Solstollarna

Martyna: Det är ju bara en DVD

*** Beställ solstolletröjor och affischer här ***

Alla som beställer kommer att få ett mail hur ni ska gå tillväga med betalningen, jag måste bara ordna så att någon skickar ut dem först. Och denne någon, är inte jag.

Till alla som mailar till mig (mycket trevligt), ni kommer att få svar så småningom. Just nu behöver jag ägna all min tid åt DVD:n, annars blir den inte klar i tid.

Och fortsätt gärna att skicka bilder från konserten.

Här är det Roger Johansson från Lund som lyckats fånga sin sambo Sanna tillsammans med Håkan Nyberg.

Nu ska jag ta det ganska svåra beslutet vilka låtar från konserten som kommer med på DVD:n. Någon vet jag redan, men det är långt ifrån klart.

Jag tror jag ägnar typ 18 timmar om dygnet åt DVD:n för tillfället. Fick just ett mail från Martyna där det stod ”Ta det lugnt, det är ju bara en DVD”.

Det har du rätt i, Martyna, nu ska jag göra något mycket viktigare en stund, prata lite med Jonathan.

Men när han har somnat, ja, då kastar jag mig över ”Sköna sommar” igen.

Ola

55 kommentarer

 1. Den låten som Skumberg med flera sjöng ”Chokolääde” är ju lite ovanlig så den skulle vara kul att se på DVD:n.

  Måste föresten tacka för en jättebra konsert, detta måste ni göra om igen!

  /Fredrik

 2. Martyna ha ju faktiskt rätt.. det är bara en DVD.. eller bli det 2 nästa gång ??.. musik som var med i förra dvdn o som ni spelade på konserten behöver ju inte vara med… fast Skumberg Chokolääde o Tullarens visa måste ni ha med.. samt 80tal.. mm.. glöm inte sketchen med weinerbröden o Gjördis slog sig fgenom Lasse polis 🙂
  André presentera SunVision och gärna dansen .. mm.. såklart ska ju material från era tvserier vara med som förra skivan…

  skulle det inte gå o släppa all musik som spelades på en vanlig cd som man kan köpa genom hemsidan??

  kan fler komma med bra förslag ??..

  nu ska jag sssoooovvvaaaa… ha det

 3. Oavsett vilka melodier du väljer att lägga med på DVD:n så vet jag att det kommer att bli bra, fast du får mycket gärna prioritera lite av det materialet som inte har funnits utsläppt på skiva tidigare, så precis som Fredrik så vill jag rösta på Chokolääde. Men det skulle inte heller sitta fel att få höra Martyna sjunga Sommarnatt kom heller.

  Jag instämmer med Martyna om att du ska inte jobba ihjäl dig på att få ut DVD:n. 18 timmar om dygnet är på tok för mycket. Du måste hinna med att sova, äta och vila också. Och umgänge med Jonathan är lika viktigt det också. DVD:n kommer när den kommer.
  // Patrik

 4. Jag håller med. Finns ju ingen anledning att jobba ihjäl sig, och umgås med sina nära och kära är ju såklart viktigast.

  Vad gäller DVD:n, så vill jag också gärna ha med Skumbergs Chokoläde om det går av tekniska skäl (musikaliskt var det sannerligen inget fel på det) – det var en höjdare.

  I övrigt så vill jag än en gång gärna efterlysa material från de äldre tv-serierna likaväl som de senare. Jag tyckte möjigen att urvalet ibland var lite egendonlugt på förra DVD:n. Varför man till exemple valde att visa ”Fege Knege” från Sångbåten förstår jag inte när det finns så många funa spår att välja mellan från den serien, som Nu är natt (åh vad jag skulle vilja se den!), Tyra i kassa fyra – och naturligtvis signaturen själv: Sångbåtslåt. Så det tyckte jag var mycket märkligt.

  Likaså innehöll Drömplankets tidiga serier så mycket fin musik men istället valde man att köra sketcher och liknande (som radiosketchen – kul i och för sig, men märklig prioritering när ni levererat så fina visor i den serien).

