Solstollarna

Look a like-tävlingen avgjord.

Det var ju ett tag sedan vi presenterade vår Look a like-tävling, och jag kan väl säga att det inte blev någon större succé, i alla fall sett till antalet deltagare. Detta drar dock ingen skugga över de som skickat in bidrag, och vår jury har nu utsett tre pristagare.

Två av dessa har skickat in en video medan andrepristagaren skickat ett foto med Ulla-Bella som motiv. Synnerligen likt tyckte Ulla-Bella själv, som vägrade gå med på att det inte var hon. Vaktmästaren intygade dock att det måste röra sig om någon annan, ”Hon är ju ännu fulare än i vanliga fall” som han uttryckte saken.

Andrepristagaren i sin porträttlika imitation av Ulla-Bella. Eller är det Ulla-Bella som klätt ut sig till sig själv? Man vet aldrig…

Och så här beslöt juryn:

1. Stefan Hansson, Malmö, för sin imitation av Ulla-Bella i Söderhavet.
Motivering: ”Porträttlikheten är på gränsen till obefintlig, men vinnaren har lyckats fånga Ulla-Bellas själ, vilket räcker som skäl.”

2. Patrik Eriksson, Västerhaninge, för sin imitation av Ulla-Bella.
Motivering: ”En slående porträttlikhet nästan bättre än originalet som för övrigt bestämt hävdar att det är hon själv.”

3. Robban & Falcone för sin imitation av Gösta & Hjördis.
Motivering: ”Porträttlikheten lämnar något övrigt att önska, men paret har på ett fenomenalt sätt fångat tragiken i relationen mellan Gösta och Hjördis.”

Vi tackar för övriga bidrag, och har full förståelse för att dess upphovsmän inte sympatiserar med juryn. Och här får vi se vinnarna samt några av jurymedlemmarna läsa motiveringarna. (Kan ni förresten utan att fuska avgöra vem som är Håkan Nyberg?)

Ett ovanligt torrt inslag, även för att vara vi. Den riktige Håkan Nyberg är förstås jurymedlemmen som presenterar andrepristagaren, men det har ni säkert redan förstått. Men de båda Nyberg-imitationerna är synnerligen välgjorda, så visst kan man bli lurad.

Ola

2 kommentarer

  1. Förmodligen en mycket rättvis segrare,Ullabella i Söderhavet sitter kvar på näthinnan än.Ibland vinner faktiskt haren i friidrott ,tänk att den ofrivillige tävlaren slog till.

Kommentarer är stängda.