Solstollarna

Martyna som svävande damen!

*** Beställ solstolletröjor här ***

Jo, det är sant, Martyna kan sväva i luften. Och det är inte så underligt som det låter. Hon är nämligen just nu ute på turné med ingen mindre än Joe Labero. Jag vet inte så mycket mer än så, men har någon sett föreställningen så berätta gärna.

I jul kommer Martyna att spela huvudrollen i en av mina absoluta favoritmusikaler, nämligen Cabaret. Som Per och jag sjunger i ”Videovän” i Solstollarna: ”Jag har suddat ut Casablanca – har spelat över Cabaret”. En hyllning till en musikal och en film.

Patrik Eriksson, numera Morabo, inte att förväxla med Bo Mora, har skickat ett litet montage med solstolleklipp som jag tycker du kan få ta del av (tack Patrik). Martyna ser du längst upp till höger.

Sofie i Staffanstorp berättade om ett klipp hon hittat på Youtube, det är någon som gjort en egen liten solstollevideo som jag tycker du ska titta på. Den hittar du här.

Ola

13 kommentarer

 1. Härliga tidningsklipp… Känns på något sätt som om man förs tillbaka till en oskyldig värld där inget hemskt kan hända… Kanske beror det på att jag inte var så gammal då, men det är känslan jag får!! Såna positiva tankar behövs nu, när man mest går runt och är ledsen och förbannad efter det som hände i Arboga… Jag finner inga ord!!!!!

 2. Hehe,, rolig film-remix:) Det fanns ju mycket annat fint från youtube där oxå.. Hade nästan glömt ”Britt Dahlén – Time For Grace” J**lar va bra den e!

 3. Vilken bra remix av Solstolel videon S.U.N. hadde gjort.. trevligt o se de andra klippen med.. jepp.. vilka fina tidningsklipp som kom upp…
  saknar 80 talet ibland.. kunna se serierna igen i sin helhet…

  Glad påsk på er alla glada solstollar 🙂

 4. Var uppe i Blekinge nu i påsk, hos pojkvännens föräldrar. Gjorde en djupdykning i deras VHS-samling och hittade Solstollarna och Ulla-Bella!! I perfekt skick! Det enda man kan undra över är varför Per får heta Donsö i efternamn… Lite dåligt måste jag säga!! 😉

  Fick för övrigt gåshud när vi kollade på ett annat VHS-band.. Det var super 8-filmer som hade förts över till VHS och eftersom det inte var ljud så hade firman som gjorde överföringen (i början av 90-talet) lagt till instrumental musik.. Så mitt i filmandet av pojkvännens midsommarfirande i Svängsta (runt 1975, modet var helt underbart…) så kom en låt som lät väldigt bekant… ”kom, sommarnatt kom”… Så trots att snön yrde utanför så kändes det som att sommaren inte var långt borta…

 5. Tack för din underbara blogg! Kul att Martyna svävar! Om min lammstek som jag ska ta ut nu är bra så svävar även jag! Vi önskar en fortsatt bra Påsk och om jag glömt att gratulera Jonathan så gör jag det nu! Denne gamle gubbe har lovat att hjälpa min klubb att klara kvalet till division 1. Kvalet börjar den 12.e och efter de senaste tre matcherna med ett snitt på 207,5 så kommer jag att delta! Välkommen till Löddeköpinge där kvalet äger rum!

  Conny
  P.S.
  Det handlar om bowling!

 6. Kul att också höra om vad de andra i ”Solstollegänget” gör. Kul att det går bra för Martyna. Jag önskar henne lycka till!

 7. tjena…
  vad gör ni alla en helg som denna ??.. tycker jag inte se så många inlägg längre på Olas blogg…. det är ju synd… annars är det ju en trevlig sida o gå in på när där stå nått om vad som händer i Olas krestar.. med per, jonathan o även vad resten av gänget hitta på…..

  suck synd man missade Joe Labero här i halmstad… vad jag vet så uppträdde han på Halmstads teater… säkert är Martyna med där… synd man missade det… läste det i lokal tidningen dagen efter… bbuuhhuuu..
  martyna är ju en sådan trevlig tjej… vorre kul o träffa henne igen.. mmm

  allt jag vet om föreställningen iallafall… ha det bra

 8. Hej!

  Bara för att det är lite kommentarer på bloggen behöver inte det betyda att färre är inne och läser. Jag är inne på denna blogg minst 1 gång/dag. Men det inte alltid jag kommenterar. Så jag hoppas verkligen att intresset för denna sida inte har minskat. Ha det bra alla!!!

 9. WOAH!! Mitt huvud har farit iväg på den ena nostalgitrippen, efter den andra, de senaste dagarna.. Men denna tog nog priset… Underbart…

  Fast där är en minnesbild jag får upp…? Du och Per sittandes i tunnor?? på Domus i Eslöv, när jag var liten? Satt ni i tunnor? Och var det i Eslöv?

  (Är ju inte säkert du minns heller.. Det var ju några år sen)

  Nåja, det kan vara jag som är snurrigare än vanligt.. Hehe.. Hade varit kul med ett svar i.a.f.. (alltid bra att veta om man är ”mentally challenged” eller om man faktiskt HAR ett fungerande minne, väl gömt nånstans *S*)

 10. ”En väv av legender” är något av det vackraste som gjorts. Jag önskar kunna göra något sådant. Den är i klass med Lennon-McCartney. Ni ska vara stolta till döden över detta mästerverk!!

 11. Ja verkligen Kenneth. Melodin och varje ord är magiskt. Vilken underbar tanke att allt som hänt en sen man var ett litet barn finns kvar i hjärtats bo. Inte som vanliga minnen som hjärnan har, men som själen minns och som ger en styrka. Jag är övertygad om att jag minns mindre än 5% av de lyckligaste stunderna i mitt liv. Tänk om det blidade en väv av legender som gick att läsa som en saga.

Kommentarer är stängda.