Solstollarna

Oj, vad ni skäller!

Ska bara kolla om jag kan skriva inlägg från nya datorn. 

VI ÖPPNADE JU denna sida eftersom vi fick väldigt många – för att inte säga oerhört många – mail med frågor om texter, om vad vi gör nuförtiden, varför inte TV sänder programmen i repris etc. 

OCH DET VAR roligt att skriva, lägga in bilder, musik, texter, besvara frågor, läsa era kommentarer – ända tills några började kritisera det vi skrev, eller snarare mästra oss. 

VI KAN JU, om vi vill, ta bort funktionen att kunna kommentera, men det tycker vi skulle vara tråkigt. Men den här sidan är ju ingen debattsida, inget forum, utan bara en presentation av det vi gjort. Nej, nu ska jag se om detta funkar (men jag ser redan att det blir konstigt).

Hälsningar 

Ola 

91 kommentarer

 1. Det är väl mest en som gnäller. Håller med föregående talare, skit i honom. Sidan var väldigt bra förut, lite rolig ’inside information’, tävlingar etc.

 2. Jo, ett forum för oss fans är det väl ändå Ola?! Jag tycker en absolut majoritet av inläggen är oerhört positiva och visst är det roligt att det blivit fart på sidan igen med bl. a. ”adepterna”? Även om viss inlägg kanske är väl långa. Visst finns det klagomål, men många av dem är ju egentligen önskningar om framtiden. Klagar jag om jag tycker att ni huvudsrollinnehavare bör skriva oftare? Det tycker inte jag! jag öppnar den här sidan varje dag för att se om det finns något nytt och idag blev jag först glad, men senare lite förvånad av din kommentar om mästrande: jag läser kanske bara allt positivt, men det tror jag inte! Debattsida: NEJ! Forum för fans:Ja! Här kan man kommunicera med likasinnade och det vore förfärligt om den funktionen försvann! Då dör sidan, och det hoppas jag Ola,att Du inte vill! Ska gå in och sätta på den gamla singeln Goin´round! Blogga ”lite” oftare här! Vi är många som vill läsa dina tankar, men snälla: ta bort negativismen och tänk på alla vi positiva och nya besökare som har hittat hit och blivit lyriska!

 3. Det är en svår grej det där… Aldrig haft fans så jag kan väl inte säga att jag vet hur det känns, men… tror faktiskt att jag hade skrivit åtminstone lite oftare, och helt enkelt modererat kommentarerna och plockat bort de onödiga så att säga.

  Synd att det känns som det känns, hoppas lusten och orken hittar tillbaks.

  Usch vad dystert det känns just nu. Inga DVD-släpp av serien, inga fler släpp från Auto Images heller, inga fler konserter, och nu, som det verkar, inte heller några fler blogginlägg.

  Tack för det du skriver i alla fall!

  /J

 4. kul o se att nått nytt skrevs här.. synd att där finns dom där ute som inte alls uppksatta vad Per o Ola ha gjort.. för mig är de ännu idag bäst 🙂
  fast inget nytt ha släppt, tacksam att denna sidan kom upp så man på nått sätt kan komma i kontakt med duon o kanske resten av gänget som kan vara här inne o smyg läser vad vi trogna fans skriver.. 🙂

  sen är det ju kul att denna sidan tycks vara en samling plats för den skara fans som växte upp med t.ex. solstollarna.. hur stor fan skaran är vet jag inte….

  kan förstå ola att när folk börja kritisera saker o ting så få förlora man ju intresset o lusten att skriva mer…. vill inte se denna sida död… hoppas lusten o orken kommer tillbaka för ola o per .. så den här sidan åter igen kan bli lika skoj som förr.. skrevs en hel del då o en o annan tävling samt intervjuer med b.la Jenny Bergqvist som sjöng Väv av Legender jättebra…

  ha det bra allihopa…

 5. Hej Ola…
  överge inte denna sida för att där finns någon som bara vill förstöra för oss andra genom att kritisera…. du som ännu ha kontakt med de flesta från solstolle/toffel gänget.. vad hitta dom på idag ??.. skriv gärna om det för just sådant o andra saker kom ju den här sidan till för…

  suck man tänker tillbaka 2007 på spelningen i malmö.. hadde gärna viljat gå på flera sådana en sommar… Sommaren 2007 var det bästa som hänt en 🙂

 6. Hej!

  Upptäckte ”solstollarna.nu” i går. Jag tycker att det är jätteroligt att sidan finns. Solstollarna och Toffelhjältarna tillhör de klart bästa tv-programmen från min barndom, minns speciellt de magiska julmornarna då Toffelhjältarna sändes. Hoppas verkligen att serierna kommer att repriseras snart och att Ola, Per och de andra, kommer att göra fler tv-program tillsammans i framtiden. Tack för en bra sida.
  /Fredrik

 7. Det är tråkigt att vissa ska förstöra för alla andra! Jag hoppas att ni struntar i dem och fortsätter att skriva och uppdatera sidan. Det skulle naturligtvis vara kul om ni kunde skriva och uppdatera sidan lite oftare, det skulle bara göra sidan än mer intressant och populär. Men det jag önskar allra mest är att en gång få se bägge omgångarna av Toffelhjältarna och Solstollarna i sin helhet. Det bästa vore om de kom på DVD i sin helhet för då kunde man se dem när som helst. Jag skulle också vara beredd att betala en bra slant för hela serierna med Toffelhjältarna och Solstollarna på DVD. Tyvärr så verkar det inte så hoppfullt att Toffelhjältarna och Solstollarna kommer att visas i repris eller att ges ut i sin helhet på DVD. Så man vår väl nöja sig med era två DVD-filmer med klipp från bl.a. Toffelhjältarna och Solstollarna. Dessa två DVD-filmer är jättebra men man skulle naturligtvis vilja ha mer!

