Solstollarna

Lite tävlingshjälp + André Jeurling

Nu har vi fått så många svar som är fel i veckans tävling så nu går jag in och hjälper till lite, ungefär som Sten Broman gjorde i Kontrapunkt en gång i tiden, minns ni det?

Låten ni ska lyssna på är ju City-ungar och frågan gäller ju vem som sjunger versen om kon. Självklart är det någon i ”Drömbandet”, som vi ju kallar oss när vi spelar i ”Nya Drömplanket”. Och inte är det Catherine och inte Truls eller Lotta för de sjunger ju som jag sa i kören. Och då är det ju bara 4 kvar att välja på.

Vet du vem André Jeurling är? Nej, det är inte vår André, men nästan. Så här skriver författaren, Henrik Kullander, själv:

”Jag kan på rak arm inte nämna ett enda tv-program som gjort större intryck på mig än Toffelhjältarna och Solstollarna. Framför allt Toffelhjältarna. Jag var tolv-tretton år första gången det begav sig och det var fullkomligt magiskt. Som lite kuriosa kan jag berätta att jag skrev en bok för några år sedan och att jag döpte en av huvudpersonerna till André Jeurling, efter André, som en ytterst subtil liten hyllning.”

Jag blir riktigt avundsjuk. Ingen författare har mig veterligen skrivit om någon ”Oh la Stroem”, men det är väl inte för sent.

Henrik Kullander får idel lovord i pressen för sina båda romaner ”Elfenbenssvart” (med André) och ”Något odödligt”. Spännande nyårspresenter båda två, antingen till dig själv eller till någon annan läskunnig.

Så till avdelningen fel. Fick ett mail från Ami:

”Läste om hur du åkte till Pella på julafton men du  körde dit med Truls, Pellas syster? Har jag fattat fel? Du måste väl ha menat Pellas bror?”

Jo, givetvis.

Nu måste jag ner i tvättstugan, tröjorna borde va’ torra vid det här laget. Undrar om någon har torrare tröjor än jag? Någon som beundrat min klädsel har jag hittills i alla fall aldrig träffat.

Ola

Ola i torr tröja

En kommentar

Kommentarer är stängda.