Solstollarna

Nostalgi i Boden!

Är just hemkommen från en spelning i Boden. 160 mil från Malmö. Spelade på lördagskvällen tillsammans med gänget från ”Nostalgiresan”. Så underbart vackert Sverige är! Vi bodde hos en underbar familj i Harads, orten som varje år slår rekord både när det gäller att vara varmast och kallast.

Vy från campingen i Harads.

Linda sjöng en av mina absoluta favoritlåtar: ”Be my baby”. Från genrepet i Harads.

 

Josefin, den andra tjejen som var med och sjöng, framför scenen där vi spelade.

Underbar utsikt från scenen i Boden.

Underbart att vara i Norrland, människorna är oerhört positiva. Per och jag har alltid trivts här uppe och vi har spelat i stort sett överallt, i Jukkasjärvi, Vittangi, Kiruna och Tärendö.

Ola

30 kommentarer

 1. Va i…? 🙂 Nostalgiresan?? Har aldrig hört om den men nu blev jag glad, skulle jag verkligen vilja se! Var spelas den igen?

  Fanns lite info här -> http://www.nostalgiresan.se/ men ingen spelplan tyvärr.. Ola?

 2. Vi funderar att ta tåget från Malmö till Narvik i sommar. en resa på 28 timmar, och jovisst är det vackert i den norra delen av sverige, sommar som vinter…

 3. Ja, Norrland är underbart. Ola menar nog Harads och inte Hadars. Undrar om han besökte den libanesiska(?) pizzerian i Harads..? Där stannade jag för nåt år sedan på en norrbottensturné och åt lunch. Helt ok.
  En sak till: Inte för att det angår någon egentligen, men för dom i detta forum som spekulerar över det ekonomiska utfallet efter våra konserter i fjol kan jag berätta att mitt gage, efter en månads förberedelser och tre konserter blev tolv solstolletröjor. Men jag är glad ändå.
  Ola jobbade ungefär tio gånger mer än jag. Jag ska hjälpa honom att flytta i augusti, då ska jag passa på att se om han har hundratjugo solstolletröjor i garderoben…

 4. Hej Per.. ta med dig Ola på en liten turne sverige runt… jag kommer och lyssnar.. och många fler…

 5. Nice att läsa om ni är ute o spelar.. jag hoppas också få se er på scen igen om ni ska ut på en turné…

 6. Härliga bilder! Hoppas på konserter lite nämre skåne i framtiden. Är det bara min dator som strular? Har inte kommit åt denna sida på några dagar och nu kan jag inte se bilderna. Trodde först att sidan var nerlagd men kan nu andas ut i lugn och ro. Puh!!!

 7. Hej!

  Om det behövs en flöjtton på turnén så kommer jag gärna.
  Jag har inte så många tröjor (vilket är helt rättvist eftersom jag inte slet alls så mycket som Ola och Per) men en kort turné klarar jag nog av
  utan att börja lukta illa ; )

  Glad sommar Ola och Per och alla andra!
  /Flöjtisten

 8. Hej Petra! Skulle bara säga att du var jätteduktig på konserten!!! Skulle vara kul att höra hur du/ni upplevde det ”bakom kulisserna”. Du/ni var väl inte födda när serierna gick på TV?! Har ni förstått hur STORA dessa program var? Skulle vara kul att höra från ”er i bakgunden” som hjälpte till att förgylla många personers liv. Flöjten lät precis som den gjorde i orginallåtarna. Och danserna var direkt kopierade från 80-talet och programmen. Riktigt bra!
  Glad sommar på dig och lycka till i framtiden!!!

 9. Ja du visst är det häftig miljö och närvaro av härligt folk i norr. Inte för att söderns folk har nått fel…….Men bara miljön här uppe är suverän…..

 10. Var också orolig över att sidan lagts ner när man inte kunde komma in å den under några dagar….. nu är den ju uppe igen.. skönt…

  ja det var verligen fina bilder ni tog uppe i norr… hur gick det med spelningen annars i boden ??… skulle vara kul om ni spelade in materialet från olika spelningar om ni åker landet runt i sommar så vi som missar dem men gärna vill se kan köpa det på DVD….

  till helgen ska min tjej få se igenom DVD skivorna med mig så hon få ta del utav vad man själv växte upp med… ska bli kul o höra vad hon tycker.

  Kul att Petra också kriver på hemsidan.. du var verkligen en höjdare på att spela flöjt… finns där fler medverkande från konserten som skriver här o läser ???

  ha det bra..

 11. Norrland är mycket vackert. När jag var liten så tog vi ofta bilturer upp genom Norrland, up över nordnorge och sedan ner genom Norge tillbaka till Sverige.Mytt starkaste minne av Kebnekajse är dock myggen – de fattade lite väl mycket tycke för mig, vill jag minnas; ofta var mitt huvud och mina anklar tre gånger större än normalt.

  Mitt starkaste sinnesintryck av Norrland är faktiskt doften av Salubrin.