 8. När det gäller solstollarna o toffelhjältarna kommer ut på dvd så är vad jag tror största hindret att få loss rättigheterna till serierna plus att dem som ha rättighterna till artisterna som dök upp i ndra säsongen av solstollarna samt små disney klippen från toffelhjältarna vill väl ha en bit av kakan med när det gäller pengar.. så få ut seriena i sin helhet på dvd kan bli en dyr historia… tyvärr…. ha det

 9. Nog är det så att det är rättigheter till artister och disneyklipp kostar en hel del. Men om viljan bara fanns hos SVT skulle det gå. Exempelvis sände SVT julen 1995 repris av ”Midvinterbio med Lennart R. Svensson” som tidigare hade sänts julen 1988. Om nu någon minns detta jullovsprogram så innehöll det en hel del tecknade filmer. Det kan inte heller ha varit gratis att sända detta program i repris. Så nog tror jag att man kan sända även Solstollarna och Toffelhjältarna i repris om bara SVT vill. När det gäller artister som medverkar så borde väl rättigheterna bara gälla för när de uppträder och sjunger en låt eller gäller det även när de medverkar i en sketch med exempelvis Ulla-Bella? Om rättigheterna bara gäller när artisterna uppträder och sjunger en låt så skulle man i värsta fall kunna klippa bort dessa scener och man borde också kunna klippa bort de tecknade klippen i Toffelhjältarna även om det nu skulle vara trist. Är det föresten någon som kommer ihåg vad det var för tecknade klipp i Toffelhjältarna, jag tyvärr glömt bort?

 10. Ja, jag kommer ihåg dem, och om jag inte gör det kan jag titta på dem i sin helhet! jag är priviligierad!

 11. Vet inte om uttryckte mig tillräckligt tydligt så jag tänkte försöka förtydliga mig. Först och främst så vill jag säga att jag inte är någon expert på rättigheter. Jag förstår dock att man måste köpa loss rättigheterna från SVT och att artister som framför egna låtar i Solstollarna äger rättigheterna till sina egna låtar, eller rättare sagt så är det väl skivbolagen som äger rättigheterna till artisternas låtar? Hur som helst så har de rätt att få betalt för sina framförande av egna låtar om man skulle ge ut Solstollarna i sin hethet på DVD. Men när artisterna medverkar i scener med exempelvis Ulla-Bella eller gör reklam för en Knegoffsprodukt så kan det väl inte vara artisterna/skivbolagen som äger rättigheterna till dessa scener? Rättigheterna till dessa scener måste väl rimligtvis tillhöra SVT eftersom det väl är SVT som äger rättigheterna till Programmen? På solstollarna.se finns det exempelvis bilder på Samantha Fox, hur är det med rättigheter där? Krävs det att Per och Ola betalar för att få visa dessa bilder? Det tror jag inte eftersom det inte är artisterna som äger bilderna och således inte rättigheterna till bilderna.

  Man skulle kanske kunna redigera bort scener där artisterna framför sina egna låtar och på så sätt få ner priset på en ev. DVD-utgivning? Om det skulle vara enda sättet att ge ut dessa serier i sin helhet (nästan i sin helhet) till rimliga kostnader så skulle jag tycka att det var helt okej. På liknade sätt skulle man kunna redigera bort de tecknade klippen i Toffelhjältarna. Det är ju trots allt Per och Olas program man är mest intresserad av!

 12. Nu är jag på skrivhumör! Nu ska dock inte tjata mer om rättigheter! Det jag nu vill säga är att det vore kul om det kunde hända något nytt på denna hemsida eller att Ola och Per hade någon positiv nyhet att komma med så vore det jätteroligt. Jag hoppas att Ola och Per inte tycker att jag ”kritiserar” eller ”mässar” dem för att jag säger detta men det behövs lite nyheter för att hålla intresset uppe för hemsidan.

 13. Hej Ola och Per!
  Köpte DVD-filmerna med det bästa från era TV-serier häromdagen och det väckte många, varma minnen från barndomen. Sådan kvalitet på barnprogram finns inte idag! Blev till och med så sugen på danska wienerbröd med chokoläääde i att jag fick ta färjan över till Helsingör och köpa ett par 🙂

  Mycket bra hemsida förresten. Här finns mycket roligt att läsa. Ser fram emot mer info om vad de andra skådespelarna gör idag längre fram.

  Mvh Jonas

 14. Jag tror att anledningen till att vissa ”kritiserar” och ”mässar” egentligen handlar om att många har byggt upp en stor förväntan på att Toffelhjältarna och Solstollarna en vacker dag skulle ges up på i sin helhet på DVD eller visas i repris på TV. Men när det nu går upp för allt fler att det förmodligen aldrig kommer att ske så blir många väldigt besvikna, vissa så besvikna så att det går ut över Ola och Per, vilket är synd. När det gäller solstollarna.se så är det ju litet av ”nyhetens behag”, först är man så otroligt lyrisk över att solstollarna.se finns och att det går att beställa era DVD med klipp från era serier m.m. Men ju längre tiden går så vill bara vill ha mer och mer av era serier och det gör säkert också att många kanske blir lite frustrerade, då går det säkert också ut över Per och Ola, tyvärr!

  Men jag hoppas att ni trots allt orkar fortsätta och blogga och uppdatera sidan m.m.

