Solstollarna

Rätt låtar vidare! Tvillingarna Hansson, eller?

*** Beställ solstolletröjor här ***

Jag ska inte göra någon djupare analys av melodifestivalen, men jag vet ju en del om hur det går till bakom kulisserna. Oavsett detta, så tyckte jag det var glädjande att de två bästa låtarna gick vidare till Globen. Och inte bara de bästa låtarna, de bästa sångarna också.

Jag var förvånad över att Sanna – som ju brukar sjunga klockrent – först sjöng så falskt. Men ofta beror sådant på tekniken, att man inte har rätt lyssning till exempel. Men sen, när hon gått vidare, sjöng hon helt perfekt. Internationellt gångbart! Och tvillingarna, de sjöng helt perfekt  – båda gångerna.

Kanske något för melodifestivalen nästa år? Tvillingarna Hansson med ”Vi är lika som bär, både här och – där”. Och ett stadigt grepp om hakan är aldrig fel. Då kanske den inte dallrar så mycket som Carolas gör.

Ola

12 kommentarer

 1. jag vill nog inte påstå att Sanna sjöng falskt, men problemet är att låten gick i väl lågt tonläge – hon hade kunnat sjunga den mycket högre upp och det är ett vanligt problem för unga kvinnliga sångerskor, att de inte alltid låter så bra längre ner i registret. Jag fattar inte varför låtskrivarna aldrig kan se till att transponera sina låtar till en tonart som passar srtisten som ska sjunga! Ska det vara så himla svårt? Jag hade kunnat göra det på tio minuter. Själv får jag alltid transponera om låtar eftersom mitt tonläge aldrig ligger rätt när jag ska sjunga andras låtar. Så jag är van och det är faktiskt inget större arbete.

  Off the record, jag tyckte också de två bästa gick vidare. Tvillingarnas låt hade en stark refräng men dessväre var verserna bedrövliga och helt intetsägande. Dessutom tyckte jag deras sångstil var MYCKET påfrestande. Istället för att ge Bee Gees-effekt, blev den enes falsett endast pipig och jobbig, även om det funkade OK i refrängen.
  Men som sagt, bra refräng och jag tyckte också deras sceniska framträdande var proffsigt och väl genomtänkt.

  Bara jag slipper Carola är jag nöjd – mer överskattad skrikhals får man leta efter.

 2. Njaa.. Tyckte inte Rongedals låt passade riktigt,, Sannas låt var fin, helt rätt, men Rongedals…?

  Tur att smaken e som baken 😉

 3. Tycker att det är synd att Andreas Johnsson väljer att tävla med ”Kanvråla” Häggkvist. Han hade säkert klarat sig bättre på egen hand (röst). Visst kan kvinnan sjunga, men det har blivit mer och mer skrik genom åren! Tvillingarna är duktiga, men jag är inte förtjust i Bee Gees plagiat.

 4. Man förundras mest av att det inte skrivs bättre o mer genomarbetade låtar än som visar sig vara fallet på de här tillställningarna (Sannas var väl undantaget) .Det hörs alltför många halvplagiat på redan framgångsrika låtar .Undrar varför det inte skapas något eget ,som dom verkligen känner för. Är det verkligen så svårt att slå sig fram med sin egen särart?
  (pizzalåten var ju i alla fall orginell)
  En bra Ola & Per låt framförd av Martyna skulle väl antagligen sopat rent igår ,och då hade bröderna fått fara till Kiruna.Får hoppas på nästa år…

 5. Ingen mening med att slänga dynga på personer, utan hylla dem som hyllas bör. Jag lägger ner min röst i övrigt, delvis för att jag inte kan hålla tonen, men mest för att jag inte sett något av det där spektaklet. Det är mycket lättare att missa när man inte har TV.

  Löpsedlarna är svårare att komma undan dock. Att inte seriösa tidningar kan hitta något vettigare att skriva om. Det är ju dessutom samma skräp på de flesta löpsedlarna: Händelser ur förnedrings-TV.

 6. Sanna var min favorit, det enda man kan ha invändningar mot är nog hennes engelska uttal ibland… Jag är absolut inte bättre själv, men ska man sjunga på engelska så bör man ju fixa uttalet också! Säger som någon skrev i kvällsposten i går, Sanna sjöng sig till final och Carola skrek sig till andra chansen!! Så var det… Och när det gäller Rongedahl så är jag inte förvånad, en låt som låter som en blandning av Scissor Sisters och Mika bör ju gå hem! Dessutom har de gjort succé i Så ska det låta har jag förstått…

 7. Jag tittar inte alls på ”Melodifestivalen”. Det har bara blivit ett mer och mer spektakel, enligt min mening, för varje år som går. Utgångspunkten har suddats ut och det har bara blivit något slags mediabjäffs med onödiga skriverier i tidningen hela tiden.

  Fast, det kanske finns folk, som tycker om DET också.

 8. Sanna sjöng falskt?? Undrar om vi såg samma festival i så fall…hon sjöng ljuvligt enligt mig!
  Men håller med om att de två bästa akterna gick vidare! Helt klart!

Kommentarer är stängda.