Solstollarna

Klockan är tolv – fyll alla golv…

Här sitter jag alldeles ensam. Men jag får väl skylla mig själv som inte gått ner de där 10 kilona som ingen är intresserad av att bjuda ut.

Annat var det för 20 år sen. På Toffelsparres slott. Då hade greven bjudit in det enkla folket från byn för att tillsammans med högadeln dansa in det nya året på maskeradbalen.

Naturligtvis var maskeraden till för att överbrygga, eller snarare dölja de sociala skillnaderna, och när klockan slog 12 och man slet av sig maskerna, stod de där, sida vid sida, pigor, grevar, torpare och baronessor. Och alla hade de lika roligt.

Jag lovade i går att lägga ut en låt som Carina sjöng på maskeradbalen för 20 år sen. I TV hördes ju inte låten förrän dan efter, alltså på nyårsdagen, eftersom Toffelhjältarna sändes redan nio om morgonen.

Låten heter Klockan är tolv, och jag älskar den för att både Carina och Martyna sjunger, Carinas mogna, fylliga röst blandas med Martynas spröda gälla stämma.

Hoppas att du också sliter av dig masken klockan 12, och att 2007 ska bli ett år när vi tänker mer på hur vi är än hur vi ser ut.

Som Carina sjunger: Klockan är 12 – fyll alla golv – maskeraden är slut – kom, titta ut…

Ola

Gott nytt år önskar vi dig, Per, Ola och Bo.

4 kommentarer

 1. Vi önskar dig det samma…

  Skål!

  Gott nytt !

 2. Gott Nytt År grabbar! Hoppas att 2007 innebär ytterligare ett DVD-släpp med nya klassiker från 80-talet 🙂
  Hälsningar
  Ola

 3. Det räcker med en långpromenad för att göra slut på krafterna efter sovmorgonen, men det är väldigt skönt att somna fort och sova djupt också.

Kommentarer är stängda.