Solstollarna

Pella 40 år. Hurra!

Tänk att lilla Pella, min systerdotter, som var med i vår första TV-serie från Malmö, Sångbåten, och som dessförinnan också sjungit en hel del i radioserien ”Professor Djurström, Göte Skötare och jag”, tänk att hon i dag, eller rättare sagt i går, fyllde 40 år.

Detta är inte Pella utan Jonathan, min son, och Pellas son August. Här är vi i Trelleborg efter en friidrottstävling för några år sen.

Om du tillhör de trogna besökarna här på sidan, lägger du naturligtvis märke till att jag inte skriver på bloggen varje dag numera. Detta beror uteslutande på att jag har problem med mina datorer. Och dom har säkert problem med mig också, för jag skäller på dem ideligen.

Nu ska jag ägna mig åt min kommande enmansshow med arbetsnamnet ”Hur jag misslyckats med det mesta trots utomordentligt goda förutsättningar”.

Gonatt

Ola

 

11 kommentarer

 1. Klicka nu på mitt namn – och skriv på namnlistan för att få SVT att ge ut serierna i sin helhet på dvd!! 😀

 2. När jag gick min första datakurs en gång i tiden så förklarade min lärare att ”Datorer är idioter. De kan bara ge dig tillbaka den information du själv lagt in på den.”
  Ibland har jag känt för att lägga till ”Och knappt det” till ovanstående text, därför att i takt med att programvarorna har blivit mer avancerade och paranojan hos programmerarna har ökat, så har datorerna blivit svårare att handskas med. Nu kör jag med Windows Vista, och av och till får jag inte ens starta ett program därför att jag ”inte har rättigheterna” att köra programmet.
  Detta avhjälps visserligen med alternativet kör som administratör, men det är en irritationsfaktor man klarar sig utan.

 3. En-mans-show? Ser vi verkligen fram emot, hoppas det inte bara var ett skämt bundet till dina datorproblem. 🙂

  Vill passa på och säga adjöken ett par dagar till alla mina vänner här, nu packar jag ner datorn. Späckad vecka, jobb idag och i morrn, flyttlass på onsdag, fyller år på torsdag, flytta på fredag, sista lasset på lördag, möbelera på söndag.

  Hörs kanske igen på söndag kväll!
  //Johan Rönn

  PS. Någon mer än jag som vill se en trailer om den kommande ”Ännu mer Solstollar och Toffelhjältar”? 😀

 4. Snälla, arbeta inte med administratörsrättigheter annat än när systemet ska bearbetas. Ha alltid minst två konton på datorn, varav ett är användarkonot och det andra admin-konto. Detta för att skydda systemet mot oavsiktligt fördärv.

  Om jag inte slutar skriva nu, kommer jag att göra en lååång utläggning …

 5. Den titeln lät så ironisk att jag hoppas att du byter arbetsnamn eller också skojar du bara för att allt känns hopplöst av någon anledning och då finns det ingen enmansshow med det arbetsnamnet. Själv är jag hemma från medeltidsveckan nu, men jag ska strax ta en promenad så bloggandet får vänta lite.

 6. mm.. om du skulle ha enmans show ola skulle det varit kul o se dig igen.. det var ju ett tag sen sist.. dvs på återföreningen i malmö…

  nu över till nått annat… Har ni funderat på en show till vintern som går i Toffelhjältarnas fotspår ??.. kanske vi få träffa alla ansikten från den serien igen.. du o Per spelar åter igen Gösta o Gjördis 🙂 o tvillingarna Hansson … Bo få ta sig an rollen som Max igen o alla de andra som var med…

  ja Grattis på 40 årsdagen Pella!!!

Kommentarer är stängda.