 15. Jag stavde lite fel så här kommer inlägget igen!

  Jag tror att anledningen till att vissa ”kritiserar” och ”mässar” egentligen handlar om att många har byggt upp en stor förväntan på att Toffelhjältarna och Solstollarna en vacker dag skulle ges ut i sin helhet på DVD eller visas i repris på TV. Men när det nu går upp för allt fler att det förmodligen aldrig kommer att ske så blir många väldigt besvikna, vissa så besvikna så att det går ut över Ola och Per, vilket är synd. När det gäller solstollarna.se så är det ju litet av ”nyhetens behag”, först är man så otroligt lyrisk över att solstollarna.se finns och att det går att beställa era DVD med klipp från era serier m.m. Men ju längre tiden går så vill bara vill ha mer och mer av era serier och det gör säkert också att många kanske blir lite frustrerade, då går det säkert också ut över Per och Ola, tyvärr!

 16. Jag hoppas att ni trots allt orkar fortsätta och blogga och uppdatera sidan m.m.

 17. tja.. värst vad du var på skrivhumör David…
  igentligen tror jag bara det är musiken i serierna som inte är från ola och per som musik(skiv)bolagen vill ha en slant för… samma med disney klippen på toffelhjältarna… att artister visar sig på tv med t.ex. ulla-bella så är det ju inget man kan kräva betalt för….

  synd att SVT inte kan komma på bättre tankar o släppa ut seriena på dvd.. så mycket annat från svt finns ju att skaffa på dvd som gick på tv förr.. även i någon av de ”releasen” finns väl en o annan artist i också..

  klart man även kom ihåg andra program i sin ungdom.. som finns o skaffa.. pannkakstårtan, trazan apansson, tesked gumman, a-ö. fem myror är fler än fyra elefanter.. m.fl.. fast inget slår det som per o ola gjorde.. hadde gärna vilja se de program de gjorde igen..

  som nån skrev att man kunde redigera bort eller klippa bort artisternas sång nummer i andra säsongen av solstollarna för att få ut serien på dvd.. skulle också få bort en del av magin som gjorde solstollarna så speciell..
  vem kan glömma samantha fox t.ex. sjunga på scen tillsamans med martyna.. eller henrik som var den enda artist uppträdde på skumbergs båt 🙂

  värst vad man var på skrivhumör .. hehe… men det är kul om fler kommer in o skriver… jag hoppas också att per o ola få tillbaka orken o lusten att uppdatera sidan oftare .. som det var förr då var det spännande komma in här varje dag…

  ha en bra kväll…

 18. Hej på er!
  Ibland har jag undrat vart ni tog vägen! Hittade hit av en ren slump efter att ha läst allt skitsnack om pedofili.
  Professor Djurström och Göte Skötare, kan man knappast anklaga för pedofili. Det var ju så det hela började. Miljö- och djurengagemang uppfatar jag det som. Som sedan ledde vidare till flera ”galenskaper”. Jag har aldrig uppfattat det så, och då ummgicks jag lite med Ola.
  Min dotter lärde sig tidigt att säga ”Wienerbröd med sjokolaaade” och tyckte det var skoj för att det var så blandat och tokigt.
  Vi flyttade från Malmö 1984, till Sala.
  Hör gärna av dig, Ola!
  Lycka till båda två!

 19. Tjena, nu har jag sett de 2 filmerna i min nyinköpta solstolle-box.
  Tycker att innehållet är helt suveränt, precis lika bra som jag tyckte att det var när det sändes.Är säker på att mina barn, när de blivit lite äldre, kommer att gilla klippen från serierna.

  Ha det bäst

 20. Jag ÄLSKAR solstollarna önskar så att allt kunde släppas på DVD. Kramar en tjej föd i mitten av 80 talet som missade allt det här.

 21. det är bara skitsnack folk kommer med om ola o per när sol stollarna hadde gått på tv.. kan inte komma ihåg det var om just pedofili utan där var nått om direktör knegoff om att han ägde ett nudist bad eller sådant.. var ju inget naket i serien ju.. tjusiga kvinnor i bikini o baddräkt o sådant är inget fel … det höll ju ihop med sommaren, stranden.. se ju lika mycket hud om man själv är på stranden en sommar…

  folk som skriver skit om ola o per vill bara ge duon ett dåligt ryckte…
  de har gjort så många bra o roliga program som håller sig ännu idag.. synd där inte finns möjlighet att se dem igen

 22. Men……………. Fyller du år idag Ola!!? Grattis, grattis och grattis

 23. Visst förstår jag att Ola har annat att göra än att blogga! Men då skulle väl Per eller Bo ”Skumberg” Mårtensson kunna blogga någon gång? Som det är nu så är det i stort sett bara Ola som bloggar. Sedan så behöver det inte vara så märkvärdigt, de behöver inte skriva några ”romaner” till inlägg. Ju oftare det bloggas och ju oftare solstollarna.se uppdateras m.m. desto populärare blir solstollarna.se! Grattis på födelsedagen i efterskott Ola!

 24. Nu tänkte jag bara lätta upp stämningen lite med att berätta om ett minne som jag har och som är indirekt kopplade till Solstollarna! Det hela handlar om den runda båten som Skumberg körde. Jag har nämligen haft det stora nöjet och privilegiet att få provköra en sådan båt! Det hela skedde vid Pite havsbad, jag är dock lite osäker på vilket år det var, men jag tror att det var i början av 90-talet. På den tiden så hade Pite havsbad en liten pool med sådana runda båtar som den som Skumberg hade. Det var en speciell upplevelse, särskilt när man kom ihåg att Skumberg hade kört en sådan! Tyvärr så finns inte båtarna längre kvar och jag tror inte heller att den lilla poolen finns kvar!

 25. Grattis i efterskott, Ola. Jag hoppas att du blev behandlad som den kung du är!!

 26. Sluta att hacka på Per och Ola, dom bloggar när dom känner för det!!
  Ju mer folk dom traggar ju mindre kommer dom att blogga tror jag!!
  Ola och Per e bäst!!! =)

 27. Du Sara, tycker du att det är att ”hacka” för att jag tycker att Ola och Per borde blogga oftare? I så fall har du väldigt ömma tår! Jag hackar inte, jag är bara helt övertygad om att det bästa för bloggens och hemsidan är om de skulle kunna tänka sig att blogga lite oftare och uppdatera hemsidan lite oftare. Det är bara en åsikt och en önskan jag har och det kan knappast vara att ”hacka”! Läser man gamla blogginlägg så ser man att det var en helt annan aktivitet förr, men någonting verkar ha hänt.

