Solstollarna

Per: Har Hjördis sett min tröja?

* Beställ solstolletröjor här * 

Jag glömmer aldrig Hotel Mårtensson i Halmstad. Ola och jag och Bo var på turné i Halland, senhösten 1983. Minns inte vad vi spelade, men jag kommer ihåg att vi skulle fortsätta turnerandet igen efter nyår. Just under de dagarna vi bodde på Hotel Mårtensson fick vi det fantastiska beskedet från Sveriges Television att vi skulle få spela in Julblocket, alltså det som sen blev Toffelhjältarna.

Mitt i all glädjen uppstod nu ett problem: Hur skulle vi göra med de planerade turnéerna i januari-februari? Det blev min uppgift att ringa arrangören, en stenhård kvinna nånstans i södra Sverige, och ställa in turnén. Hon blev rosenrasande förstås och sladden till telefonen glödde fortfarande när jag la på.

Dessvärre har man nu byggt om Hotel Mårtensson, så den gamla telefonen där på väggen i entrén finns inte längre. Men minnena finns i högsta grad kvar.

Och vill du vinna Solstolletröjan (se gårdagens blogg), så kom fram till mig vid Norre Port 18,00 på torsdag och uttala de magiska orden: ”Har Hjördis sett min tröja?”.

Per

5 kommentarer

  1. Väntar på besked från SVT när det kan inledas ett första möte. 🙂 Tack allesamans för ert stöd, vi fick upp 359 namn. Allt över 250 är helt makalöst fantastiskt. Extremt bra jobbat, allihop!

    //The one and only Johan Rönn

  2. Rackarns att man inte bor i Halmstad… när kommer du till Vadstena och bor på klosterhotellet då?:)

  3. Min fråga är nog när han kommer till ”sundetspärla” Helsingborg! där även tullarens kollega Harry Andersson bor?

Kommentarer är stängda.