  Så lyft gärna fram mer av er musik på nästa DVD (och jag vet ju också att det är egentligen det som ni själva också skulle helst vilja framhålla) – och det gäller ju även de senare serierna.

  Ödmjukast
  /Glenn

 5. Ursäkta felstavningarna ovan.
  När jag har bråttom, så flyger fingrarna över tangenterna. Men jag skyller på åldern.

 6. Ola, du säger att det är näst intill omöjligt att ’ge ut’ en DVD med hela konserten. Det vi pratar om är inte att ’ge ut/publicera’ utan att ’bränna en kopia till kompisarna’ vid sidan om den officiella. Alltså lite sämre ljud/ljuskvalitet spelar ingen som helst roll.
  Instämmer med många: ’Chokolääde’ bara måste vara med på den officiella DVD:n, och ’Balens Drottning’ och ’Väv av legender’ och ’Sommarnatt kom’ och ’Tusen Bitar’ och Va’ jag prinsessa’ och ’Tullarens visa’ och,,,,nä det är ingen ide, ALLT måste vara med. 😉

 7. Hej allesammans!

  Precis läst artikeln från Kristianstadsbladet där de intervjuade mig. Tänker inte ens bekymra mig om att lägga upp den här eller på min egna blogg.

  De publicerade inte ens adressen till namninsamlingen. Jag är djupt djupt besviken, för det var enda anledningen till att jag ställde upp på intervjun.

  🙁

  //Johan

 8. Har jag helt fel eller är inte Håkan Nyberg trummis också i Lasse Bergrenssons band?

 9. Hej Johan..
  jag läste artiklen imorse.. tyckte den var okej fast ja när du säger det så kunde man ha tagit med adressen till namn insamlingen och adressen hit ..

 10. Aj då. Trist att höra. Det är märkligt, att det ibland ska vara så svårt att kunna lita på pressen och att de alltid ska göra sådana felprioriteringar.
  Kan du inte kontakta dem och be dem lägga in adressen som en extra fotnot i nästa nummer (som man gör med rättelser)? Gör ju förstås inte samma effekt som om det hade varit i direkt anslutning till artikeln, men bättre än ingenting.

  Och där går ju fler tåg; det finns ju fler tidningar.

  Trist att höra, men deppa inte ihop.

 11. Jag har läst artilen nu, och jag tycker väl inte den var så illa alls, faktiskt. men visst fattades webbadressen till enkäten. En klar miss, men budskapet har ju ändå fått hjälp med att spridas. All publicitet är bra publicitet.

  Det enda som bekymrar mig, är denna totalt ensidiga fokusering på ”Solstollarna” och jag är rädd att det kommer att missuppfattas. Min tanke med att återuppväcka intresset för Olas och Pers program genom minst två decennier har alltid varit att deras barnprogram var överlägsna DAGENS dåliga, kommersiella dito och att de också innehöll bra musik.

  Jag är fullt medveten om att många är så unga at de bara minns Solstollarna och Toffelhjältarna, men min mening har hela tiden varit att ALLA deras serier skulle sändas eller släppas ut på DVD. Och med tanke på hur dags barnprogram ser ut, så är egentligen deras tidiga serier som Drömplanket minst lika viktiga, om inte mer (jag har egentligen aldrig sett Solstollarna som ett regelrätt barnprogram i ordets rätta bemärkelse).

  Som det är nu, och så låter det dessvärre också i enkäten, så verkar det bara som om Solstollarna skulle återuppväckas och det håller jag sannerligen inte med om. Mest korrekt borde vara att hänvisa till ”Per Dunsö och Ola Ströms” program – pratar man bara om Solstollarna, är det risk att det bara blir den serien som blir hörsammad och sedan är det stopp.
  Även om många här verkar mest intresserad av Solstollarna, vill jag – liksom Ola och Per själva med stora bokstäver har påpekat på denna hemsida – poängera att de faktiskt har gjort massvis med serier INNAN Solstollarna!!!!!
  HELA deras produktion (åtminstone större delar av den) borde släppas av SVT!
  Jag skulle därför vara tacksam om vi möjligen kunde ha detta i åtanke när krav formuleras om att deras program ska sändas igen eller släppas för DVD. Men det är ju bara min åsikt.