 28. För att hjälpa Ola och Per lite på traven med hemsidan har jag skrivit till dem och gett några förslag på hur hemsidan kan förbättras och uppdateras. Så inte hackar jag, jag vill ju bara att hemsidan ska bli så bra och populär som möjligt!

 29. Det är synd att det är så lite som handlar om Ola och Pers program på bloggen. I stället ska vi fans, inklusive jag själv, tjafsa med varandra om allt annat! Jag har skrift mycket positivt om Ola och Per både på bloggen och via mail till Ola och Per. Dock så tycker jag att man måste få ha synpunkter om man tycker att det är något som Ola och Per kan förbättra när det gäller bloggandet och hemsidan.

  För att återigen lätta upp stämningen tänkte jag bara berätta om ett roligt minne jag har som är indirekt kopplat till Soltollarna. Minnet handlar om när jag började äta chokladkakor för första gången i mitt liv. Naturligtvis var det i samband med Solstollarna och reklamen för Knegoffs nötnougat. Givetvis förstod jag att Knegoffs nötnougat inte fanns i verkligheten, men varje lördag försökte jag ändå att hitta någon chokladkaka som åtminstone liknade Knegoffs nötnougat, men förgäves! Istället provade jag varje lördag en ny chokladkaka och härmade reklamen för Knegoffs nötnougat. Jag undrade länge vad det egentligen var för choklad som användes i reklamen för Knegoffs nötnougat, men nu vet jag att det var Cloetta! Så här i efterhand förstår jag att det måste ha blivit stor efterfrågan på choklad med tanke på Knegoffsreklmen och det var säkert fler än jag som började äta choklad i samband med Solstollarna!

  Ha det bra, allihop!

 30. Jag förstår inte varför folk bråkar så mycket. Har ofta hört folk beskriva ”Solstollarna” som ”gubbsjukt” med alla lättklädda artister. Man glömmer dock bort att modet på 80-talet (som jag för övrigt älskar) var rätt vågat i sig. Se bara på artister som Sabrina, Samantha Fox och Lili & Susie, som är mina personliga idoler. Det var ju inget Ola & Per hade makt över.

  Sedan glömmer folk att programmet faktiskt utspelade sig på en strand. Vad skulle de ha på sig? Päls? 😉 Programmet hade även manliga artister på besök. Att majoriteten var kvinnor ser jag snarare som ett steg för jämlikhet.

 31. Nej David jag har inga ömma tår, precis som du så säger jag bara vad jag tycker!!!

 32. När det gäller rättighetsfrågan så vet nog våra vänner Ola och Per vad som gäller. De släppte ju en ”best of solstollarna” vhs-videokassett på 90-talet. Den innehöll ju flera artistframträdanden. Vore dessutom intressant att få veta hur försäljningen på den gick. Hur många som släpptes och hur många som såldes.

  Vore intressant att höra lite om hur det funkar med rättigheter.

 33. Förmodligen är problemet att det är så mycket att ge ut och betala rättigheter för om man skulle ge ut bägge omgångarna av Toffelhjältarna och Solstollarna på DVD. Den stora utmaningen vid ett ev. DVD-Släpp av dessa serier i sin helhet skulle vara att nå ut till folket att serierna fanns att köpa på DVD. Jag hade själv totalt förträngt Toffelhjältarna och Solstollarna ända tills jag av en slump hittade Solstollarna.se. När jag hittade solstollarna.se kom jag naturligtvis ihåg Toffelhjältarna och Solstollarna och hur mycket jag tyckte om dessa serier när jag var barn. Jag tvekade inte en sekund att beställa deras två DVD med klipp från bl.a. Toffelhjältarna och Solstollarna! Jag skulle heller inte tveka en sekund att köpa dessa serier om de gavs ut i sin helhet på DVD! Det jag vill säga med detta är: Hur många andra personer finns det runt om i Sverige som totalt har förträngt Toffelhjältarna och Solstollarna och som inte skulle tveka en sekund att köpa dessa serier om de gavs ut i sin helhet på DVD? Det gäller att få alla dessa personer att minnas Toffelhjältarna och Solstollarna köpa en ev. DVD-utgivning med dessa serier i sin helhet. Anledningen till att många förmodligen har förträngt Toffelhjältarna och Solstollarna beror ju på att SVT aldrig har visat dessa serier i repris. Så man kan faktiskt säga att SVT har försvårat för en ev. utgivning av Toffelhjältarna och Solstollarna i sin helhet på DVD!

 34. Väldigt mycket solstollar och toffelhjältar där, det är humor 🙂

 35. Jag vet att jag nämner Solstollarna och Toffelhjältarna ofta när jag skriver, men det är för att ingen ska missförstå vad jag skriver om. Dessutom är jag akademiker och har skrivit en del uppsatser i mina dagar och då skulle man gång på gång upprepa sig så att läsaren inte missförstod vad man skrev om, trots att jag själv tyckte det var tjatigt! Så jag är nog lite skadad av allt uppsatsskrivande!

 36. Men man ska inte heller upprepa sig hur mycket som helst, vilket jag ser att jag har gjort! Men jag orkar inte lägga ned hur mycket tid som helst när jag skriver ett inlägg!

