en är jag lite mer glad över att ha…Gissa vilken?

 2. Nu har jag lagt ut alla mina bilder som jag tog dagarna omkring Solstollarnas konsert. Gå in på http://www.pixbox.se eller klicka på mitt namn. Tryck på sök i menyn. Skriv solstollarna i sökrutan ”sök fotoalbum”. Sen är det bara att njuta! 🙂
  Kanske skulle alla göra detta som var på konserten och tog bilder. Hade varit kul om vi kunde se varandras bilder. Eventuellt skicka till varandra. Man skickar ett kuvert med ett frankerat kuvert i. Bränner cdn och skickar tillbaka. Kostnad 10 kr. Kan detta vara en bra idé??? Eller ladda ner dem från varandra, typ Msn osv. Kommentera gärna.

 3. Skicka in en bild på sig själv… är du säker på vad det är du frågar om, Ola? 🙂

  Jaha, då blir det väl en tur till Malmö och Amarant, då. Mitt stamställe i Malmö är annars Mäster Hans, men det låter ju intressant. Är det någon som vet var Amarant ligger? Är det i närheten av Victoria?
  Jag jobbar visserligen i Danmark, men de berömda chokoladwienerbröden är inte så lätta att få tag på i Danmark som man tror – ofta tar de slut fort.

 4. det var ju en passande bild du la upp Ola… tack för det..
  o till er alla andra.. om ni skriver snällt några rader från kontakt sidan o Ola svara så få ni ju automatiskt epost adressen ni kan bifoga bilder genom…

  tyvärr vet jag inte om Ola vill man ska lägga ut adressen här…

 5. Man ska naturligtvis inte publicera eller ge bort andras adresser utan att fråga verbörande först. Men Ola har själv publicerat en av sina adresser på den här siten. Titta på – Kontakta mig – under hans personliga flik.

  Även jag önskar alla en glad midsommar!!

 6. Hejsan båjs and girls!

  Detta är dagens påminnelse för namninsamlingen vi gör för att stötta Ola och Per. Klicka på MITT namn, lämna ditt namn!

  Hoppas alla haft en fin midsommar, och till Peter; sjukt läcker hörna!

  Johan

 7. Hej Johan..
  tack så mycket att du gillade min läckra höna… jag tänkte att det skulle vara som en hyllning till 2 av de bästa tv serier som någonsin gjorts…. hoppas få fylla ut hörnan med mer kul i framtiden…

  förresten ha jag märkt att musiken Väv av Legender även sjungdes av Martyna i 1:a säsongen av Solstollarna… som många kanske tänker på toffelhjältarna när de hör låten som det söta spöket sjöng 🙂

  ha det bra

 8. Självklart är mitt namn med på din lista nu Johan!
  Och bild på mig har ju redan Per-Åke skickat in… antingen jag ville det eller inte. 😉

 9. Stödet ser ut att bli stort! Har knappt legat uppe i 2 dar än, och redan har vi 69 namn. Räknaren ökar stadigt och bra, så kom igen nu! Pränta in era namn i listan, farföräldrar, morföräldrar, vänner och bekanta!

  Nu ska vi ta SVT i morgonrocken en gång för alla!

  Johan

 10. Absolut, Johan. Här ska dansas tango.
  Bäva månde SVT.

  Men hur funkar det med att placera in andras namn på en e-lista som den här? Måste inte alla namn ha var sin gångbar email-adress? För att fungera som en underskrift eller verifikation? Annars kan man ju skriva vad sjutton som helst.
  I vanliga fall har ju en petition namnunderskrifter där signaturen fingerar som personlig verifikation. Har inte e-mailadressen samma funktion? Bara undrar.

  En annan fråga – vi ska ju naturligtvis ha så många namn som möjligt. Men hur många krävs det rent formellt för att ge effektivit resultat?
  /Glenn

 11. För varje underteckning krävs en e-postadress, samma e-postadress kan inte förekomma två gånger i listan, detta för att hjälpa till att förebygga förfalskade underskrifter.

  Allt över 250 underskrifter är kanonbra anser jag.

  Mvh
  Johan

 12. Glenn, jag ska vara riktigt ärlig och säga att vi kommer aldrig att få in så många namn att det kommer att göra någon skillnad. När det väl begav sig för serien så beräknades det att den hade som mest 4 miljoner tittare. Vi har alltså alldeles för låga siffror för att SVT ska vara intresserade.
  Jag har redan lagt fram en del förslag till Johan om hur vi ska gå till väga. Vi tänker inte ge oss utan strid.