 12. Alltså det här är det sjukaste jag varit med om. De ringde från Sveriges Radio Kristianstad och vill att jag ska vara med i deras morgonprogram i morgon och prata Solstollarna… Räkna med propaganda för listan!

  8.30 skulle jag vara där, så någon gång där efter antar jag.

  Allt känns helsjukt…

  Johan

 13. Ja där ser du, Johan!
  Den ena publicteten ger den andra. Ofta brukar meida hålla koll varandra och har man tur sprider det sig som ringar på vattnet. Glöm nu inte att inte bara nämna Solstollarna utan Olas och Pers program rent generellt.
  Lycka till.

 14. Jag är tillräckligt gammal för att komma ihåg Solstollarna, Toffelhjältarna och Cozmoz… men om nu ALLA serier Ola o per gjorde kan släppas i en snygg DVD box så vore det ju kanon.. fast priset skulle väl bli 800 – 1000kr kan jag tror.. bruka ju andra DVD boxar kostar när det gäller hela tv serier osv..

  grattis Johan .. du börja bli en lokal kändis i din stad.. först tidningen o nu radio.. sen är det väl bara lokala tv kanalen som vill ha en stund med dig också 🙂

 15. Gôtt Johan! Nu har du en ny chans att nämna adressen till namninsamlingen om och om och om igen 😉 Och glömt inte promota den här sidan oxå 🙂

 16. Tja, Peter,

  Snarare handlar det om att vara tillräckligt gammal för att minnas Drömplanket, Dörren och Gammalt och Nytt. (Solstollarna, Toffelhjältarna och Cozmos räknar jag ändå till deras senare produktioner.)

  Sedan skulle jag hellre se att varje serie eller några tillsammans släpptes på olika DVD-boxar istället för alla serier i en box (vilket ändå skulle bli orealistiskt eftersom de gjort så himla mycket).

  Ja, grattis igen Johan, och lycka till.

 17. Helt rätt, Maria.
  Den här sidan bör ju också fås ut ännu mer till allmänheten, eftersom det är här mycket av all action och kontaktskapande sker.

 18. De här kommentarsidorna växer mer och mer för var dag. Kanske det skulle byggas upp en diskussionsforum någonstans, speciellt vigt för Ola och Pers program och aktiviteter? 🙂

 19. Ska kanske säga att du har rätt Glenn, och vill få fram att jag kommer även prata om Toffelhjältarna, Cozmoz, Sångbåten, Drömplanket och de andra, även om Solstollarna lär få lite extra fokus då det just är sommar.

  Johan

 20. Det är svårt att sluta arbeta med någonting som man tycker är roligt, men det går fort att överanstränga sig och utan att det märks innan det gör ont i kroppen…

 21. Nu är ens arbetsdag slut..
  det kan ju vara bättre som du nämner Glenn om att släppa serierna var för sig i egna boxar…
  men först få vi se vad som händer när Johan ha lämnat in namnlistan och om det kan leda till att programmen sänds igen eller ges ut på dvd…

  Ola o Per förtjänar verkligen all uppmärksamhet o stöd.. för denna hemsida och de kunde ju ha fått mer hjälp till konserten fast den blev ju väldigt bra ändå… samt serierna man växte upp till.. o jag var bara gammal nog att komma ihåg Cozmoz, Solstollarna o Toffelhjältarna tyvärr.

 22. Peter: Om du tror att alla TV-serier skulle släppas i en box så får du nog tänka om. Över 80 timmar TV i en o samma box blir nog för mastigt! 😉

  Om det blir släpp av hela serierna tror jag man får börja med hysteri-kända serierna ”Solstollarna”, sen bita av ”Toffelhjältarna”-serierna, efter det gå på Cozmoz, Dörren, Drömplanket och de andra.

