Solstollarna

Ingen bild i dag!

*** Beställ solstolletröjor här ***

Nej, i dag blir det ingen bild här. Jag är nämligen så fruktansvärt trött på bilder nu, eftersom jag sitter från morgon till natt och bara glor. Och det värsta av allt, det är att jag själv är med på massvis av dessa bilder.

Det rör sig inte om stillbilder, utan om bilder som rör sig, jag sitter alltså och tittar på videofilmerna från vår konsert. Och ibland blir jag tokig. Som när jag vill ha en bild på Petra som spelar flöjt och så har ingen av de fem kamerorna någon bild på Petra. Fastän det enda intressanta som händer just då är just att hon spelar flöjt.

Men jag får skylla mig själv, jag har inte gett tillräckligt tydliga instruktioner, eller rättare sagt, jag har knappast gett några instruktioner alls.

Men visst händer det var sekund betydligt värre saker i vår värld, säkert misshandlar någon sin fru just nu här i Malmö, kanske till och med i huset där jag bor, en annan som är lite halvfull på väg hem blir rånad och nersparkad på Möllevångstorget, i Estland smittas en handfull turister i glädjekvarteren av hiv och en man i Frölunda tar sitt liv i sin förtvivlan över att ingen bryr sig om honom.

Så i det stora hela spelar det väl ingen större roll om det inte finns någon närbild på Petra. Men kanske ändå. Kanske skulle någon av alla dessa människor se lite annorlunda på tillvaron om de fick en känslomässig tillfredsställelse. Som man kan få av konst i alla dess former. Men det är med konst som med vilken vara som helst, den måste förpackas väl.

Så nästa gång måste jag se till att någon filmar Petra. Om det nu blir någon nästa gång.

Nej, nu måste jag fortsätta att titta på bilder som inte finns.

Ola

5 kommentarer

 1. Hello..
  det var ju tråkigt o läsa om att alla inte filmades som var med på scen… Petra var ju suverän på flöjt men jag tyckte alla var bra på scen.. jag kanske ha några fler bilder på Petra…. hoppas att där bli fler spelningar i framtiden…. skulle vara kul om man fick se konserten på stora scenen i Liseberg… det tänkte jag faktiskt på när jag var i lördags… 🙂
  vilken publik det skulle ha blivit o allt spelas in också..

  du få väl bjuda upp Petra i studion så hon kan framföra sina flöjt nummer o lägga upp klippet på bloggen. precis som du gjorde med Jenny och hon var ju jättebra… sen lägger du upp klippet på sidan…

 2. Jag kan absolut förstå din frustration över avsaknaden av bilder på Petra. Ser man på en konsert kan det vara ganska irriterande när kameran allt för ofta fokuserar på bara en, eller två ur bandet, medan resten hamnar i bakgrunden. Extra dumt blir det då just den personen som hamnar i bakgrunden också står för ett av de viktigare instrumenten i just den melodin. Jag gissar på att du tänker på t.ex Tusen bitar och En väv av legender, där flöjten ju är ett väldigt viktigt instrument.
  Petra var väldigt duktig, och så var också alla som var på scenen. Jag tyckte att det var roligt att några yngre talanger fick släppas fram också i detta sammanhang.
  // Patrik

 3. Per-Åkes flera inlägg om att musiken var bäst i Toffelhjältarna har fått mig att sätta mig ner och titta igenom alla avsnitten. Har nu sett 5 avsnitt av första omgången och kommer att fortsätta med andra avsnittet i morgon. P-Å Du har nog inte fel, men man ska inte glömma Drömplanket 1, 2,. Vad som är bäst är väl inte det viktigaste utan att få ”pågarna” att få göra en ny serie på en annan kanal än SvT!
  Återkommer när jag kollat alla ”TOFFELHJÄLTARNA GÅR IGEN”.

Kommentarer är stängda.