Solstollarna

Redaktör för kioskvältare? Glöm inte 17 juni!

Ja, då kan jag lägga ännu en titel till alla mina tidigare – direktör, regissör, frisör, kompositör, kåsör etc – nämligen Redaktör. I dag anlände äntligen tre pallar fullastade med böcker från Falun, och i den boken står det just, Redaktör: Ola Ström. Så det så. Som många av er förstår rör det sig förstås om boken Ängeln vid Hovs Hallar av Thor-Björn Bergman.

Ja, här står vi inne i kiosken, jag, Danne och Thor-Björn. Än så länge står den stadigt, men förhoppningsvis stormas den snart av ivriga läsare som vill ta del av Thor-Björns berättelse om sitt liv.

Om vi ser stolta ut, Danne och jag, är det för att vi just fått de absolut första exemplaren signerade av författaren själv. Danne är en lika välkänd som sympatisk profil i Malmös cafévärld. Alla som älskar kaffe i någon form, och vem gör inte det, bör kika in på Dannes blogg för livsnjutare. Och detta skriver jag trots att jag för närvarande hatar kaffe.

Danne, professionell livsnjutare, njuter här såväl av solen som av att vara den förste att ha fått boken ”Ängeln vid Hovs Hallar”.

Som sagt, just nu hatar jag kaffe. För att komma i form till live-spelningen den 17 juni, och för att min tandläkare Johan ska slippa dra ut fler av mina tänder, har jag nämligen slutat med socker i kaffet. Det blir ju bara fullständigt odrickbart, aldrig har något otäckare tillåtits tillträde till min mun. Men alla hävdar att man vänjer sig, så jag tänker ge det en vecka till. Men sen får det vara nog.

En som däremot älskade kaffe, var rektorn i Cozmoz. Och en av våra mest efterfrågade låtar här på bloggen, är just En kopp kaffe (utan socker), som rektorn, spelad av Bo Mora Skumberg Mårtensson, sjunger.

Kjelle, gympalärare i Cozmoz, häller upp en kopp kaffe ur näsan på rektorn. Ja, så fungerade kaffeautomaten i Cozmoz. Ni känner väl igen Bo’s (Skumbergs) sofistikerade profil.

Och vill ni se honom spela, Bo Mårtensson alltså, bör ni boka en biljett till vår liveföreställning den 17 juni. Och ni som förhandsbokar på kontaktsidan har naturligtvis förtur om det skulle bli rusning.

Ola

4 kommentarer

  1. Kaffe utan socker, hu! Visst går det att vänja sig, men varför lida? Det finns sötningsmedel som inte är farligt för tänderna…

  2. Ola,
    Själv dricker jag kaffe utan socker och skulle aldrig kunna tänka mig något annat. Jag har för mig att jag hade två sockerbitar i förr när jag var yngre, men idag skulle det smaka vedervärdigt. Kaffe ska drickas svart. Fast än värre än socker är mjölk som ju blivit så trendigt att ha i kaffet nuförtiden – det är en direkt skändning och kränkning av kaffet.

    Även om socker inte är bra för tänderna så kan det också vara så, Ola, att man kan ha beståndsdelar i saliv och annat som gör att man är extra känslig för karies och annat och lättare för hål, exempelvis en hög syrabalans. Så det är inte alltid avhålla sig från allt socker hjälper. Istället för att ge alltför mycket avkall på det som gör livet gott, kunde du ju istället prova de av tandläkarna godkända tuggummen som avhjälper syrattackerna, eller de där nya antiseptiska munvattnen som idag innehåller antikaries-element. Vi behöver ju socker också, så länge det är i måttliga mängder.

Kommentarer är stängda.