  Det är min teori i alla fall

  Johan

 23. Först och främst handlar det om att utröna om det finns ett tillräckligt utbrett intresse för Solstollarna för att överhuvudtaget släppa serien på DVD. Enda möjligheten för det är att först pröva intresset genom att uppmuntra SVT till en reprisering av serien kommande vår/sommar. Får serien inte tillräckligt stark uppslutning av tittarna så är det bara att inse fakta och ge med sig.
  Serien har fortfarande det oförtjänta ryktet av att vara gubbsjuk, sexistisk med dåliga skämt. Med den historia Ola och Per har haft med SVT kommer detta att bli en lång process och måste tacklas från flera håll.

  Bästa möjligheten är nog att börja med att försöka att reprisera Solstollarna med Ulla-Bella. Det är den serie som den stora allmänheten är som mest bekant med.
  // Patrik

 24. Patrik och Johan,

  Jag är realistisk och inser nog – om man ska gå efter popularitet och försäljningssiffror – att det är som ni säger men jag måste erkänna att det gör mig lite frustrerad.
  Mest därför att det egentligen inte alls är samma typ av program och om man ska gå efter vad som känns mest relevant för barnprogram aner jag nog att Drömplanket och liknande fyller en större funktion just för sändning i tv. Solstollarna var ju trots allt, tycker jag, inte ett barnprogram i samma anda som många av deras övriga serier utan ett ungdomsprogram för större barn och vuxna, med något mer kommersiell inriktning. På många sätt låg det i stil ljusår ifrån program som Drömplanket, Gammalt och Nytt och faktiskt också Toffelhjältarna (som faktiskt innehöll många element från de tidigare barnprogrammen). Så på ett sätt är det inte samma typ av programserie, anser jag.

  Sedan ska vi komma ihåg att när programserier som Drömplanket sändes, så hade Ola och Per inte uppnått den popularitet för den breda massan som de senare kom att göra med Toffelhjältarna och Solstollarna. Därför skulle med all säkerhet de äldre barnprogrammen idag rida på populariteten på ett annat sätt än när de än gång producerades.
  En lösning kunde vara att DVD-boxarna med de äldre serierna (serierna är ju olika långa – Gammalt och Nytt var ju till exempel bara några få avsnitt)kunde blandas med de senare.

  Så visst jag är realist, men jag måste erkänna att det gör mig frustrerad eftersom det egentligen inte är Solstollarna jag förknippar med Ola och Per (och knappast heller min favorit bland allt de producerat). Leder det bara till en reprisering eller släpp av enbart Solstollarna, måste jag erkänna att jag blir en aning besviken. Det måste jag vara ärlig att säga.

 25. Måste säga att jag inte håller med Patrik riktigt. Det finns helt klart marknad för både Toffelhjältarna och Solstollarna (1 OCH 2).

  Sen kan man ju göra box-sets av de mindre serierna som inte är på lika många avsnitt, såsom just ”Gammalt och nytt”, ”Sångbåten”, ”Dörren”, och kanske ”Cozmoz”. Efter det sedan kolla på hur man kan göra med ”Drömplanket”.

  //Johan

 26. Till Jan-Åke! Håkan är dessutom trummis i Nationalteatern + många andra grupper!
  Till alla andra: Naturligtvis måste vi tillsammans sprida information om alla andra bra program som Ola o Per gjort förutom Solstollarna och Toffelhjältarna. Undrar utifall inte de olika Drömplanken är mina absoluta favoriter! Vi måste heller inte glömma radioprogrammen om Professor Djurström, Göte Skötare och jag. Glöm inte heller Yezzp; programmet som tyvärr avslutade duons samarbete med SvT! Varför: Fråga Ola!

