Solstollarna

Ny DVD – men hur ska den se ut?

I dag har jag försökt koppla bort tankarna på gårdagen vilket förstås är omöjligt. Men för några minuter hade jag i alla fall lite trevligt. Eller till och med mycket trevligt. Jag var nämligen på möte hos Auto Images och diskuterade en ny DVD.

Jag ska inte plåga er med detaljer från denna muntra tillställning – som det ju alltid blir när Magnus Gertten är närvarande – utan i stället fråga vad ni tycker.

Jag har gjort det tidigare, men gör det igen. Frågar alltså. Det är ännu inte tänkbart att ge ut någon serie i dess helhet, utan även denna DVD kommer att innehålla diverse klipp.

Men vi har ju faktiskt fått tusentals mail från många av er som köpte ”Solstollar och Toffelhjältar”, och de allra flesta har ju varit odelat positiva. Förutom då det faktum att det inte rört sig om kompletta serier.

Men nu får ni en sista chans att påverka innehållet. Sist och slutligen (som Veronica Leo som illustrerade ”Professor Djurström” alltid sa) är det förstås vi själva som avgör, men självklart tar vi hänsyn till om 658 mail innehåller önskemål om fler scener med bageritanterna eller om ni vill att vi ska visa när Knegoff intervjuar Samantha Fox. Eller när Tullaren överraskar Lena Ph. Eller när vi sjunger ”Tusen bitar”. Eller när Martyna sjunger ”Park Hotell”. Eller varför inte ”Än finns det”, ur vilken Pierre i en kommentar till gårdagens blogg citerar en rad: ”Världen är full utav dårar. Eller när… ja, det finns mycket att välja på.

Ska vi samla ihop det gamla gänget och spela live?

Vet ni vad jag saknar nästan allra mest här i livet? Det är min tidigare lördagsfika med Mora (Skumberg) och Lasse Polis. Och Mora saknar jag alltid, oavsett om det rör sig om fika eller ej. Det har inte alls med saken att göra, men han har också en massa bilder som jag aldrig sett. I går skickade han en. Kvalitén är inte den bästa eftersom jag bara fick den på ett vanligt pappersark. Men jag måste säga, att bättre reklam för att sluta röka har jag aldrig sett.

Vem vill ta en cigarett i sin mun om risken är att man ser så här dum ut?

Ola

Mora och Ola i Gonks, 1967 skulle jag gissa. Gitarren, en Epiphone, är i alla fall tuff. Det är kanske vad jag saknar nästmest, den gitarren.

16 kommentarer

 1. Jaaaaaa. Samla ihop gamla gänget och spela live!!!
  Per-Åke

 2. Jag håller med ”låssaspappan” ovanför! Han bjuder mig nog på en biljett då! =)

 3. JA, ni ska samla ihop gänget och spela igen. Det är inget att diskutera!

 4. Jag vill se mer Britt Dahlén, Lili & Sussie, Mandy Smith och Samantha Fox på nästa DVD. Mer 80-tal liksom. 🙂

 5. Vi vill självklart se mer Britt Dahlén, hon är ju så söt.

 6. Ska vi samla ihop det gamla gänget och spela live? Det var nog det basta forslag jag hort pa lange..!!
  Finns bara en enda komentar till det GOR DET !!
  Haller ocksa med alla som vill se mer av Britt Dahlén Hon e ju nsa snygg och sexig sa ta garna med henne
  Richard

 7. Behöver du ens fråga? JA JA JA JA JA, är mitt svar på frågan om att sammla ihop gänget o spela live!
  Och för att svara på frågan om DVD:n hade jag tyckt att det var kul om vi kunde få se nåt där även resten av bandet frammträder som sig själva o pratar om hur det var under inspelningarna. Bakom kuslliserna matreal och blunders hade oxå vatt kul att se

 8. Håller med om att det är självklart att ni ska ut och spela igen!!!

  Däremot tillhör jag nog de som vill se raka motsatsen till det som Bimbo Boy beskriver. Jag är definitivt INTE intresserad av att se en massa andra stjärnor som Mandy Smith, Samantha Fox osv. Det är ju ER man vill se och höra.
  Och personligen tyckte jag också det var det som var det lite tråkiga med Solstollarna. Ni själva och er musik kom för mycket i bakgrunden bland alla karaktärsketcher och gästartister.

