Solstollarna

Kommissarie Pluthos bakgrund

*** Beställ solstolletröjor här ***

I dag tittade jag på TV för första gången på flera månader. Hoppas ni också gjorde det, på Michael Moore’s ”Bowling For Columbine”.

Även Per och jag har ju – tvärtemot våra principer – använt vapen i en av våra TV-serier. Dock ganska oskyldiga sådana, i Cozmoz, där vi agerade rymdpoliser.

Många har skrivit och frågat hur det kan komma sig att Per som ju verkar så beskedlig, kan spela polis med en sådan auktoritet som han gör just i Cozmoz som kommissarie Plutho.

Kommissarie Plutho i hemliga rymdpolisen ”SkyPo”. En värdig kollega till Lasse Polis, eller överstelöjtnant Carl Cassler som han hette i Cozmoz.

Förklaringen till Pers träffsäkra rolltolkning ser ni här under.

Visst känns Pluthos genomträngande blick igen. Om ni däremot inte känner igen Pers efternamn, beror det på att han så småningom tog sig namnet Dunsö, efter sin mest älskade ö i skärgården utanför Saxemara där han nu bor. Ja, alltså i Saxemara, på Dunsön varken kan eller får man bo. Fast jag tror mig veta att Per övernattat där ändå någon gång, den rackaren.

Lite kuriosa: från min ena balkong tittar jag ner över Lorensborgsskolan där Per gick, och där dessutom min käre granne från Västra Rönneholmsvägen 33 nu är rektor. (Och där jag gjorde min praktik som lågstadielärare.)

Ola

5 kommentarer

  1. Hm….En skolpolis med DEN illmariga blicken skulle jag inte lita på en sekund om han skulle hjälpa MIG över gatan…..

  2. Haha! Den fick du in klockrent, Glenn. Ola måste ha glömt bort Tullaren när han skrev det här.

  3. Jag ser att min käre kollega Conny är väldigt aktiv här inne nu när han har semester. Bra att han kan ägna all sin tid åt Stollarna och slipper kasta bort den på golfbanan. I honom har nog Stollarna sin trognaste fan. Själv får jag jobba en vecka till, men sen slipper ni mig här inne på 4 veckor. Ha en skön semster Conny (och Pia och alla andra också, naturligtvis, inte minst Stollarna själva.)

  4. Nyss bläddrat igenom boken Cozmoz efter ha läst dagen blogg…
    bli o läsa den mer nogranare senare…. men man sakna faktiskt tv serien

Kommentarer är stängda.