Solstollarna

Hjördis totalt omöjlig!

* Beställ solstolletröjor här * 

Väldigt många mailar och undrar vilka låtar från konserten på Victoriateatern i somras som kommer med på nya DVD:n, Ännu mera Solstollar och Toffelhjältar, som du redan nu kan beställa här på sidan.

En del låtar har jag presenterat tidigare, andra kommer ni att få veta efterhand. Det är ju viktigt när man sjunger, om man vill att det ska höras t.ex. på en DVD, att man sjunger i en mikrofon. Vissa mikrofoner fungerar så att man måste stå väldigt nära för att de ska ta upp ljudet. Det vet Per, vilket framgår av bilden.

Per och Petra framför ”Våga”, ursprungligen från Drömplanket, men en låt som även var med i Yezzp. Den kommer – i alla fall till viss del – också med på DVD:n.

En som inte känner till det här med att man måste tala eller sjunga i en mikrofon om det ska gå att spela in, är Hjördis. Hon snackar bara rakt ut i luften där hon står.

Så skulle Per aldrig göra, tala rakt ut i luften och inte i mikrofonen. Det visar, vilket jag tycker är härligt, med vilken enorm inlevelse han tar sig an rollen som Hjördis. Hon agerar helt enligt sin personlighet, och mikrofoner – eller teknik över huvud taget – är inte hennes bord.

Jo, då, även denna scen är med på DVD:n. Och Hjördis hörs faktiskt, tack vare våra skickliga ljudtekniker. Men egentligen är det omöjligt, med den här typen av mikrofon.

Ola

5 kommentarer

  1. Men var tog Hjördis originalklänningar vägen? Den från Solstollarna och den från Toffeljhältarna. Har kanske Hjördis gjort en bröstförstoring(vilket är populärt nu för tiden) så klänningarna har blivit för trånga?

  2. Det gör mig otroligt glad att höra att sketchen med Gösta, Hjördis och Skumberg är med. Jag tror att det var den som vi skrattade mest åt. Såväl min bror som jag reagerade på att Hjördis för ovanlighetens skull var irriterad på Lasse Polis istället för att tycka att han var lång och stilig. Fast det berodde väl antagligen på att han inte ville släppa in henne…
    // Patrik

  3. Excellent fråga, Tomas. Var är Hjördis klänning, och Göstas rosa skjorta? Den hade ju Ola på sig på dragningen vecka 2 2007 men icke på konserten. Spelar ingen roll bara nyfiken på varför 🙂

    Johan

Kommentarer är stängda.