 27. Conny,

  Stenkul att du också gillar Drömplanketserierna! Så jag är inte ensam trots allt om att ha sett dem?
  Fast där var väl fyra (den sista kallades väl Nya Drömplanket och innehöll Drömbandet)? Tyvärr kom jag inte in förrän i Drömplanket 3, så jag har inte sett de två första. (Och antagligen missade jag då att se Per med skägg. 🙂 )

  Vad gäller DVD-boxar, så – för att anknyta till Johan Rönns excellenta post ovan:

  ”Sen kan man ju göra box-sets av de mindre serierna som inte är på lika många avsnitt, såsom just “Gammalt och nytt”, “Sångbåten”, “Dörren”, och kanske “Cozmoz”. Efter det sedan kolla på hur man kan göra med “Drömplanket”.”

  Vad man kan tillägga, är väl att Sångbåten (denna serie med den underbara musiken som jag FORTFARANDE inte fått se) kanske egentligen mer obskyr och svårtillgänglig kommersiellt än vad Drömplanket är, men å andra sidan så finns det ju så himla många avsnitt av Drömplanket (om man lägger ihop alla fyra serierna) och Sångbåten är ju betydligt kortare med mindre antal avsnitt.

  Jaja, det fixar sig nog. Först får vi se om SVT går att mjuka upp.
  Johan Rönn tycker jag dessutm verkar ha stenkoll på det här.

  Någon som vet vad Radio Kristianstad har för frekvens och om kanalen går att ta in i Helsingborgstrakten?

  OBS! OBS! Till de som inte gjort det!
  Glöm inte skriva på Johan Rönns webb-enkät!

 28. Om det är Sveriges radio Kristianstad Johan ska vara med i så ska det nog gå att lyssna via http://www.sr.se, var man än bor nånstans 🙂

 29. Som tillägg till Connys inlägg vill jag också framhäva, att Håkan spelar trummor på Raj Montana Bands (Dan Hykanders grupp) LP ”Döende oskuld”. Jag hade ett litet intressant snack med Håkan (ännu en supertrevlig kille) om detta efter konserten.
  Håkans insats där är något av det bästa trumspel jag någonsin hört på en svensk platta.

 30. Visst sjutton, Maria, du har rätt.
  Naturligtvis bör det gå att lyssna på via deras hemsida. Och tack för länken.

 31. GLENN: Eftersom det går utmärkt att ta in Radio Kristianstad nere på Falsterbonäset går det säkert utmärkt även i Helsingborg! Frekvensen är 101,4

 32. Conny,

  Muchos gracias.
  (Lyssnar sällan på radio annars så jag har inte direkt koll.)

 33. Johan: Dessvärre så tror jag att du är alldeles för optimistisk i ditt tänkande. Det kanske är många som känner till serierna, men det har trots allt gått 20 år sedan de sändes, och med allt det snack som har cirkulerat så har många fått en förvrängd bild av Ola & Per’s produktioner, och har därför lite intresse av att se att serierna släpps på DVD. Jag var inne på ett forum här om dagen där någon hävdade att Solstollarna var värre än Vilse i Pannkakan, som många annars hävdar varit det program som förstört deras barndom. Det finns tråkigt nog många som delar den uppfattningen.
  När Aftonbladet skrev om konserten i maj och frågade om favoriten i serien hade endast 5656 personer svarat. Det är inte särskilt betryggande siffror faktiskt.

  Jag vill se en reprisering av såväl Solstollarna som Toffelhjältarna och en DVD-box lika mycket som du. Men jag är realist nog att veta att det finns ett otroligt motstånd. Jag tror att det går att överkomma, men vägen dit är lång.
  // Patrik

 34. Låter som om radioprogrammet är Sommarstart. Om de vill ha kommentarer i radioprogrammet så kan man maila in till: start@sr.se eller Studiotelefon: 044 – 10 02 70 Telefonsvarare: 044 – 12 88 12 Fax: 044 – 28 15 15. Jag kommer i alla fall vara redo att maila till dem. Programmet går mellan 06:00 och 09:00 och är ett väldigt bra program.
  Grattis Johan! Du är Per & Olas talesperson. Hoppas att allt går bra. Jag ska ställa dubbla klockor så att jag inte missar det.