 12. Hej!

  Behövs dansare/PR-folk så är jag också jättesugen! Jag har inte heller så många tröjor som funkar, men vi dansare är väl alltid svettiga ändå så det kanske kvittar.
  Jag och flöjt-tvillingsyrran var båda födda när det begav sig och älskade programmen som små.

  Glad sommar!/Dansaren i rosa

 13. Vad roligt o se att även Elin skriver här..
  kul att ni ännu ställer upp för ola o per ifall fler uppträdaden kommer i framtiden…. ha själv min solstolle tröja kvar o den hänger så fint på väggen.. bruka ha den med mig när jag är ute..
  nästa gång bli på Skara …..

  idag ha min tjej fått uppleva den första dvd av Solstollar o Toffelhjältar… tror hon gillade den för vi såg ignom hela skivan….. senare idag ska hon få se det från förra året… då man själv var med o såg konserten där alla var bra på scen… även ni två Elin o Petra….

  Glad Sommar på er alla….

 14. Du Ola jag har ingen solstolle-tröja, Skulle faktiskt bli glad om jag fick en. Du vet adressen/Kram Mia-Linus

 15. ingen som ha skrivit nått me sen i lödags.. då hoppas jag in o skriver några rader…. idag ha vädret inte varit nått vidare.. snart är det marin festival i halmstad.. o rix fm festival med…. vad skoj det skulle vara om Ola o Per kunde gör spelningar på festivaler… få med några dansare o som kan sångare…. skulle gärna vilja se dem spela i halmstad igen…

 16. Jag skulle vilja se Ola, Per och Mora – tre röster, tre gitarrer/olika stränginstrument (mandlin, banjo). Det är allt som behövs. Inget ont om andra medverkande – men jag misstänker att det är så Ola och Per skulle låta och fungera bäst.
  Och vad passande ett sådant arrangemang hade varit på just sommarfestivaler – där det ju ska vara lite Crosby, Stills & Nash-stuk på det hela…

 17. Hej, ville bara göra ett inlägg om spelningen i Boden. Jag var på plats och spelningen var ”grymt” bra. För att inte tala om vad Ulla Bella gjorde.
  In i mitt hjärta gick ”Sköna sommar”…
  Glad sommar och hoppas vädret blir bättre
  hälsningar ”stockholmskocken i norr”

 18. det var ju synd att inget skrevs på hemsidan om kommande spelningar o annat skoj… vad ha hänt med tävlingarna som man kunde delta i ??..

 19. Yep, det är information som verkligen hör hemma på denna webbplatsen. Jag hade kanske inte åkt från Skåne till Boden. Men jag hade i alla fall funderat på det noga … om jag vetat om det.

 20. Ja instæmmer… Lite mer skrivande hær væcker ju också større intresse Saknar också tævlingarna o dyl som fanns hær tidigare Kom igen Ola !!

 21. Ingen som reagerar på att Ola ska flytta i Augusti? Förlåt om jag verkar alltför nyfiken, men det skulle bara va lite kul att veta vilken stad du valde Ola? Men det ger sig väl….

  Ja, blir det fler spelningar så är jag i alla fall intresserad av det. Hoppas att det blir så!

 22. Va? Skall Ola flytta? Hoppas du hittat en bra plats… ser framemot kommande spelningar.. stora som små…… Rock On.

 23. Har också missat att han ska flytta… Men det behöver väl inte innebära att det är till en annan stad..? Kan ju lika gärna vara inom Malmö.

 24. Det var ett tag sen här skrevs om Olas flytt…. då var det en del som tyckte att Malmö o Ola hör ihop.. han o Per som introducerade danska weinerbrödet i sverige 🙂 tack vare skumberg.. hehe

  få se vart ola flytta någonstans men inom malmö tror jag knappast för han ha nämnt det någon gång varför.. fast det få han skriva om själv igen…

  hoppas också få se han på scen snart igen.. någon spelning när ens egna hemtrakter.. ha det så bra …

 25. Värst vad tyst det var här nu då… ingen som ha nått att skriva ??
  var ha du tagit vägen Ola eller någon annan som bruka skriva…
  fullt upp med att packa o så inför flytten ??

  kom igen gott folk skiv…

 26. Jag är i alla fall här inne och tittar nästan varje dag! 😀

 27. Är redo att bli bashad för detta, men detta är kanske den enda bloggen i Sverige där besökarna är mer aktiva på sidan än de som kör den. Vilket syfte fyller den?

  /J

 28. Syftet är att man kan följa lite om vad som händer i Olas liv. Ola har kanske fullt upp, så därför skriver han inte så ofta.

  Jag tycker inte det spelar så stor roll hur ofta Ola skriver. När han väl skriver så är det väldigt intressant att läsa. För mig i alla fall.

  Eftersom Ola är min största idol från barndomen, så kan jag inte annat än respektera detta. Har man inte detta tålamod så behöver man ju inte gå in på sidan, eller?
  Han gör ju trots allt detta för oss, inte för sig själv. Om han så bara skriver varannan månad så väntar jag tålmodig vid datorskärmen.

  Hoppas att alla får en underbar sommar!

Kommentarer är stängda.