Solstollarna

Lessen!

I dag kan jag inte skriva något, jag är så fruktansvärt lessen. Så lessen som man bara kan vara om det hänt ens barn något. Jag måste tänka på Nelson Mandela för att inte tillverka ett maskingevär och våldsvägen få upprättelse. Tack Nelson, för att jag lyckades behärska mig och bara gör en polisanmälan.

Tänk så mycket skit vi fått utstå för våra program, Per och jag, trots att vi alltid – utan undantag – kämpat mot just våld, rasism, snikenhet, orättvisor och könsdiskriminering.

Varför planterar vissa föräldarar ondska hos sina barn? Det finns naturligtvis en rad orsaker, men en kanske är alla dessa TV-program som går ut på att förödmjuka varandra, att förnedra och förgöra varandra.

Så här borde världen se ut i stället, som en famlijeidyll under en turné i Dalarna i mitten av 80-talet. Per och Håkan med sina barn och fruar, vi andra med våra drömmar.

Förlåt Jonathan, för att jag inte lyckades skydda dig mot ondskan.

Ola

15 kommentarer

 1. Ja att det finns mycket ondska i världen, det är för tråkigt. När något ont händer ens barn så är det nog det värsta som kan hända kan jag tänka mig.
  Hoppas att allt går bra med det tråkiga som hänt, hälsa Jonathan.

  Att era program har fått utstå så mycket skit kan jag inte förstå, man mådde ju så bra av att se dom. Det kändes på något sätt tryggt och mysigt och man lärde sig en del.
  Verkligen synd att SVT inte låter folk se era program igen. Det skulle man må bra av.

 2. Men oj vad tråkigt det låter. Hoppas allt går bra. Fick en klump i magen för det kändes knasigt. En stor kram till er alla.
  Och visst är vi trötta på ”mobbnings tv” nu eller hur. Fram med vanliga program som det var förr.

  kram Malin

 3. Usch, det där lät otäckt. Undrar vad som hänt.
  Oavsett vad, har du mitt stöd, Ola.

  Och sedan är väl föräldrar också människor, antar jag. Det är knappast möjligt att helt skydda någon annan från ondskan. Det enda vi kan göra, är att göra vårt bästa.

 4. Det är skrämmande hur vissa uppför sig.
  Som homosexuell har jag själv blivit utsatt för en hel del.
  Hoppas allt löser sig.

 5. Det låter otroligt tråkigt och jag håller tummarna för att det ordnar sig på ett positivt sätt i slutänden. Jag kan inte annat än hålla med Bimbo Boy: det är skrämmande för hur folk uppträder och tror sig ha rätt att bete sig mot andra. Usch.
  Usch.
  Man kan inte göra mer än sitt bästa, och det låter onekligen som om du har gjort det.

 6. Det är inte klokt vad taskiga människor det finns.
  Jag tänker på er, med många värmande kramar till er båda, Ola o Jonatan.

 7. Jag blir orolig,hoppas det inte är allt för dåligt med Jonathan, ja nog är det konstigt att många människor är så elaka, det borde vara lag på att alla ska se hederliga program som Ola och Per gjort.
  Temat i programmen är ju att alla har sitt värde,människa eller djur,att alla ska få vara med oavsett om de är udda på nåt sätt.

 8. Blev både ledsen och upprörd när jag läste vad du skrivit! Hoppas det inte är någon fara med Jonathan!!! Varför är det inte som när vi var unga? Inte var våra föräldrar speciellt oroliga om vi gick hem genom stan en sen kväll. Jo, det var de, men de hade inte behövt vara det. Idag har något hänt; oprovocerat våld kommer inte jag ihåg från min ungdom. Vill inte ha en polisstat, men regler behövs och måste efterlevas! Normlösheten måste beivras!!!!!

 9. Det låter verkligen tråkigt och jag hoppas att Jonathan efter omständigheterna är ok. Bra gjort att du polisanmälde!
  Tänker på er.

 10. Förstår att du är ledsen, hur mycket man än gör för att skydda sina närmaste så finns det alltid någonting oberäkneligt som kan gripa in och förstöra. Var det Harry Martinson eller någon annan som sa att något i stil med att man kan försäkra sig mot all som man kan, men att det inte fanns något skydd eller någon försäkring mot människan? Tänker på dig.

 11. Kan inte mer än hålla med alla andra här…
  tråkigt att en del människor kan vara så onda att de ge sig på barn..

  hoppas jonathan mår bra idag… ha det bra Ola…

Kommentarer är stängda.