 35. Patrik,

  Så hur förklarar du att DVD:n sålde så bra som den gjorde?
  När Ola och Per kom till Väla Centrum, Helsingborg, för signering så sålde inte bara de som bokhandeln köpt in slut, utan också de extra kartoner som Ola och Per tagit med sig ”för säkerhet skull”. Jag tror nog det är en indikation på att det finns ett tillräckligt starkt intresse.

  Och om det nu är som du säger, desto viktigare att lyfta fram de serier de gjorde tidigare och inte fokusera alltför hårt på Solstollarna i radio eller i artklar, utan snarare tala om Olas och Pers program i rent generella termer utan at peka ut någon särskild serie.
  Vad jag vet har ingen till exempel uttalat sig negativt om Toffelhjältarna – tvärtom.

 36. Dessutom – gör man ingenting så sker det heller ingenting.

  ——-

  Fredrik,

  Tack för den informationen!

 37. Förresten så låg ”Solstollar och Toffelhjältar” på Ginzas och Discshops topplistor förra veckan. När jag såg det låg DVD:n på 14 plats på Ginza.
  På Discshops ligger den kvar denna vecka med såg jag, plats 82.

 38. Glenn. Du pratar om Helsingborg. Jag pratar om ett riksomfattande intresse. Ola och Per har väl alltid haft ett starkare stöd i Skåne än i resten av landet? Här uppe i Stockholm är det betydligt färre personer som vet vad Solstollarna är.
  Det är såna saker man måste kunna övertyga SVT om. Jag tittade också på Discshop igår och såg att DVD:n ligger på 82:a plats, och det faktum att alla tre konserterna på Victoria Teatern blev utsålda är fantastiskt bra. Det är några av de saker som man måste arbeta efter om det ska kunna gå att få fram ett intresse för att släppa deras produktioner på DVD.

  Om ni tror att det bara är att valsa in på SVT med en namnlista och sedan få serierna repriserade och sedan släppta på DVD så tar ni gruvligt miste. Det kommer inte att bli lätt. André nämnde ju under konserten vilka motsättningar som finns mellan SVT och Ola & Per. Ola har precis nyligen nämnt svågerpolitiken som finns i Malmö. Det är svåra hinder att övervinna.

  Jag tycker absolut att man ska försöka göra någonting för att få serierna släppta på DVD. Tolka inte min försiktighet som motvilja, jag tycker bara att man ska skynda försiktigt.
  // Patrik

 39. Patrik: Kan DVD’erna sälja bra så spelar det väl ingen roll var dom säljs, även om de flesta exemplaren säljs i Skåne?

  Vi ligger nog inte riktigt på samma våglängd, jag är 100% säker på att vi kommer få se serierna på DVD innan vi får se dem i TV igen.

  Johan

 40. Hallå där Patrik! 3 miljoner tittare i snitt. Var det stockholmsregionen som inte tittade??? Ola & Per är de mest nerskitade och underskattade underhållarna i Sverige! Tror att en livekonsert även i Den stad som är huvudstad, men bara på papperet, skulle slå väl ut! Öresundsregionen är den reella huvudstaden numera. En gång ville en kung skapa en ny huvudstad för Sverige; därför heter Landskrona Landskrona. Skippa regionaltänkandet; det finns bra aktörer även i din region!

 41. Glömde också säga, det blir ju bara kul om folk mailar och ringer in till programmet! 🙂 Känns otroligt bra för mig att gå in där och veta att jag har ert stöd. Tack så mycket, allesammans!

  Johan

 42. Ursäkta mitt uttryck i inlägget, men om det finns utrymme på svenska marknaden att göra 5 DVD-släpp med skit som ”Anki och Pytte” och 6 DVDer med dynga som ”Gnottarna”, nog fan ska det finnas utrymme för Ola och Pers serier.

  Patrik: Om vi ska vara realistiska och inse att det kanske inte kommer funka, varför är Ola och Pers serier de till Pan Vision mest önskade serierna för release?

