Solstollarna

Poliser på Cozmozfest

I morgon ska jag ta en fika med Lasse Polis. Ja, han heter ju så i Solstollarna. Egentligen heter han Lasse Sundlöf, men i hela vår bekantskapskrets går han under namnet Lasse Polis. I Solstollarna spelar ju Lasse polis, men han är polis på riktigt också. Han var lite missnöjd med fotot jag lagt in på honom, och det kan man ju förstå. Därför bjuder jag alla damer på en bild från 1987 som ger hans naturliga pondus lite mer rättvisa.

Lasse Polis vaktar direktör Knegoffs röda Merca.

I Cozmoz har Lasse rollen som överstelöjtnant Carl Cassler, chef för SkyPo (rymdpolisen). När vi var klara med inspelningen av Cozmoz, hade vi avslutningsfest hemma hos mig på Friisgatan 3B.

André, Ola och Mora förbereder ostbrickan.

Just denna kväll, var Lasse Polis i tjänst. Men det var en ovanligt lugn kväll i Malmö, så därför kunde han titta in och säga hej.

Lasse som vanligt omsvärmad av damer. Här är det tjejerna som hade hand om kläderna i Cozmoz, Gunnel och Bettan. Oj, vad jag saknar er båda, tänk så mycket roligt vi haft tillsammans!

Medan Lasse var tvungen att ge sig i väg, fortsatte vi andra att festa.

Inte är det konstigt att Helena – som spelar Annika i Cozmoz – valde Zlatan i stället, så ouppmärksam som jag är. Tjejen bakom oss är vår producent Marie Finnson. Vi var skolkamrater på Petri under 60-talet och jag beundrade henne i smyg på skolgården. Men det har jag nog aldrig berättat. Marie producerade även Nya Drömplanket, Solstollarna och Yezzp. Det var synd vi inte fick fortsätta. Marie var underbar att jobba med.

Om det är någon som undrar när vi fikar i morgon, Lasse och jag, så gör vi det klockan ett, alltså tretton, på Caroli. Ja, jag nämner det så att ni har en chans att hålla er undan.

Ola

4 kommentarer

  1. Härligt att se massa bilder på de olika skådespelarna från förr….mer sånt! 🙂

  2. Kl 13.00? Då låg jag och sov, drömde att jag fikade med två skönheter på Caroli.

    Vilka mysiga bilder från festen!

  3. Tror nog att du har hunnit sluta fika och komma hem nu när vi äntligen är klara med kurschatten, men grupparbetet blev inte färdigt i alla fall… Hoppas att du inte har huvudvärk som jag har.

Kommentarer är stängda.