 37. Egentligen förstår jag inte din förra blogg, Ola. Skäller??? Jag tycker inte det är skäll, snarare att man vill ha mer kontakt och mer information! Öppnar fortfarande denna sida mer än en gång per dag och om det är skäll att jag vill få den uppdaterad använder vi inte samma språk! Ha det bra Ola och övriga! Jag hoppas ni skriver snart, med bra nyheter!

 38. Ne, här händer inget på den här sidan. Lite tråkigt för dom som så tydligt uttrycker sin vurm för solstollarna. Att sen Ola tycker att det skälls, han uppfattar det väl på sitt eget speciella sätt (som vanligt). Men Ola, det är lite taskigt att ”hota” fansen med sidnedläggelse. Man ska vara rädd om sina fans! Du borde tvärtom vara glad att så många tycker du och dom andra solstollarna är så bra.

 39. Hemska tanke, kan det vara så att det inte finns något att promota längre och då är fansen inte intressanta? Man kan ju undra, innan konserterna var det bloggande i mängd och nu lyser bloggandet med sin frånvaro. OK att man inte har tid att blogga var dag men några gånger i månaden skulle väl kunna hinnas med Ola? Eller be Mora eller Per om hjälp.

 40. Det är tråkigt att ingenting längre handlar om Ola och Pers livsverk, men jag förstår varför det har blivit så här och det beror inte enbart vi fans!

 41. (Typiskt! Jag glömde ett ord! Därför kommer inlägget igen men nu korrigerat så ingen ska missförstå något)

  Det är tråkigt att ingenting längre handlar om Ola och Pers livsverk, men jag förstår varför det har blivit så här och det beror inte enbart på vi fans!

 42. David: Att det skule bero på fansen tror inte jag men vad är din teori?

 43. Till Anne:

  Vad jag menade var att jag kan förstå att det blir jobbigt för Ola och Per när många fans klagar. Jag har gått igenom gamla blogginlägg och nog är det vissa inlägg som inte är så snälla och trevliga! Det är lätt att vara för kritisk när man sitter vid datorn och inte behöver möta den man kritiserar! Vi har alla ett ansvar för hur vi uttrycker oss på bloggen! Om Ola och Per bara får höra klagomål hela tiden så förstår jag att de inte har lust att skriva! Samtidigt är det inte bara fansens fel att det har blivit så här. Om bara Ola och Per kunde blogga lite oftare och uppdatera hemsidan lite oftare så skulle vissa fans inte blir så frustrerade och då skulle Ola och Per slippa en massa trista kommentarer och klagomål. Det finns ett gammalt ordspråk som passar bra in i detta sammanhang och det lyder så här: ”Det är inte ens fel att två träter!”

  Ha det bra allihop!

 44. Jag får ta och lätta upp stämningen och skriva lite om Solstollarna och Toffelhjältarna eftersom ingen annan verkar vilja göra det! Tänk om dessa serier kunde komma på DVD i sin helhet eller visas på TV i sin helhet, det skulle vara helt fantastiskt! Jag är helt övertygad om att dessa serier skulle hålla än idag och fortfarande tycker jag det är roligt när Knegoff blir Ulla-Bella! Det är annat än vad man kan säga om vissa modernare humorserier som gjordes av ett annat välkänt humorgäng på 90-talet! Det känns bara så meningslöst att Solstollarna och Toffelhjältarna, dessa kulturskatter bara ska ligga och samla damm i ett arkiv år ut och år in.

  På den ena av Ola och Pers DVD finns ett klipp från en serie som heter Gammalt och Nytt. Denna serie verkar också vara mycket bra. Tyvärr var jag så liten när den sändes så jag har inget minne av att den serien. Det skulle vara kul om någon som har sett denna serie och kommer ihåg den kunde skriva lite om den på bloggen! En lustig sak är att jag kommer ihåg mer av Solstollarna och Toffelhjältarna än Cosmoz och Yezzp, trots att Cozmoz och Yezzp är nyare! Från Cozmoz har jag bara ett svagt minne av rymddräkterna och logotypen för Cozmoz. Från Yezzp kommer jag inte håg någonting överhuvudtaget!

 45. Jag har de flesta avsnitten från ”Gammalt och Nytt”, som borde blivit en julkalender! <tyvärr inte på DVD utan gamla originalinspelningar på VHS direkt från när programmen sändes!
  OLA! Ta dig kragen nu och skriv något; Klaga gärna på mig och andra, men skriv på ditt så roliga, humoristiska och fantastiska sätt!

 46. Hej.
  Vad jag kommer ihåg av det ni producerade är en massa trevliga program, ofta med en bra innebörd( – eller baktanke – ((men det låter inte så bra :-)))).
  Jag själv är en ”gamling” med flera barn där jag och min äldsta tittade på många av era program och hemskt gärna skulle vilja se några av era produktioner igen.
  För några år sedan efterlyste jag era program, och nu har jag hittat några av dem – och även min mest efterlängtade melodi på er hemsida (och lyssnat på den).
  Tack för det ni gjort för oss i underhållningsväg. Det är ovärderligt.

  Jag hoppas att ni inte drabbas av alltför många negativiteter, men det är ju som i en av era melodier – 4:e versen, sista raden…

  Ha det bra. Än finns ””bra”…”…

 47. Hejsan!
  Fick er hemsida av min brorson eftersom han gillade Cozmoz. Jättekul att se och läsa! Det var länge sedan nu men jag hade jättekul under inspelningen. Ha det gott önskar
  Tina Stierna
  Närmsta kvinna till chefen för hemliga polisen=)

 48. Jag läste att SVT snart ska släppa gammal klassik såpopera i sin helhet på DVD, nämligen Varuhuset! De börjar med första omgången av serien och sedan ska de även släppa de övriga omgångarna av Varuhuset. Varför skriver jag nu om Varuhuset kanske vissa undrar? När jag hörde detta om Varuhuset så blev jag glad eftersom det också var en bra serie som jag följde på 80-talet. Mina tankar gick naturligtvis också till Ola och Pers mästerverk Solstollarna och Toffelhjältarna och en liten, liten, liten, liten, liten, strimma av hopp tändes inom mig! Tänk om dessa serier också kunde komma ut i sin helhet på DVD! Så kom igen nu SVT, chocka oss och ge ut Solstollarna och Toffelhjältarna i sin helhet på DVD!

