Solstollarna

Jag och Dolph – årets frisyrmodeller!

Min scanner har varit trasig en längre tid men nu har jag äntligen fått en ny. Det firar jag med att läsa in en bild från en gammal Hemmets Journal, som på den tiden hade en avdelning för ungdomar som hette ”Fickjournalen”. När jag växte upp, fanns det en hel tidning som hette Fickjournalen som var omåttligt populär.

Onekligen ett något omaka par, Dolph och jag, inte minst rörande våra frisyrer. Den här artikeln är från 1985, men nu ska man ju faktiskt se ut som Dolph, mest känd för rollen som den ryske boxaren Ivan Drago i Rocky 4.

Vi har faktiskt en del gemensamt, Dolph och jag, inte bara våra biceps. Vi har båda trakterat trombon i vår ungdom.

Ola

16 kommentarer

 1. Vilken nostalgi! Jag var tvungen att leta fram Solstollepärmarna i förrådet och titta igenom dom. Det var värt besväret.

 2. Jag föredrar definitivt Olas frisyr. Även om den inte var lika lång som min på den tiden.

 3. Ha ha, den sidan kommer jag ihåg.

  Minns att Anna Book var med en gång och av någon anledning satte jag ett smörpapper på bilden och ritade av henne. Undra varför, men vad gör man inte för sin Idol?=)

  Det fanns ju sångtexter på baksidan och jag undrar om det inte var ”Killsnack” den gången. Undra vilken låt det var bakom Olas bild?

 4. Lite gladare tongångar och ett roligt och nostalgiskt inlägg. Jag kommer ihåg när jag gick på Lärarhögskolan I Malmö och vi skulle åka till Flensburg för bl.a fotbollstävlingar. Ola var inte så intresserad av idrott??? vid denna tiden, men trots att han är fem år äldre än jag, gick vi där samtidigt. Under resan ner till Flensburg underhöll Ola från bakre delen av bussen med massor av 60-talsmusik, väldigt mycket Beatles! Kommer aldrig att glömma denna resa där den tyske vaktmästaren vid Pedagogische Hochschule, som talade danska, vilket jag av någon egendomlig anledning kan, frågade mig efter en staty och en större växt, som försvunnit. Statyn hittade man förmodligen, men växten hade någon förvirrad lärarstudent tagit med sig och jag fann den i bastuavdelningen på studenthuset Pireaus i Malmö där jag bodde då!

 5. Haha… det goa glada 80-talet…

  och tack för en lite positivare post i bloggen.

  Rock ON.

 6. Kul att bloggen är igång igen. Det är ju inte så många av mina idoler som har en blogg. Här tittar man in varje dag för att läsa något kul. Jag har önskemål om att de andra solstollarna också kunde skriva några rader. Vad de gör nu för tiden, hur serierna påverkat dem eller bara några personliga rader. Jag tror att vi är många som skulle uppskattat detta. Ser också fram emot Olas självbiografi. Undrar om denna är på gång…

 7. Jag har ett helt college-block fullt med fick-journalen bilder eftersom min mamma prenumererde på hemmets jounal,dock fick dolph” inte plats”,men jag har många sidor med solstollarnas skådisar och naturligtsvis finns även den fina bilden på Ola med!Jag hämtade mina samlarsaker innan jul hos mina föräldrar och det var ett stort nöje att titta på autografer,kort,intervjuer!
  Jag sörjer djupt över att inte få se toffelhjältarnas alla avsnitt.

 8. Dolph må vara stark, men någon bra skådespelare är han inte medan Ola Ström har ofantligt många karaktärer innanför hjärnbalken. Ivan Drago är dock godkänd, eftersom rollen GÅR UT PÅ, att boxaren skall vara stel och spänd. Jag tror han öppnat munnen tre gånger under hela flmen.

 9. Optimistisk? Skulle nästan säga att det är schizofrent!! Sorry Ola, men det här är ju väldigt skumt… Först en oerhört negativ blogg och sen är allt som vanligt igen? Behövde du få ur dig en massa som låg och grodde i hjärnan (och hjärtat!)?? Säkerligen räknas detta som ett personligt meddelande och inte som en bloggkommentar, och borde alltså ha skickats till din mailadress istället.. Men du svarade inte på det förra mailet jag skickade, så då får du (och alla andra!!) läsa det här istället… 😉

 10. Katarina : Ola är väl inte schitzofren heller, bara för att han deppade ,och sen blev gladare,det är vanligt när det är vinter och mörkt att man blir lite nere.
  Jag gillar inte heller när det är mörkt hela dagarna,leve sommaren ! hihi
  ” sköna sommar ” 🙂

 11. Håller med Katarina till punkt och pricka. Det är ett väldigt vitt inlägg på ett svart inlägg, nämner absolut ingenting om det föregående inlägget, ingenting om det som alla undrar, på vilket sätt som serierna tydligen inte är lika populära som han trodde de var.

  Frågorna är många, men svaren är få, och jag tycker det är lite disrespektfullt att behandla oss diehard-fans med komplett tystnad.

  – Johan

 12. Innan Ola blir alltför arg på mig så får jag väl berätta en rolig sak:

  Igår satt min pojkvän och lekte med min treårige son, när sonen helt plötslig tittar konstigt med ögonen och ropar ”ulla-bella!”. En något chockad pojkvän sa: vad sa du?? Sonen svarar med att hålla upp händerna framför sig, precis som Ulla-bella, och så säger han ”Ulla-Bella, min sekreterare”, sen skrattar han så han kiknar… Han har ju sett samlingsDVD:erna några gånger, men han har aldrig gjort så tidigare!! Vilken sötnos….

 13. Kan hålla med många till viss del, stor skillnad i nivån på det som bloggas. Själv tycker jag att i en blogg skall det minst postas en gång per dag, och det är inte OK att vara bitter när man bloggar. Vi som läser, läser för att ha kul och för att få ett leende på läpparna. Personliga problem bör hållas långt borta från en blogg. Man skall även komma ihåg att det man en gång skrivit/postat på nätet finns kvar i all evighet någonstans och i någon form.

  och nu ROCK ON!!!

  //A

 14. Om man går in på Youtube och kollar alla videos som finns om Ström &Dunsö finns inget lägre betyg än 4! Lev på det Ola och få de andra att fatta hur populära ni egentligen är! Nu lagar jag mat och tänker på hur det ska bli bra, men tankarna finns alltid om en ny konsert med er alla!

Kommentarer är stängda.