Solstollarna

På väg upp – på väg ner

Somliga av oss är väg upp här i livet, andra på väg ner. Per och jag är uppenbart på väg ner, medan folk i vår omgivning går motsatt riktning. Det är inget konstigt, så är väl livet konstruerat, men det kan kännas konstigt.

Fenomenet illustreras väl av bilden nedan.

Thor-Björn strävar – liksom Turning Torso i bakgrunden – uppåt, medan Per och jag sjunker allt djupare ner i våra solstolar.

Just Thor-Björn och jag är på väg åt olika håll just nu. Äh, säger ni, det där är bara en fånig känsla inombords. Inte alls, Aftonbladet bekräftar fakta. De hörde av sig till mig häromdan och ville göra en intervju till sin bilaga. Och när de gick in på vår hemsida och följde länken till Thor-Björn, ville de göra en intervju även med honom angående hans bok Ängeln vid Hovs Hallar.

Jag blev förstås glad att de ville uppmärksamma TB:s bok. Själv är jag numera mycket misstänksam mot telefonintervjuer. I höstas satt jag nämligen i en sådan intervju i över två timmar med Nöjesguiden som ville göra ett stort reportage om mig i julnumret. Men det blev inget utan bara en liten förödmjukande kommentar om vår DVD.

Och även Aftonbladet har lurat mig en gång i tiden. Så jag avböjde en telefonintervju och föreslog att vi skulle ses i stället. Efter ett kortare möte på redaktionen ringde dom och sa att då var dom inte intresserade. Däremot skickade dom ner ett team från Stockholm som tillbringade en hel eftermiddag med Thor-Björn. Så när TB bjöd på fika i går, var han ovanligt uppåt.     

Även hemma hos Per tar en ny generation över. Här är det sonen Nils som tycker det är dags för pappa, åtminstone som tulltjänsteman Åke Gömstedt, att pensionera sig. Kamraten Max skickar en liknande hälsning till Lasse Polis.

Nu ska jag förbereda för att väcka Jonathan med varm O’boy, bullar och några paket på hans 15-årsdag med hjälp av vår traditionella ”Ska man inte va’ glad – på sin födelsedag – när ska man då vara glad?”. Ja, i den åldern är det väl fortfarande roligt att fylla år. När man är på väg uppåt!

Ola

10 kommentarer

 1. Nej nej inga sådana negativa tankar! Ni är verkligen på väg uppåt ju! ÄNTLIGEN är ni på gång, vi är många som väntat på detta sedan vi var små och ni försvann från rutan.
  Framtiden är er, var så säker!
  Hälsningar Lina

 2. Jag håller med Lina. Äntligen tillbaka! Solstollarna har alltid följt med, ligger där varmt, varmt om hjärtat och det är härligt att det inte försvunnit helt!

 3. Det bär inte neråt, det är bara precis innan det vänder uppåt igen, det har inte hunnit börja att kittla och kikna i magen än, men det kommer snart så var beredd.

 4. Nej, ni är inte på väg ner! Min 5-månaders son behöver barnprogram med kvalite, som era har, när han blir större. Grattis Jonatan! Hoppas att du haft en bra födelsedag och att den fortsätter så.

 5. För mig har ni varit uppe hela tiden och kommer fortsätta vara där. Jättegrattis till Jonathan på födelsedagen. Fina bilder hos Thor-Björn på ert tårtkalas.

 6. Grattis Jonathan !!!! Hoppas du har haft en underbar dag 🙂

 7. Grattis Jonatan så här i sista minuten, men jag hoppas du haft en riktigt bra dag. Massa kramar!

Kommentarer är stängda.