 49. Jag tycker ola skall stänga möjlighet till att kommentera och fokusera på att skriva inlägg som vi vill läsa. en bra början.

  Kom igen Ola…..

 50. Jag tycker Ola har fel om han säger att detta inte skulle vara ett ”forum”. Här bör det finnas plats inte bara för ”Stollar” utan i synnerhet för likasinnade som uppskattat deras produktion och vill diskutera detta och ge tips. Självklart skulle vi vilja se mer av ”Stollarna” här inne, det fordras ju egentligen bara ren artighet och uppskattning från deras sida mot deras fans, men egentligen är det väl inte det viktigaste. När jag satte mig ner för att skriva detta tänkte jag först bli jävligt elak (”Vem fan väntar ni på? Messias?) men jag avstår. Jag liksom många andra (inte minst mina barn) uppskattar verkligen allt kul dom gjort. Skulle verkligen va synd om sidan lades ner, och här tycker jag faktiskt, utan elakhet eller skäll, att ”Stollarna” har ett visst ansvar för sina fans och att man ska tänka sig för lite; ”(Fortsätta) Vinna eller försvinna”…….. Vill ni fortsätta att va dom ”vinnare” som Vi tycker att ni är ska Ni kanske sätta er ner och fundera lite…………….

 51. Tjabba…
  tittar in o lämna ett inlägg eftersom andra ha skrivit en hel del sen man skrev sist.. snälla ola o per.. uppdatera sidan.. det var ju så mycket roligare förr… varför blev det tvärstopp ??.. nu ha det gått över en månad sen du skrev något…. du ha väl inte glömt oss, fansen???…. de som verkligen uppskattade vad du o per gjorde ihop… när ni två jobba ihop så är ni bara BÄST!!…

 52. Hej!

  Vill börja med att säga tack till Ola och Per för alla fina program som ni gjort genom årens lopp.

  Nej, jag tycker inte att ni skall ta bort möjligheten att kommentera. Det är ju vansinnigt kul att gå in och läsa alla kommentarer som hela tiden blir fler och fler (just nu 20 inlägg från en och samma person).
  Det ena inlägget tokigare än det andra. Snacka om hysteriska fans.
  Ja, det kan inte vara lätt för Ola att leva upp till alla krav som ställs här, men det är riktigt underhållande att läsa.

 53. Hej! Har aldrig skrivit här förut. Vill bara tala om att jag vill absolut oxå att Toffelhjältarna och Solstollarna ska visas i repris. Jag har varit i kontakt med Programplaneringen på SVT två ggr med några års mellanrum och bett att de ska ta det i beaktande. Tyvärr verkar det som om det inte händer nåt, men det gör det väl iofs inte bara genom att EN person hör av sig. Nu vill jag mana till alla er fans att, liksom jag, ta kontakt med SVT igen och KRÄVA att de lyssnar på oss. Jag menar, så mycket vi betalar i TV-avgift och så lyssnar de inte på en.
  Nej, systrar och bröder, upp till gemensam kamp mot SVT och få dem att lyssna. Ensam är visserligen stark men tydligen inte i alla sammanhang.
  Ha det gott!

 54. Nehe, inget nytt idag heller. Riktigt dåligt Ola & Co…. Ett lysande exempel på hur man inte ska ”behandla” sin fan-club. Synd om alla era fans milt uttryckt. Men no buissnes på G så då struntar man i fansen. Obs! Ola jag skäller inte! Bara konstaterar fakta.

 55. Över en månad och inte ett livstecken…Ttttttt ser inte alls bra ut

 56. Det är knappast ovanligt att stjärnor skriver sällan på sina sidor, även när dom har tid ska dom ha något att skriva om också, dom kan väl inte skriva en massa skit utan att ha lust. Ola får väl inte betalt för det så vad begär ni egentligen? Jag tycker såklart att det är kul när han skriver men jag skulle aldrig få för mej att klaga när han inte gör det, det är bara ohyffsat, och var det mej själv skulle jag ännu mer tappa sugen att skriva något.

  Jag mailade nyligen och önskade Toffelhjältarna i repris på SVT, om ni har tid och lust så gör detsamma, vem vet det kan ju trots allt löna sej.

 57. Håller fullständigt med Anne. Jag är trött på att va artig och snäll härinne, (och jävligt trött på den töntiga bilden, som skulle varit kul om den vid det här laget inte varit så gammal) så nu tar jag bladet från munnen: Ola och Co är fördettingar som levt på gamla lagrar, men som nu är förbrukade. Det beundrande-tillgivenhetskapital dom haft hos mig är förbrukat. Men jag kan trösta andra fans som ståndaktigt fortsätter härinne, att Ola säkert kommer att höra av sig när dom har nåt nytt att sälja. Nej. Jag har inget annat än besvikelse och förakt att leverera denna sista gång jag är här inne. Faan så dåligt sätt att behandla gamla och nya fans på. Vem fan tror ni att ni är??? Har alltid trott åtminstone Ni var befriade från såna divalater! Lägg ner sidan, liksom ni tydligen lagt ner er själva! Ni är slut! Och det vel ni tydligen redan…….?

