Solstollarna

Rymden anfaller. Nytt bibliotek.

Rymden anfaller? Eller är det Fuglesang som är på väg att landa? Nej, det är bara vi som håller på att spela in kvällsscener till Cozmoz.

Här ser du vårt rymdskepp framför det gamla fina Stadsbiblioteket i Malmö. Det står fortfarande kvar, men just från den här vinkeln kan man inte längre se byggnaden. Man har byggt det nya biblioteket, ”Ljusets kalender”, framför.

När vi spelade in kvällsscener med rymdskeppet här vid biblioteket, var det många som höll på att krocka på andra sidan buskarna, de som kom körande på Regementsgatan. Många ringde också till polisen, till tidningarna och till radion för att rapportera att ett UFO synts ovanför biblioteket.

Här är vi på andra sidan buskarna, på Regementsgatan. En kran håller just på att lyfta en del av skeppet över till den öppna platsen framför biblioteket.

Här lyfter kranen det färdigbyggda rymdskeppet. På kvällen när det var mörkt såg man inte kranen och heller inte linorna. Däremot skeppet som ju hade belysning inuti. Så det är klart, vad skulle folk tro? Av alla scener vi spelat in, så tror jag att det var denna som framkallade mest rysningar, när vi stod där i mörkret i våra rymddräkter och skeppet var på väg att landa, det frustade och stånkade och släppte ut rök. Häftigt!

På dagen kändes inte rymdskeppet lika verkligt. Just där vi står nu, jag som Coz och Per som Moz, kan du kanske låna boken ”Cozmoz”. Här ligger ju det nya biblioteket.

Ola

En kommentar

  1. Kan tro att det kändes läskigt att spela in rymdscener på kvällen, vid den tidpunkten känns det mesta möjligt och man vet inte alltid vad som kan hända.

Kommentarer är stängda.