  Johan

 43. Är vi försiktiga med det här som du tycker vi ska vara, kommer det är gå i stöpet ännu en gång. Denna gången ska vi slå till hårt, och slå till stort, jag kommer inte vila förrens jag har ett släpp i min hand, det svär jag på!

  Johan

 44. Patrik,

  Det är självklart att Ola och Per är större i Skåne än i resten av landet. Det tvivlar jag inte en sekund på. Men vem säger att det har betydelse? Nog har smalare program än så getts ut på DVD och sålt tillräckligt bra. och bara den här hemsidan visar ju att det finns fans också utanför Skåne – och jag tror definitivt inte alla av dem är på den här sidan och lämnar kommentarer.

  Vad gäller SVT så är deras sits ändå märklig. Å ena sidan har de ett horn i sidan till Ola och Per och vill inte visa programmen, å andra sidan så vill de heller inte släppa dem eller sälja dem vidare så att andra kan ge ut dem. Det är denna brist på logik som man måste få dem att inse.

  Antingen sänder de programmen eller också släpper de copyrighten. Vad har de egentligen för nytta av att sitta och hålla på prgramserier som de ändå inte vill visa? Det är denna inkonsekvens jag tror man bör kunna argumentera med dem om, även om det blir svårt. Ingen har sagt att det skulle bli en piece of cake.

  Och som sagt: försöker man inte, sker det ju inget heller.
  Jag tycker vi litar på Johan Rönn här, och låter honom bana vägen.

 45. Johan,

  jag ska definitivt maila in till programmet!

 46. Jag tänker inte gå i svarsmål på detta fler gånger, för jag vill inte vara del av att förvandla Ola’s blogg till en plats där folk träter.
  Jag vill bara säga att jag självklart lika gärna som alla andra här vill se att serierna ska släppas på DVD, men hade SVT varit enkla att övertala, så hade väl i så fall Ola och Per redan lyckats krångla ut dem.
  Vi har samma mål, men vi ser olika vägar. Glöm inte det.
  // Patrik

 47. Det kan nog vara så att det ibland ger bättre effekt om ANDRA UTOMSTÅENDE (det vill säga publiken och fansen) trycker på. Om Ola och Per själva har en dålig relation till SVT, så är de ju inte i ett särskilt bra läge att föra sin talan. Det är således vi ”konsumenter” som kan utöva påtryckningar, inte dem själva. jag tror inte Olas och Pers chanser är så stora – det hänger istället på oss.

  Och även om vi inte skulle lyckas, så kan vi kanske i alla fall få dem att skämmas och låta dem förstå att det finns grupper som stöder Ola och Per i det här. Då har vi i alla fall visat vårt stöd.

  Det har fortsatt så här i 20 år, och bör inte pågå längre.

 48. 51 kommentarer… jösses…
  Var det Martyna som sa, att det var ”bara en DVD”? 🙂

 49. Gjort en sån där widget eller vad det heter, som man kan ha i sin signatur på forum och sånt… Finns på min blogg, hoppas ni hittar dit utan att jag länkar via mitt namn, för den länken är upptagen av namninsamlingen 🙂

  Johan

 50. Det är klart att det borde finnas en marknad för Ola och Pers serier.

  Det vi såg på den första dvd:n är ju klart sevärt om och om igen….och väcker många minnen av inte minst sommar- och julmorgnar, men även Gammalt och Nytt-minnen väcks till liv, om än vaga såna.

  Jag håller helt med, satsa på boxar med de kortare serierna och ge ut Solstollarna och Toffelhjältarna för sig, ju förr dess bättre!

  Nu blir det till att njuta av nästa dvd först, den 4:e oktober.

  Dessutom har jag svårt att förstå kritiken mot tjejerna i Solstollarna. Det är väl fullt normalt att kvinnor klär sig i bikini varma sommardagar på stranden…? Det kanske var känsligare på 80-talet…

Kommentarer är stängda.