 58. Kära Jan-Åke!
  Om du nu är så trött på att vara artig, så ta och spara det inom dig själv. Det där var verkligen ord och inga visor. Om du tror Ola vill skriva något när han bara ser sånt här, så tycker jag du kan ta och tänka om. Jag håller med Kaj. Det är verkligen inte lätt att leva upp till alla krav som ställs. Det är ju dessutom det gamla som är lite roligt och jag vet att du innerst inne tycker det också. Det är nämligen inte första gången som du är här inne och kommenterar.
  Om du inte förstått att det finns annat för Ola att göra än att bara hålla den här sidan uppdaterad. Ja, då är du inget riktigt fan. Nu kritiserar du verkligen dom och jag tycker att du ska ta och ställa frågan du skrev till dig själv. Vem fan tror du att du är?
  Fan så dåligt sätt att behandla sina ”idoler”
  Det finns ingen som helst anledning för dom att lägga ner sidan. Det finns fortfarande hur många som helst som uppskattar det dom har gjort och gör. Dom går också in här med jämna mellanrum. Det är bara för dig att sluta gå in här då, men det vet du tydligen inte….! och det kan du tydligen inte….!

 59. Till diverse gnällspikar.. tala för er själva. Varför ska sidan läggas ner? Tycker enbart att det är kul att den finns så att man kan få reda på en del detaljer och bakom-info om de gamla programmen.. en liten nostalgi-tripp, inget mer. Att Ola och de andra ska lägga ner en massa tid att blogga dagligen angående tv-serier som gick för 20 år sedan är väl inget man kan begära…

 60. Till Daniel och Anders:
  Så ni ser inte ett klart samband här. Före konserterna och dvdsläpp så skrevs det massor och nu ingenting. Säger inte det en del om att det är så att när man ska promota , dvs göra reklam för något då är bloggandet en del i reklamkampanjen. Ola var ju väldigt flitig med mer eller mindre dagliga rapporter när det begav sig, sen kom det någon blogg före bokmässan sen otroligt tyst från Ola. Att han är upptagen med annat OK det kan jag köpa till en viss gräns men sååå upptagen att han inte skulle kunna blogga nånting alls nu, det håller jag för föga troligt. Jag tycker faktiskt att det är synd om er fans som så troget besöker sidan och mer eller mindre betraktar Ola som nån slags gud. Ni är rädda att ni ska förarga Ola. Hallå, det är faktiskt så att Ola får vara beredd på kritik och får tåla den. Det är stjärnstatusens baksida. Man får ta det onda med det goda eller tvärtom. Det ingår i jobbet som offentlig person… Sorry Ola! Jag hade hoppats att Ola skulle vakna till men det var att hoppas på för mycket. Men jag borde ju vetat………

 61. När man tittar vad ni fans skriver så förstår ni om Ola inte vill blogga om han får kritik. HJÄÄÄLP! Och ni fortsätter oförtrutet att gratta på födelsedagen, ge beröm osv. Ni är så positiva och hyllar solstollegänget men det verkar ju mest klinga för numera döva öron eftersom inget nytt händer på sajten. Jag kan hålla med om att det Per, Ola & Co gjorde förr var både roligt och underhållande. Det är inte det som jag hänger upp mig på utan den nonchalans som nu finns från Olas sida. Jag tycker nog att ni fans borde få någon liten uppmuntran. Men fortsätt att hylla solstollegänget om ni känner för den saken. Men jag tycker nog att ni snart borde reagera med besvikelse.

 62. Ha ha… ja, det blir bara värre och värre. Det här börjar likna Solstollarna på riktigt!
  Det är väl bara en tidsfråga innan ni börjar skicka döda fiskar hem till stackars Ola.

  Att ni bara orkar…?!?

  Ska man skratta eller gråta när man läser era kommentarer. Jag väljer det första alternativet:)

 63. Jag bryr mig inte om hur ofta Ola bloggar…eller jo det gör jag.
  Ju oftare desto roligare. MEN! Om Ola inte bloggar förrän om 6 månader, 1 år eller 5 år kommer jag ändå att gå in här varje dag och kolla.
  Jag är ett riktigt fan!!!

  Jag är tacksam för allt som Ola/Per gjort.
  Jag är tacksam för denna sida.
  Jag är tacksam för att jag fick växa upp till deras program och att detta påverkat mig till att bli den människa jag är i dag.
  Det finns så mycket sorg, ledsamheter och elände i vårt samhälle och i världen.

  Kan vi inte åtminstone ha en trevlig ton på denna sida??? Har man inget snällt att säga, kan man hålla det för sig själv.

  Så sprid lite positiva saker istället för att klanka ner på allt och alla.

 64. Förstår kritiken, var själv inne på samma spår innan jag tänkte om. Nu går jag mer i Fredriks riktning, jag tror, och tycker, att vi nog borde vara mer tacksamma för det vi fått än det vi tycker vi borde få.

  Håller med Fredrik till 200%, programmen har påverkat en starkt som människa, och stärkte både min fantasi och karaktär som barn.

  /Johan

 65. Instämmer till fullo med vad Fredrik Lindberg skriver.

  /Fredrik

 66. Jan-Åkes inlägg är så naivt och korkat att till och med jag, en spröd och vanligtvis timid kvinna på 50+, blir rasande. Kan du inte förstå att det kan finnas orsaker och konsekvenser som du inte har den blekaste aning om. Tur då att det finns människor som Fredrik Lindberg som vet var skåpet ska stå.

 67. Jag är också glad att sidan finns, och det är inte min sak att ställa krav. Men visst blir jag ytterligare lite glad när det kommer livstecken från hjältarna.

