Solstollarna

Min älskade Maca

Som säkert ingen lagt märke till har jag inte bloggat på ett tag. Under detta tag, har jag fått tillbaka min PC från Onoffakuten och den är fortfarande lika trasig (fy skäms på er!). Jag har också blivit av med min kamera och när det ändå var läge att byta mobil valde jag en Ericsson 850i, som ju just nu räknas som den bästa kameramobilen. Men inte förrän i dag har jag lyckats få in bilderna i datorn.

Här sitter jag och bloggar med min äkta maca. Om någon undrar varför det ligger en grön duk på bordet, beror det på att jag har fått den av Per. Ungefär som om jag hade fått den av svärmor. Nu har jag ingen svärmor (smygkontaktannons), så därför får den ligga där tills vidare. (Foto: Jonathan med 850:an)

Jonathan vid macan. Jag har ju tidigare berättat att jag inte kan blogga från Macan, men denna fantastiska maskin går ju numera att förvandla till en PC på mindre än en röd sekund. Man trycker bara på en knapp, och tjoff, så snurrar det fram en PC. Som dessutom fungerar. (Foto: Ericsson 850i)

Thor-Björn tar ofta bilder på sig själv genom att hålla kameran i ena handen och sträcka ut armen så långt det går. Här gör jag likadant under tiden jag kontrollerar att Jonathans strumpor har torkat ordentligt. (Foto: Ericsson 850i i vänsterhanden.)

Ola

19 kommentarer

 1. Oavsett vilken maskin man använder, ska arbetet gå att utföra. Kan man inte det, då sitter problemet på annat håll. På internet finns det massor av tjänster som aktivt exkluderar oss som inte använder MS produkter. Högst irriterande.

  Glöm inte att inventera strumporna före och efter tvätt, gärna under. Det skulle vara bra om man i mänsklighetens historia faktiskt kom underfund med var alla udda strumpor tar vägen …

 2. Men det är ju Staffan Westerberg som tar alla strumporna! 😀

 3. Inside-reportage från tvättmaskiner är alltid spännande! Vad kan man inte hitta där?! Eller INTE hitta där….

 4. Jag har nog aldrig hittat någonting intressant i min tvättmaskin. Utanför däremot brukar man hittat ett och annat. Strumpor som fallit vid sidan t.ex. Är det dem som Staffan Westerberg norpar tro?
  // Patrik

 5. Det där med att lämna till datorer på reparation kan vara problematiskt, jag känner igen det…..

  Min var död (må den vila i frid… 🙂 ), och jag lämnade in den där jag hade köpt den. Det skulle ta ett par veckor. Ok, tänkte jag, två veckor utan internet går väl an, jag har levt utan internet ett antal år…. 😉

  Efter tre veckor kollade jag läget. Då hade de beställt reservdelar (för andra gången). Efter fem veckor fick jag veta att den inte gick att laga. (Jasså……skulle Gösta ha sagt.) 🙂

  Jag hade turen att garantin inte hade gått ut, jag fick köpa en helt ny pc för 3 000 kronor (mellanskillnaden…) Den funkar än så länge.
  _________

  Det här med strumporna, är det samma sak när det har gått hål på dem, har Staffan W varit där då och testat att göra nya figurer…..? 😉

 6. Hmm, ja den där duken är jag ju inte så avundsjuk på. Kanske någon annan som är, iså fall kan du ju lotta ut den i veckans tävling…hehe…

 7. Bloggen börjar med: ”Som säkert ingen lagt märke till har jag inte bloggat på ett tag.” Jag har i alla fall saknat det. Det är den första sidan jag öppnar när jag ska ut och surfa på elektronikens vågor. Så se till och fortsätt med detta Ola!

 8. Jag saknar bloggandet!! Hoppas det blir mer frekvent nu…. 😉 Per, kan inte du göra en insats och skriva lite också…? Det är ju trots allt en Solstolleblogg?? Hade varit kul att höra från dig med!!

 9. Saknar bloggandet! Men som Katarina skriver, gärna att andra i ’gänget’ tittar in. Vad har t.ex. Skumberg för sig en höst som denna ?

 10. Det har jag efterlyst länge. Ola har ju sagt att han inte klarar att blogga varje dag, bl.a för strulet med datorn, så vid såna tillfällen kan ju gärna de andra titta in och säga någonting. Per har ju trots allt skrivit i bloggen av och till (Mycket uppskattat), men så finns ju också Mora, och det skulle vara otroligt roligt om t.ex André eller Martyna någon gång kunde skriva och säga någonting om vad de gör för tillfället, och kanske även berätta om någonting roligt de var med om under inspelningarna av serierna.
  // Patrik

 11. Detta hör inte till ämnet, men jag hittade Solstollarna-LP:n från 1985 idag.

  Priset var 40:-. Fiiiint!

 12. Grattis Mats!! Vilken kanonpris!! Måste varit en försäljare som inte visste vilken dyrgrip han/hon hade… De har ju gått på Tradera för rena fantasisummorna!!

 13. Kul att du hittade LP:n, Mats. Hoppas bara att kvalitén är vettig så att du får nytta av den. Själv har jag ännu kvar mina skivor i orginal, men visst har de blivit lite repiga med tiden, trots att jag mestadels nyttjade mig av kassettband. I somras förde jag över dem på MP3 för att inte behöva fresta skivorna mer.
  // Patrik

 14. Men vad underbart! En Solstolle-sida! Med blogg dessutom! Lägger genast till favoriter! Och återkommer ofta i fortsättningen, med andra ord! Hej så länge!

 15. tjena. Ola.satt o läste lite..faan flytta upp till varberg,här finns gott om jobb ,o bostad fixar sig alltid,,,,ha det gott..krammizzar björn ivarberg(thailand-95)

Kommentarer är stängda.