  Jag tillhör som sagt de som gillar era äldre barnprogram och som anser att det är DET som är det riktiga Ola & Per.
  Blir det bara en massa Solstollematerial blir jag besviken. Men något säger mig att majoriteten vill något annat…

  Jag har inget emot att det kommer klipp från Solstollarna, men i så fall vill jag också se mer material från Sångbåten (exemplevis ledmotivet Sångbåtslåt och när Pella och Truls sjunger Nu är natt) och visor ur Drömplanket. Får jag bara se det, så kan ni köra hur många Mandy Smith som helst.

  P.S. Hoppas Jonathan mår bra — efter omständigheterna!

 9. Jag tycker också det var en bra idé som någon annan föreslog tidigare en gång…
  att DVD:n kunde innehålla extra bonusmaterial med ”bakom kulisserna”-klipp och ”bloopers”.
  Det hade varit kul.

 10. Jag skulle SÅÅÅÅÅ gärna vilja se och höra Martyna sjunga ”Sommarnatt kom”, som jag tycker är en av era absolut vackraste kompositioner.
  Snälla!!!! 🙂

 11. Mer av: Första Solstollarna och båda omgångarna av Toffelhjältarna, där Carina Carlsson medverkade. Tycker att det var ett tapp för Solstollarna att CC inte var med i senaste omgången av Solstollarna.
  Tack o hej 🙂

 12. Jag vill också se mer Toffelhjältar.
  Jag mitt nöt spelade aldrig in det, bara lite musik.
  Solstollarna däremot har jag komplett på video,fast det är flimmer och hopp på banden,jag har nästan nött ut dem helt.
  Ja det är en bra idé att ta med lite misstag från filmningarna,det vore jättekul,varför inte ge ut en hel sån film ? Jag skulle köpa 🙂

 13. Jag instämmer med alla andra som skrivit om att vi självklart vill se en till DVD, likaså instämmer jag med Glenn om att inte köra för hårt på gästartister. Hur rolig serien Solstollarna med Ulla-Bella än var, så blev det lite för mycket fokus på gästartisterna. Det var ju inte för att få se Pernilla Wahlgren, Style eller Samantha Fox som man drog på sommarmorgon borta på 80-talet, utan för att skratta åt alla roliga karaktärer, avnjuta den fina musiken och de riktiga stjärnorna i serien: Gänget runt Ola och Per samt de fenomenala sångerskorna Carina och Martyna. Jag vill även se mer från Toffelhjältarna på en ny DVD.
  Jag minns med glädje ett avsnitt då Ola och Per skulle försöka avstyra en romans mellan Carina’s svekfulla karaktär (Min stavning är inte den bästa, var det Jacquline?) och Greve Toffelsparre genom att Ola klädde ut sig till Greven, medan Per klädde ut sig till Hjördis. Givetvis sprang han ju ihop med Gösta.
  Att få återse denna sekvens vore en höjdare. Eller varför inte när Ola och Per, övertygade om att Max var ett spöke skrämde honom så att han svimmade?
  Det finns så mycket….
  // Patrik

 14. Nä, inga gästartister är så intressanta att se. Det Patrik skriver låter bra.

 15. Mer musikklipp såsom California, Taxin Väntar, Big Bang, Skypo.
  Hela musikvideorna i de låtar som inte hela videon visades i tv.
  Och gärna Yezzp. Varför inte alla era reklamer från tv-shoptiden som extramaterial? Reklam borde ju vara gratis att lägga med? =)

Kommentarer är stängda.