 13. Hej på er!
  Jag är en av dem som återupplevde gamla 80-talsminnen på Victoria. Skoj att se alla igen! Det märktes att det finns lite kemi mellan er som var med i tv-serierna. Jag tror nog att jag var lite kär i Martyna då när Solstollarna sändes och min sambo säger att ”alla tjejer tyckte att André var så snygg” också.
  Jag tycker att en stor del av charmen med framförallt Solstollarna var att det inte var inövat till perfektion. Känslan av att mycket improviseras fram gör det lite mer levande. Så var känslan också på Victoria. Det lite ironi- och självkritikbetonade pratet mellan låtarna tycker jag var skoj, men samtidigt var det lite synd att framförallt Ola hela tiden påpekade när ni spelade fel. Det kan man ju inte ha med på en eventuell tv-produktion eller på en DVD.
  När jag satt där och tittade, hade jag gärna sett lite mer sketcher insprängt i musiken och kanske inte mer än två akter.
  Jag kunde inte heller låta bli att ana lite bitterhet i de historiska återblickar som André framförde. Det tycker jag drog ner helhetsintrycket. Ni har ju så mycket att vara stolta över, som uppskattas så mycket av oss i sjuttiotalsgenerationen.

 14. Bra initiativ av Johan Rönn! Och så vill jag önska Ola Ström en glad midsommar, hoppas att ni hade det riktigt trevligt. Ska maila lite bilder som jag tog efter konserten i Söndags. Tack än en gång för ett suveränt uppträdande!!!

 15. ”Det lite ironi- och självkritikbetonade pratet mellan låtarna tycker jag var skoj, men samtidigt var det lite synd att framförallt Ola hela tiden påpekade när ni spelade fel.” —Detta var bara kul. Det blev ju en liten intern tävling om vem som spelade mest fel. Varför visar man annars bloopers som underhållning. Det är ju kul när det går lite fel. Så länge man skrattar med hjärtat åt detta är det bara trevligt.
  ”Jag kunde inte heller låta bli att ana lite bitterhet i de historiska återblickar som André framförde. Det tycker jag drog ner helhetsintrycket.”—Bitterhet är ju det minsta de ska känna. Det fanns många saker som André berättade som jag inte kände till. Vilken skam att svenska staten (SVT) kan behandla två personer så här. FY SKÄMS!!! En låt som gjorde ett mycket starkt intryck på mig var den som handlade om djurförsök. Tror att det var den första låten. Denna låt vara nära att sätta stopp för deras karriär. Tänk, inga toffelhjältar, inga solstollar. Hur skulle detta se ut. Detta är ingen kritik mot dig Jocke H, utan ett sätt att försöka förklara hur jag känner. Det fanns kanske en mening med att blanda lite bitterhet och kritik mot SVT med genialiska sånger, harmonier och humor på högsta nivå. Länge leve Ola & Per.

 16. Jag tyckte konserten var kanon trots där var mindre fel/misstag med text osv enligt några… men få ju ge Per o Ola beröm för vad som kom ut i slutändan o det var ju fullsatt alla 3 shower o braksuccé enligt media… o detta ändå att hela gänget inte ha uppträtt på många många år ihop samt den korta tid de hadde på sig med planering o repetationer..

  Länge leve Ola & Per samt resten av gänget…..

 17. Kan ju bara säga att Olas självbiografi som är planerad till hösten 2009 är hett efterlängtad.

  Johan

  PS. Glöm inte listan… 😉

 18. Patrik,

  Jag vet – SVT är svårflörtade. Dock är det inte samma ledning som det var den gången och om vi inte påvisar intresset på något sätt, så kan det ju heller aldrig inte ske något. Ofta brukar det emellertid krävas hela 1500 namnunderskrifter på en ”vanlig” petition (jag vet, för jag har varit med om att knåpa ihop ett antal i lokala frågor här hemma) för att den ska tas på allvar som ett underlag för utvärdering.

  Så det låter bra att ni verkar ha flera metodiska alternativ i åtanke. Något måste hur som helst göras – vare sig det gäller insändare, emails, petitioner eller allt på en gång. För så här kan det banne mig inte fortsätta. Ola och Per måste få upprättelse – och vi fans också.

  Johan,

  Jag har Windows Live Messenger (körde med MSN förut). Är det OK? Provar att lägga in dig i vilket fall så får vi se om det funkar. Min är glenn.andersson4@comhem.se

Kommentarer är stängda.