Solstollarna

God jul!

Vi skulle ju egentligen haft dragning i dag (eller rättare sagt i går) i veckans tävling, vilket vi ju brukar dokumentera med en liten filminspelning, men därav blev inget. Och inte alls för att det råkade var julafton, utan på grund av att vår fotograf/webbdesigner/alltiallo/ filmare etc Thor-Björn blev lite krasslig, yr helt enkelt, och då är det inte lätt att ställa in skärpan.

Jonathan och jag har just kommit hem från min systerdotter Pella, där vi, i den mån vi är hemma, brukar samlas kring granen under julaftonskvällen.

Truls, Pellas syster, och jag körde dit tillsammans och passerade då den ljusa och juliga gågatan i Malmö, där det brukar vimla av folk. Gatan låg helt öde. Det var nästan spöklikt. Och jag berättade för Truls om en julafton då jag var i Ho Chi Minh City, i Vietnam. Hela innerstan var smockad med människor som alla utstrålade en enorm glädje, trots att Vietnam är ett av världens absolut fattigaste länder utanför Afrika.

Lycka har väldigt lite med pengar att göra, men det har blivit så i vår del av världen, där våra liv hela tiden värderas utifrån ett ekonomiskt perspektiv, att det är svårt glädjas åt annat än materiell framgång.

För visst skulle även jag bli gladare om någon prackade på mig en ipod, en ny scanner som inte krånglade, en BMW-cabbe, en diskmaskin, en Steinwayflygel, några fungerande bantningspiller, en platt-TV och en sån där epiphonegitarr jag hade under 60-talet.

Men allt det där hade jag lika gärna kunnat undvara, om bara… nä, nu måste jag lägga mig, klockan är ju nästan 3.

Ola

En kommentar

Kommentarer är stängda.