 68. Jag skulle också bli lite glad om det kom nåt nytt…liksom

 69. Det spelar inger roll hur ofta Ola o Per bloggar för här finns så mkt på denna sidan man kan titta på och minnas, helt underbart vad ni har åstadkommit!!=)

 70. HAHAAA! Äntligen hände det nåt här inne!! Jag drog verkligen på rejält för att provocera, och det lyckades! Bra! Tack för påhoppen på mig och mitt tyckande (som avsiktligt var överdivet), men dom tyckandena och era kommentarer kanske har nåt gott med sig; tex. att även dom kära gamla Stollarna syns här inne lite oftare. (?)
  Oavsett vilket, och trots mitt gnäll; ”Stollarna” kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Men min kritik (förutom de provocerande överdrifterna) tycker jag trots allt är befogad.
  Med hopp om att få lite fart här inne med ”Stollar” och fans
  Hälsningar
  Janne

 71. Så talar en äkta förlorare som blivit brutalt bashad efter ett misslyckat försök att få med sig folk i ilska, Jan-Åke! 🙂

  /Johan

 72. Tråkigt med inga uppdateringar! vill inte helt liera mig med Magnussons inlägg, men tycker det är tråkigt när inga uppdateringar sker från stollarna! Något har blivit fel; och det är INTE från oss fans!! Snälla, snälla , snälla (travesti) Kom igen och skriv!

 73. Hehe, Jan-Åke.. Vad var det jag sa? Du kunde inte hålla dig från sidan.
  Och om du vill att jag ska tro på ditt korkade svar nu, så tror du fel. Det var inte alls din avsikt.
  Fart på sidan från fans, haha. Det behövs verkligen inte, med tanke på att det var över 70 kommentarer innan du skrev. Du och alla andra skriver ändå.
  Fart på sidan från Ola och gänget. Då tar du väl ändå fel. Annat ordval hade nog passat bättre då.

  Jag håller med Johan. Du är bara så oerhört besviken. Och nu försökte du desperat rätta till det korkade du skrev med något ännu mer korkat.

 74. Bara att konstatera att den här sidan är stendöd! Finns inget intresse att fortsätta uppdatera den. Skitdåligt Ola!

 75. Det var ju väldans vilket fruktansvärt liv det är på vissa personer. Ingen nämnd och ingen glömd, hmm…… Den första skäller på Ola och Per, den andra skäller på den första, sen måste den första ge tillbaka på den andra och till sist kommer en tredje person in och skäller på de andra två…. Vilken sandlådenivå alltså…. Jag måste bara säga att det är så löjligt med de flesta inlägg här så man kan tro att ni fortfarande är kvar i den åldern ni kanske var i när Toffelhjältarna och Solstollarna sändes i TV.
  Visa nu att ni är vuxna människor som kanske, förhoppningsvis, kan prata om lite roliga saker istället.
  Jag säger precis som Baloo i Djungelboken: Var nöjd med allt som livet ger…. /Lisbeth

 76. Herrgud så kul, you’re back!! eller vi har hittat er – oavsett så är det hur kul som helst, kommer fortfarande ihåg fraser från vår somrar med er och jag har sen jag blev ”sekreterare/assistent” ofta benämnt mig själv som UllaBella sekreterare (inte alla fattar men de som gör vet man har samma humor som en själv)!! Najz att träffas här i cyberrymden!

 77. *ger en känga åt Lisbeth* Det är det här som kallas debatt! 😉 Är det sandlådenivå för att man kritiserar till höger och vänster?

  Man får väl säga att det är smått otroligt att ett inlägg som egentligen inte alls handlar om Solstollarna är uppe i runt 90 kommentarer. 🙂

  /Johan

 78. Till Johan R!
  Jag skulle egentligen inte kommenterat detta, hade jag tänkt. Vill bara råda dig att bli politiker (om du inte redan är det) eftersom du verkar tycka om det du kallar ”debatt”. Denna ”debatten” ger nämligen lika lite som en politisk debatt, dvs mycket ord och lite handling.
  Det jag menade i mitt förra inlägg var att detta är väl iaf inget ställe att hålla på att kritisera Ola och Per för det de inte gör. Bättre är väl att berömma dem för vad de har gjort istället, eller hur????
  /Lisbeth

 79. Jaha, så du menar så. Ja, du har helt rätt. Samtidigt så har jag viss förståelse för att vissa blir lite upprörda. De är ju fullkomligt beroendeframkallande, de här herrarna, och när man inte får något man är beroende av blir man kinkig. 🙂

  Mvh
  Johan

 80. Till Johan R!
  Skönt att du ändå förstod vad jag syftade på till slut. Jag kom ju på att jag nog uttryckt mig lite oklart i första inlägget, därför ville jag förtydliga mig. Jag håller fullständigt med dig om att ”dessa herrarna”, som du uttrycker det, är otroligt beroendeframkallande. Men då ska jag komma med ett gott råd till dig (såvida du inte redan gjort det förstås).
  Ta kontakt med SVT och KRÄV att de ska visa reprisomgångar på Toffelhjältarna och Solstollarna. Det har jag gjort vid några olika tillfällen, men jag tror faktiskt att vi har större chans till det ju fler vi är som är på dem om det. Vill de inte sända repriserna så kan de ju fixa dem på dvd istället, alltså i sin helhet….. Hjälp mig nu att mana alla kända och okända människor till att göra samma sak så får vi väl se om det blir något resultat av det…
  /Lisbeth

 81. Hej Lisbeth!

  Skickat in en namninsamling med 359 namn, men det hjälpte inte precis… Och det var på gång på DVD en gång men det blev inget av det.

  Mvh
  Johan

 82. Känns mest som att den här sidan – numera, när allt elementärt är utrett – handlar om att dia Olas stora ego.

  Tyvärr. Det hade kunnat vara något annat om upphovsmakarna hade haft lite fantasi och självdistans. Jag har följt sidan i ett par år och tycket att det var jättekul i början, men numera konfronteras man bara med bitterchock.

  Har fått för mig att Per hade gjort detta bättre om han haft tid. Han verkar ha mer positiva vibbar och självdistans!

Kommentarer är stängda.