Solstollarna

Kalasdags

Jonathans sponsor i badminton, Yonex, hade skickat ett spännande paket till Jonathan på hans 15-årsdag. Det innehöll en tröja, men inte vilken tröja som helst. Det var den danska världsstjärnan i badminton, tillika Jonathans absoluta favorit, som skickat en specialdesignad T-shirt med texten: ”Kaere Jonathan. Et stort tillykke med födseldagen. Peter Gade”.

Jonathan visar stolt upp sin fina present. (Foto: Thor-Björn Bergman.) En annan sak han blev glad över var ett inramat foto som Thor-Björn tagit. Det firade vi med en fika på Amarant.

Stämningen ser ju inte precis ut att vara på topp, men det var den faktiskt. Kanske beror de bistra minerna på att vi just lekt ”arga leken”. Ingen vann. Vi var lika usla alla tre.

Senare på kvällen hade vi ett litet kalas i hemmet. Här sitter Jonathan tillsammans med sina kusinbarn. Eller om man så vill, Sångbåtenbarn. Love i mitten och August är ju söner till mina systerbarn Truls och Pella som sjöng i Sångbåten. Ja, självklart har de inte barnen tillsammans, även om Thor-Björn trodde det när han såg deras hårsvall. Han påstod också att lockigt hår är ett tecken på intelligens. Det skulle ju till viss del kunna förklara mina spikraka hårslingor.

I morgon drar vi vinnaren i veckans tävling. De flesta av er kände igen mannen på bilden som Bertil Svensson. Även om någon trodde att det var Bosse Bildoktorn. Nu ska jag ställa om klockorna, vi går ju över till sommartid i natt.

Ola

5 kommentarer

  1. Antar att jag borde skämmas nu ? När jag fått veta svaret på vem mannen med dottern är,men jag har fortfarande ingen aningen om vem han är,namnet säger mig ingenting,jag vet inte vad han är känd för.
    Pinsamt, och nu när jag vet efternamnet så letar jag förtvivlat i hjärnan efter vem då dottern kan vara,men kommer inte på det heller !
    Hade det inte varit så soligt väder hade jag nog hamnat i skamvrån,men jag misstänker att jag får dispans idag.

  2. Som jag trodde: Det blev en aha-upplevelse. Jag var inne på Bertil Svensson efter att ha tittat igenom boken Ulla-Bella min sekreterare där samme Bertil omnämndes i kapitlet Skumberg åker fast, men jag visste inte hur han såg ut. Vågar man sig så här i efterhand på en gissning att tösen hans är Gunilla Svensson som dansade i Solstollarna?

  3. För er som inte visste det så har även Bertil en dotter som heter Jane Tilly som var radiopratare på Radio Stella i Helsingborg.

  4. Måste ha varit livat hemma hos Bertil.En dansös o en som snackar hela tiden.Kanske därför han alltid höll till i trädgården 😉

Kommentarer är stängda.