Solstollarna

Nu ger jag upp

Efter att försökt komma ut på nätet några timmar ger jag nu upp. Ja, jag menar då från min PC, men det går bara inte, och därmed kan jag inte blogga ordentligt. Nu skriver jag från Macen, den krånglar aldrig, men jag kan inte lägga in bilder härifrån.

Thor-Björn håller inte med, men jag hävdar bestämt att allt tar längre tid sen vi började använda datorer. Jag är aldrig ledig nuförtiden, så var det absolut inte förr.

Gonatt
Ola

12 kommentarer

 1. Datorer är nog det mest frustrationsframkallande fenomen som finns näst efter det orange kuvertet med pensionsprognosen….

 2. Hej! Jag har använt Mac sedan 1985 och aldrig haft problem. För närvarande har jag en stationär och tre bärbara. Eventuellt blir en bärbar till salu i oktober…

  mvh hisskompisen Stefan

 3. mm.. vad gjorde folk förr innan datorn kom in i ens vardag ?..
  nåja.. att datorer kan krångla har man själv varit med om.. o en sak som jag ha råkat ut hos en del pc ägare är när internet inte funka o allt är inställt som det ska… så avinstallera nätverkskortet genom enhetshanteraren, starta om datorn, låt den hitta kortet på nytt.. då bruka det gå o komma ut på nätet igen… prova annrs stänga av mjukvarubrandväggen om du ha o se om det är den som ställer till det..

  nu väntar jag spännt på nästa DVD… ser verkligen fram emot den… kommer ni skicka med nått signerat kort igen ??.. det som kom i första dvd ha jag satt upp i min lilla Solstolle hörna 🙂
  ha det bra…. ska lyssna på gammal hederlig musik nu från Ström o Dunsö …

 4. A du Ola!
  Du låter precis som alla MAC-användare när dom får sitta framför en PC. MAC-en är med andra ord enligt MAC-användarna ofelbar. Det påstods förr att MAC-en är mer användarvänlig, jag har använt båda delar och vet inte om jag vill hålla med riktigt. Jag har råkat ut för haverier med både PC och MAC, lagom kul när man jobbat ett tag och skärmen flimrat till och det dykt upp bomber på skärmen. (MAC alltså) Så ofelbar är inte MAC…. Datorer oavsett fabrikat eller operativsystem, problem ibland. Så du får sätta dig in i terminolgin för PC så ska du se att det löser sig. Och om nu PC:n är så besvärlig, varför bytte du dator, du kunde ju köpt en ny MAC?
  Hälsningar fr Anne (PC-användare)

 5. Ladies and gentlemen… The Rönn is back. Har ÄNTLIGEN fått bredbandet installerat i nya marklägenheten 🙂 Ni har blivit varnade 😉

  //Johan

 6. Jag köpte min första mac i juni detta året. En MacBook. Jag letar och letar efter fel, men har inte hittat nåt negativt än. I love it!

 7. Jag har bara använt PC under alla år, men jag kan hålla med Ola; PC-datorer är tyvärr långsamma (RAM-minne och grafikkort äts upp på nolltid så fort man gjort något krävande arbete), är känsliga för virus och har en förmåga att hänga upp sig eller krascha på ett sätt som Mac-datorer aldrig gör.

  Anledningen till att jag en gång på 80-talet valde PC var faktiskt Windows grafiska miljö; på den tiden och långt fram såg Mac ut som om det var skapat i Sovjetunionen, med en otroligt tråkig miljö med platta, svartvita dialogrutor.

  Numera har Macs opertivmiljö däremot bättrat sig och till och med nästan blivit trevligare än Windows.
  Hade det inte varit för att Mac i Sverige ännu inte är lika kompatibelt med de instanser jag jobbar med (där är det ofta PC som gäller, däremot utomlnads är det uteslutande Mac som är standard), så hade jag antagligen bytt vid det här laget. Jag är trött på slöa PC-datorer, som sackar ner efter några timmars användning av grafikkortet. Så i mångt och mycket förstår jag Olas frustration.

  Förresten, välkommen tillbaks i etern, Johan Rönn! 🙂

 8. idag har jag hållt på nästan en vecka med att fixa en gammal pc… 8 år gammal o XP på den… sssåååå slö men i fredags kom en annan dator in i bilden som gick mycket snabbare 🙂

  mm.. de gånger jag ha provat en Mac var på någon kurs man gick på under tiden som arbetslös… gillade inte macen då men vet inte om den idag… jag har fastnat för PC sen 11 år tillbaka..trots den har sina sjukdomar o krångel som inte macen har så mycket av.. funka maskinen bra.. kan förstå att nöjda mac ägare ser neråt på oss PC ägare.. men nöjda PC ägare se nog ner på Macen också.. dags o lägga sig.. inte sovit på ca 22 timmar.. o natten till fredag knappt 4 timmar tills man gick upp o iväg till jobbet… nu ska jag dejta kudden.. ha det

 9. De som ser ner på andra, är sådana jag ser ner på.

  Det finns massor av olika datorer. Alla funkar, och har olika för OCH nackdelar. Som datorsamlare testar jag gärna dem alla. Ingen version av Windows kittlar dock mitt intresse.

  Sök gärna information om Sun Sparcstation med Solaris som OS. Apple OSX är underbart! AmigaOS, alla versioner, är mycket tilltalande. Till vardags använder jag Debian Linux, men tvingas använda Windows på jobbet …

 10. Börja sakna dina bloggar Ola o bilder.. hoppas du få ordning på datorn snart.. annars får kanske Per ta över bloggandet tills du få maskinen fixad..

Kommentarer är stängda.